Ψυχική Υγεία

Σχολική βία ανησυχία: Πυροβολισμοί και σχολική βία οδηγούν τους εφήβους σε εσωτερίκευση των προβλημάτων τους

Σχολική βία ανησυχία: Πυροβολισμοί και σχολική βία οδηγούν τους εφήβους σε εσωτερίκευση των προβλημάτων τους

Σχολική βία ανησυχία: Η ανησυχία και το άγχος που σχετίζονται με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς μπορεί να είναι παράγοντες κινδύνου για την εσωτερίκευση προβλημάτων μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ, καθώς το παιδικό τραύμα έχει πιο ισόβια και διάχυτα αποτελέσματα στις αναπτυσσόμενες ψυχές των νέων

Η ανησυχία και το άγχος που σχετίζονται με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς μπορεί να είναι παράγοντες κινδύνου για την εσωτερίκευση προβλημάτων μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύφθηκε σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Νοεμβρίου στο JAMA Network Open. Η Kira E. Riehm, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, και οι συνεργάτες της εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση ανησυχίας και άγχους αναφορικά με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς με προβλήματα εσωτερίκευσης. Η ανάλυση περιελάμβανε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με διαφορά έξι μηνών μεταξύ 2.263 μαθητών από 10 λύκεια στο Λος Άντζελες.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σημαντικά ποσοστά μαθητών ανέφεραν ότι ανησυχούν πολύ ή εξαιρετικά (38,2%), ανησυχούν (31,8%) ή αγχώνονται (15,2 τοις εκατό) για πυροβολισμούς ή βία στο σχολείο τους ή σε άλλα σχολεία. Οι ανησυχίες σχετικά με τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς συσχετίστηκαν με κλινικά σημαντικά συμπτώματα γενικευμένου άγχους (αναλογία πιθανοτήτων [OR], 1,31· 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης [CI], 1,15 έως 1,50) και συμπτώματα πανικού (OR, 1,18, 95% CI, 1,05 έως 1,32). Δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση μεταξύ ανησυχίας και καταθλιπτικών συμπτωμάτων (OR, 1,13, 95% CI, 0,99 έως 1,30) κατά την εξάμηνη παρακολούθηση. Ωστόσο, υπήρχε σημαντική συσχέτιση μεταξύ της ανησυχίας για τη σχολική βία ή τους πυροβολισμούς και τα συμπτώματα κατάθλιψης για τους μαύρους νέους (OR, 3,15; 95% CI, 1,38 έως 7,19) και τους μη Ισπανόφωνους/Λατίνους λευκούς νέους (OR, 1,62, 95% CI, 1,25 έως 2,09). Αυτές οι συσχετίσεις δεν αλλοιώθηκαν από το φύλο. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για έρευνα σχετικά με παρεμβάσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις αντιλήψεις για την ασφάλεια στα σχολεία, να αποτρέψουν τις βίαιες συμπεριφορές και να βελτιώσουν την ψυχική υγεία των νέων.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι ένα τραυματικό συμβάν πρώτης γραμμής που μπορεί δυνητικά να προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) σε άτομα που είναι άμεσα εκτεθειμένα, καθώς η ζωή και τα μέλη βρίσκονται υπό άμεση και βίαιη απειλή. Τα παιδιά, ειδικότερα, είναι ακόμη πιο ευάλωτα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το παιδικό τραύμα έχει πιο ισόβια και διάχυτα αποτελέσματα στις αναπτυσσόμενες ψυχές των νέων, τόσο από την άποψη της ψυχολογικής τους κοσμοθεωρίας όσο και από τα φυσιολογικά τους συστήματα που χειρίζονται το στρες και το άγχος. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, η απειλή μαζικών πυροβολισμών σε όλα τα σχολεία είναι επίσης επιβλαβής για την ψυχική υγεία. Η ασφάλεια είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας για την υγιή ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού. Aυτό το συνεχές άγχος και η αίσθηση κινδύνου διαταράssει αυτό το αίσθημα ασφάλειας και θέtει όλα τα παιδιά σε κίνδυνο να αναπτύξουν άγχος και διαταραχές της διάθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βίαιες συμπεριφορές ανά ηλικία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για τους κινδύνους ανοίγματος των σχολείων

Στρατηγικές για τη διαχείριση του θυμού των εφήβων

Το στρες στην παιδική ηλικία αφήνει ίχνη στον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Κατάθλιψη: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας με την κατάθλιψη—εκτός από φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία—είναι να αναπτύξετε ισχυρή κοινωνική υποστήριξη. Για κάποιους, αυτό μπορεί να σημαίνει τη σφυρηλάτηση ισχυρότερων δεσμών με φίλους ή οικογένεια. Γνωρίζοντας ότι μπορείτε να βασιστείτε σε υποστηρικτικά αγαπημένα σας πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της κατάθλιψής σας. 

Ο αντίκτυπος των γιορτών στην ψυχική μας υγεία

Ψυχική υγεία γιορτές: Οι διακοπές μπορεί να επιδεινώσουν την ψυχική ασθένεια των ανθρώπων λόγω πιθανής μοναξιάς και άγχους. Άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι μια μοναχική ή αγχωτική περίοδος, γεμάτη με άγχος ή/και κατάθλιψη.

Η έναρξη του κολεγίου εγκυμονεί αυξημένο άγχος και κατάθλιψη

Καναδάς κολέγιο κατάθλιψη: Περίπου το 32% των ερωτηθέντων είχε άγχος στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και το 27% είχε συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι μήνες αργότερα, το 37% των μαθητών είχε συμπτώματα άγχους και το 33% παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης.

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

Διαβήτης τύπου 2 και ψυχολογία: Οι επιστήμονες ερεύνησαν πρόσφατα τη σχέση μεταξύ διαβήτη και ψυχιατρικών παθήσεων. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον γενικό πληθυσμό να έχουν διαβήτη τύπου 2. Λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη διερεύνηση των υποκείμενων μηχανισμών πίσω από τη σύνδεση. 

Συμβουλές αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Κατάθλιψη Αντιμετώπιση: Επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής σας ζωής, η κατάθλιψη μπορεί να έχει εξουθενωτικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας σας σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά αποδεδειγμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα και να συνεχίσετε να ζείτε μια υγιή, παραγωγική ζωή.

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.