Ψυχική Υγεία

Σύγχυση : Τι προκαλεί στην ψυχολογία

Σύγχυση : Τι προκαλεί στην ψυχολογία

Σύγχυση : Ποικίλες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό. Αυτές περιλαμβάνουν διαταραχές μνήμης, τραυματισμούς και ψυχικές διαταραχές.

Σύγχυση, είναι ένα σύμπτωμα διαφόρων διαταραχών της μνήμης στις οποίες οι ιστορικές ιστορίες γεμίζουν τυχόν κενά στη μνήμη. Το χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε πότε ένα άτομο δίνει ψευδείς απαντήσεις ή απαντήσεις που ακούγονται φανταστικές ή κατασκευασμένες.

Ενώ αυτή η κατάσταση μπορεί αρχικά να ακούγεται σαν ψέματα, η σύγχυση εμφανίζεται μόνο όταν έχετε μια κατάσταση που επηρεάζει τη μνήμη σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσπείρωση συχνά περιγράφεται ως ειλικρινά ψέματα.

Πως δρουν τα άτομα που βρίσκονται σε σύγχυση

 • Κάποιος με σύνθλιψη έχει απώλεια μνήμης που επηρεάζει την υψηλότερη συλλογιστική τους. Υποσυνείδητα δημιουργούν ιστορίες ως έναν τρόπο για να κρύψουν την απώλεια μνήμης τους. Δεν γνωρίζουν ότι δεν λένε την αλήθεια. Δεν έχουν καμία αμφιβολία για τα πράγματα που λένε, ακόμα κι αν οι γύρω τους γνωρίζουν ότι η ιστορία είναι αναληθής.
 • Μερικές φορές, ένα άτομο με συντροφιά θα δημιουργήσει μόνο μικρές ιστορίες για να καλύψει κενά στη μνήμη του. Οι γιατροί αποκαλούν αυτές τις «ενοχλήσεις της αμηχανίας». Άλλοι μπορεί να πουν περίτεχνες ιστορίες, οι οποίες είναι γνωστές ως «φανταστική συντροφιά».

Παράγοντες που προκαλούν σύγχυση

 • Ποικίλες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό. Αυτές περιλαμβάνουν διαταραχές μνήμης, τραυματισμούς και ψυχικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί δεν έχουν εντοπίσει μια συγκεκριμένη αιτία. Γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα σύγχυσης συνήθως έχουν βλάβη σε δύο περιοχές του εγκεφάλου: τους μετωπιαίους λοβούς και το corpus callosum. Ο μετωπικός λοβός είναι γνωστός για τον ρόλο του στη μνήμη.

 • ανοσογνωσία για ημιπληγία ή άρνηση παράλυσης
 • Σύνδρομο Anton ή άρνηση τύφλωσης
 • Το σύνδρομο Capgras ή η πεποίθηση ότι ένας απατεώνας έχει αντικαταστήσει ένα αγαπημένο άτομο
 • Σύνδρομο Korsakoff
 • διαταραχές της μνήμης, όπως η άνοια και η νόσος του Alzheimer
 • σχιζοφρένεια
 • σύνδρομο σπασμού εγκεφάλου
 • τραυματική εγκεφαλική βλάβη

Ακολουθεί βίντεο για την σύγχυση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Σωστή διατροφή για αρχάριους

Καρκίνος ωοθηκών : Έτσι διαμορφώνετε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Smartphone : Επηρεάζει την διατροφή και το βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

Κρύσταλλα : Οι κρύσταλλοι και οι πέτρες κερδίζουν δημοτικότητα ως κομμάτια έμφασης που παρέχουν μια γήινη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση κρυστάλλων για πιο εσωτερικούς σκοπούς.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.