Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Άγχος Αυτοφροντίδα: Μειώστε τα επίπεδα του άγχους και κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Άγχος Αυτοφροντίδα: Μειώστε τα επίπεδα του άγχους και κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Άγχος Αυτοφροντίδα: Μειώνοντας τα επίπεδα άγχους σας το βράδυ πριν τον ύπνο, θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας. 

Το άγχος συχνά επηρεάζει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική σας υγεία. Οι ειδικοί συνιστούν 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα, ανάλογα με την ηλικία και άλλους παράγοντες. Μειώνοντας τα επίπεδα άγχους σας το βράδυ πριν τον ύπνο, θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας.

Οι παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους:

  • Διαλογισμός Mindfulness

Ο διαλογισμός Mindfulness είναι μια τεχνική χαλάρωσης που στοχεύει στην εστίαση στην παρούσα στιγμή. Ο στόχος είναι να αναγνωρίσουμε όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις που συμβαίνουν μέσα και έξω από το σώμα μας χωρίς να αντιδράσουμε σε αυτά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τεχνική Mindfulness προσφέρει αρκετά οφέλη για την ψυχική ευεξία. Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

  • Άσκηση

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και του στρες. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας, καθώς και για την παροχή σωματικών οφελών. Η έρευνα προτείνει ότι οι επιδράσεις της σωματικής άσκησης στην ψυχολογική ευεξία θα μπορούσαν να την καταστήσουν κατάλληλη θεραπεία για διαταραχές άγχους, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για επιδίωξη άλλων θεραπειών. Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2017 διαπίστωσε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και του στρες. Περαιτέρω στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η άσκηση έχει άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών με δυσκολίες ύπνου. Η ενασχόληση με μέτρια ή υψηλής έντασης σωματική άσκηση, όπως ένα τρέξιμο 30 λεπτών, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας.

Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής

  • μια πιο υγιεινή διατροφή
  • μείωση της πρόσληψης καφεΐνης και αλκοόλ
  • προσπαθείστε να μην φέρνετε τη δουλειά στο σπίτι ή να ελέγχετε τα email εργασίας σας το βράδυ
  • υποστήριξη από φίλους και συγγενείς

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θέα της θάλασσας έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία

Self care tips για ανακούφιση από το στρες

Η αυτοφροντίδα καλύπτει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να κάνετε αν αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα στις διακοπές; 

Διακοπές δυσκοιλιότητα: Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Μπορεί να είναι άβολο και άβολο, ειδικά όταν προσπαθείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον χρόνο σας μακριά από το σπίτι.

Δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις; 4+1 συμβουλές για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι καμία απόφαση δεν είναι ποτέ τέλεια και ότι είναι εντάξει να κάνετε λάθη. Κατανοώντας τους λόγους πίσω από την αναποφασιστικότητα σας, μπορείτε να αρχίσετε να τους αντιμετωπίζετε και να εργαστείτε για να λαμβάνετε αποφάσεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ανάπαυση: Επαναφορτίστε το μυαλό και το σώμα σας

Ανάπαυση: Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, η έννοια της ανάπαυσης συχνά παραβλέπεται. Ωστόσο, οι ημέρες ανάπαυσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση τόσο της σωματικής υγείας όσο και της ψυχικής ευεξίας.

Πώς να εξασκείσετε αυτοφροντίδα χωρίς κόστος;

Αυτοφροντίδα κόστος: Οι δωρεάν μορφές αυτοφροντίδας είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας, ειδικά όταν η πρόσβαση σε παραδοσιακές πρακτικές ή πόρους αυτοφροντίδας είναι περιορισμένη

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πίνουν καφέ 

Υποθυρεοειδισμός: Εάν παίρνετε φάρμακα για τον θυρεοειδή, είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη λήψη του φαρμάκου σας πριν καταναλώσετε καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ποτό με καφεΐνη.

Close Icon