Διατροφή

CDC πρωινό: 3 στους 4 μαθητές γυμνασίου δεν τρώνε πρωινό καθημερινά

CDC πρωινό: 3 στους 4 μαθητές γυμνασίου δεν τρώνε πρωινό καθημερινά

CDC πρωινό: Οι «κακές διατροφικές συμπεριφορές» και οι ελλείψεις στη σωματική δραστηριότητα ήταν είτε εξίσου κακές είτε χειρότερες μεταξύ των μαθητών γυμνασίου στον απόηχο της πανδημίας COVID-19.

3 στους 4 Αμερικανούς μαθητές γυμνασίου δήλωσαν ότι δεν έτρωγαν πρωινό καθημερινά το 2021, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σημειώνοντας ρεκόρ για τη διετή έρευνα. Το Youth Risk Behavior Survey για μαθητές γυμνασίου σε όλη τη χώρα κυκλοφόρησε ως μέρος της Εβδομαδιαίας Έκθεσης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας του CDC.

Διαπίστωσε ότι οι «κακές διατροφικές συμπεριφορές» και οι ελλείψεις στη σωματική δραστηριότητα ήταν είτε εξίσου κακές είτε χειρότερες μεταξύ των μαθητών γυμνασίου το 2021 σε σύγκριση με την έρευνα του 2019 και στον απόηχο της πανδημίας COVID-19. «Αυτά τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά λόγω της συσχέτισης μεταξύ κακών διατροφικών συμπεριφορών και ανεπαρκούς σωματικής δραστηριότητας και πολυάριθμων χρόνιων καταστάσεων υγείας και κακής ψυχικής υγείας», έγραψαν οι συγγραφείς.

Το 75% των εφήβων που ερωτήθηκαν το φθινόπωρο του 2021 δήλωσαν ότι δεν έτρωγαν πρωινό καθημερινά, από 66,9% το 2019. Αυτό σηματοδοτεί μια δεκαετία μείωσης της καθημερινής κατανάλωσης πρωινού μεταξύ των μαθητών γυμνασίου. Ενώ τα ποσοστά των εφήβων που μερικές φορές παραλείπουν το πρωινό διέφεραν μεταξύ των δημογραφικών ομάδων, καμία ομάδα που αναλύθηκε από το πρακτορείο δεν είχε περισσότερους από τους μισούς μαθητές γυμνασίου να τηρούν αυτό το συνιστώμενο γεύμα.

Περισσότερες γυναίκες γυμνασίου, 80,1%, ανέφεραν ότι δεν έτρωγαν πρωινό καθημερινά, σε σύγκριση με τους άνδρες στο 69,9%. Εν τω μεταξύ, το 83,8% των μαύρων εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έτρωγαν πρωινό καθημερινά, σε σύγκριση με το 61,9% των ασιατών εφήβων. Οι ειδικοί και οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν εδώ και καιρό τους γονείς να φροντίσουν τα παιδιά τους να τρώνε πρωινό καθημερινά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι η έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση πρωινού μπορεί να περιορίσει την παχυσαρκία, να ενισχύσει τις σχολικές επιδόσεις και να μειώσει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας που συνδέονται με κακές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά. Το ποσοστό των εφήβων που δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα έχει επίσης επιδεινωθεί.

Το 47,1% των μαθητών γυμνασίου που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν τρώνε φρούτα ή πίνουν χυμό φρούτων, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, από 41,8% το 2019. Το 45,3% δεν έπαιρνε τα λαχανικά του τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, από 40,7% το 2019. Τα ποσοστά κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών διέφεραν ανάλογα με την εθνικότητα μεταξύ των μαθητών γυμνασίου, παρόμοια με προηγούμενες έρευνες. Ωστόσο, μόνο δύο υποομάδες είδαν τα ποσοστά ημερήσιας κατανάλωσης να επιδεινώνονται τόσο για τα φρούτα όσο και για τα λαχανικά: λευκές και γυναίκες φοιτήτριες.

Αντίθετα, από το 2017 έως το 2019, και οι δύο αυτοί δείκτες ήταν σχεδόν σταθεροί μεταξύ των μαθητών γυμνασίου συνολικά. Οι μαθητές γυμνασίου της Αμερικής συνεχίζουν επίσης να υπολείπονται στα κριτήρια αναφοράς της φυσικής δραστηριότητας. Μόλις το 23,9% των εφήβων είναι σωματικά ενεργοί για τουλάχιστον μια συνιστώμενη ώρα κάθε μέρα, σύμφωνα με την έρευνα, παρόμοια με το 2019, ενώ αρκετοί άλλοι δείκτες επιδεινώθηκαν. Για παράδειγμα, το ποσοστό των μαθητών γυμνασίου που πηγαίνουν σε μαθήματα φυσικής αγωγής για πέντε σχολικές ημέρες την εβδομάδα μειώθηκε, από 25,9% το 2019, σε 19% το 2021.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούμε να πίνουμε καφέ στο πρωινό μας;

Συνταγές για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Proffee: Ποιο είναι το τελευταίο διατροφικό trend στο TikTok;

Πρωινά λάθη που μπορεί να καταστρέψουν την υπόλοιπη μέρα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.