Ψυχική Υγεία

Σχολεία μαθητές: Βελτιώνεται η ψυχική υγεία των μαθητών με το κουδούνι στις 10;

Σχολεία μαθητές: Βελτιώνεται η ψυχική υγεία των μαθητών με το κουδούνι στις 10;

Σχολεία μαθητές: Η ιδέα των μεταγενέστερων ωρών έναρξης του σχολείου προωθήθηκε από πολλούς με τα χρόνια ως ένας τρόπος για να βοηθήσουν τους εφήβους να κοιμούνται περισσότερο.

Τι θα λέγατε εάν η ώρα έναρξης μαθημάτων από τις 8:30 π.μ. πήγαινε στις 9:45 π.μ. ή και λίγο αργότερα; Ο στόχος για την αλλαγή δεν είναι άλλος παρά η διευκόλυνση των μαθητών που πιέστηκαν περισσότερο από ποτέ από την πανδημία COVID-19. Η ιδέα των μεταγενέστερων ωρών έναρξης του σχολείου, που προωθήθηκε από πολλούς με τα χρόνια ως ένας τρόπος για να βοηθήσουν τους εφήβους να κοιμούνται περισσότερο, αποκτά μια νέα ματιά ως τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης ψυχικής υγείας που επηρεάζει τους εφήβους σε όλες τις Η.Π.Α.

Σε ορισμένα σχολεία, η πανδημία επέτρεψε στον πειραματισμό να δοκιμάσουν νέα προγράμματα. Το Upper Darby, για πρώτη φορά, θεωρήθηκε αρχικά μεταγενέστερες ώρες έναρξης το 2019. Τελικά, βρήκε έναν τρόπο να το κάνει φέτος χρησιμοποιώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως συστατικό της σχολικής ημέρας. Καθώς οι μαθητές επέστρεψαν για πρώτη φορά στη διαπροσωπική μάθηση, πολλοί αντιμετώπισαν αγώνες ψυχικής υγείας και ζητήματα συμπεριφοράς, είπε ο Έφορος του Άνω Ντάρμπι Ντάνιελ ΜακΓκάρυ. Οι υπάλληλοι είδαν μια κατάρρευση στους μαθητές που σέβονται την εξουσία των δασκάλων στην τάξη.

«Είχαμε πολλά από αυτά τα πράγματα που αντιμετωπίζαμε και εξακολουθούμε να προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε πολύ καλύτερο μέρος», είπε ο McGarry. «Νομίζω ότι τα παιδιά μας αισθάνονται καλύτερα. Δεν είναι 100% καλύτερα.» Αλλά, είπε, μεγάλο μέρος του κοινωνικού άγχους που ένιωσαν οι μαθητές μετά τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό σχολείο έχει εξαφανιστεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυξανόμενοι αριθμοί μαθητών γυμνασίου εξέφρασαν επίμονα συναισθήματα θλίψης ή απελπισίας, με τα κορίτσια και τους νέους LGBTQ+ να αναφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα κακής ψυχικής υγείας και απόπειρες αυτοκτονίας.

Δεν βοηθά το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι οι μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου δεν κοιμούνται αρκετά. «Αυτές οι προκλήσεις ψυχικής υγείας πρόκειται ήδη να συμβούν και στη συνέχεια, με την απουσία ύπνου, είναι πολύ χειρότερες», δήλωσε ο Orfeu Buxton, διευθυντής του Sleep, Health & Society Collaboratory στο Penn State University. «Το ίδιο με τη λήψη αποφάσεων, τον αυτοκτονικό ιδεασμό, τέτοια πράγματα».

Οι λόγοι για τους οποίους τα γυμνάσια ξεκινούν τόσο νωρίς – πολλοί ξεκινούν την ημέρα τους πριν από τις 7:30 π.μ. – είναι «χαμένοι στο κουβάρι της ιστορίας», είπε ο Μπάξτον. Σε εθνικό επίπεδο, τουλάχιστον εννέα πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο θέσπισης νομοθεσίας σχετικά με τις ώρες έναρξης των σχολείων, έναντι τεσσάρων το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη για τα Κρατικά Νομοθετικά σώματα. Η Καλιφόρνια το 2019 έγινε η πρώτη και μοναδική πολιτεία που υπαγόρευσε τις ώρες έναρξης των σχολείων. Μεγάλα σχολικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Ντένβερ, της Φιλαδέλφειας και του Άνκορατζ, στην Αλάσκα, εξετάζουν τις μεταγενέστερες ώρες έναρξης.

Μπορεί να απαιτεί καινοτομία για να διαμορφωθεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα. Στο Upper Darby High, η σχολική μέρα τεχνικά ξεκινά ακόμα στις 7:30 π.μ., με τους μαθητές να παίρνουν μαθήματα που πρέπει να γίνουν εξ αποστάσεως. Αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες όπως τους βολεύει — μπορούν να συναντηθούν με δασκάλους κατά τις ώρες γραφείου, να κοιμηθούν ή να ολοκληρώσουν άλλες εργασίες. Τελικά, η εργασία που έχει ανατεθεί για τα ξημερώματα πρέπει να γίνει, αλλά πότε εξαρτάται από τους μαθητές. Η σχολική μέρα τελειώνει ακόμα στις 3 μ.μ.

Η Fatima Afrani, πρωτοετής φοιτήτρια, είπε ότι όταν επιστρέψει στο σπίτι, συνήθως χαλαρώνει, μετά βοηθά τη μαμά της ή κάνει τα μαθήματά της. «Αν είμαι κουρασμένη, πηγαίνω για ύπνο, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω πέρυσι. Πέρυσι έπρεπε απλώς να κάνω τα μαθήματά μου γιατί δεν υπήρχε επιλογή να μπορέσω να τα κάνω αργότερα», είπε. «Και έτσι μου άρεσε που αν ήμουν κουρασμένη, μπορούσα να ακούω το σώμα μου και να αφήνω τον εαυτό μου να κοιμηθεί».

Ο διευθυντής Matthew Alloway είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν παρατηρήσει λιγότερους μαθητές να κοιμούνται στην τάξη. Το νέο πρόγραμμα επέτρεψε επίσης “τα παιδιά να πάνε στο σχολείο ακριβώς για αυτό που χρειάζονται”, είπε. Περίπου 400 από τους 4.250 μαθητές του σχολείου φοιτούν μόνο μέσω εικονικής μάθησης – μια επιλογή που προσέφερε για να ανταγωνιστούν τα διαδικτυακά σχολεία. Οι κριτικοί υποστήριξαν ότι οι μαθητές έχουν λιγότερο χρόνο διδασκαλίας στο νέο πρόγραμμα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν σε 10 χρόνια

Ο αντίκτυπος της κακοποιητικής συμπεριφοράς στα ραντεβού των εφήβων

Οι μαθητές γυμνασίου κάνουν λιγότερο σεξ από ποτέ

9 Tips για πιο παραγωγικό διάβασμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπάρχουν ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι;

Ανθεκτικότητα: Η αποδοχή καθορίζει πολλά για την προσωπικότητα ενός άτομο. Και αν σε ενδιαφέρει έντονα να σε αποδέχονται οι γύρω σου, τότε αυτό σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό σου εαυτό.

Πώς ενισχύουμε φυσικά τη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη: Γνωστή ως «ευτυχισμένη χημική ουσία», επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο, την πέψη και τη μνήμη. Μπορείτε να αυξήσετε τη σεροτονίνη φυσικά μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, μιας διατροφής πλούσιας σε τρυπτοφάνη και της άσκησης.

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Tips για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Ταξίδι: Τα σόλο ταξίδια αφορούν την ανεξαρτησία, την αυτοανακάλυψη και την ελευθερία να χαράξετε τη δική σας πορεία.

Η βία και το τραύμα μας επηρεάζουν ακόμα και από απόσταση

Ενώ μπορεί όλοι να είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια καταιγίδα, δεν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές ανάγκες.