Ψυχική Υγεία

Σχέση: Πότε μια εργασιακή σχέση διαφέρει από την προσωπική;

Σχέση: Πότε μια εργασιακή σχέση διαφέρει από την προσωπική;

Σχέση: Ο όρος σχέση είναι ουσιαστικά ένα περιβάλλον κοινωνικών ενδείξεων, νομικής ορολογίας και πολιτιστικών κανόνων

Ο όρος σχέση είναι ουσιαστικά ένα περιβάλλον κοινωνικών ενδείξεων, νομικής ορολογίας και πολιτιστικών κανόνων, όλα συγκεντρωμένα σε μια αβλαβή λέξη. Σήμερα, θα διερευνήσουμε τη διαφορά μεταξύ μιας προσωπικής και εργασιακής σχέσης και γιατί είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο. Όταν μιλάμε για εργασιακή σχέση, μιλάμε για την επαγγελματική μας ζωή. Αυτές οι σχέσεις συμβαίνουν μεταξύ συναδέλφων, πελατών και επαγγελματικών δικτύων. Ωστόσο, με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το δέσιμο εκτός εργασίας, τα όρια μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού έχουν γίνει ασαφή. Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο για να γίνει διάκριση μεταξύ των σχέσεων. Μια επαγγελματική σχέση έχει πολύ διαφορετικά διακυβεύματα από την προσωπική, ωστόσο και οι δύο πρέπει να βασίζονται στον σεβασμό και την ευγενική ευθύνη. Οι επαγγελματικές σχέσεις δεν δικαιολογούν την κακή συμπεριφορά. Διαφέρουν μόνο τα διακυβεύματα και τα συμφέροντα.

Εργασιακή σχέση

Μια εργασιακή σχέση βασίζεται σε πολιτικές και διαδικασίες. Αυτά καθορίζονται από συμβάσεις εργασίας και κώδικες πρακτικής. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επαγγελματική σχέση πρέπει να ακολουθεί αυτόν τον απλό κανόνα. Ενεργήστε πρώτα ως υπάλληλος και επαγγελματίας και μετά ως προσωπικό άτομο. Αυτό μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο. Θα έχετε συναδέλφους που θα ξεπεράσουν τις τάξεις των εργασιακών σχέσεων και θα γίνουν στενοί φίλοι «εκτός εργασίας». Ωστόσο, ακόμα και όταν σας αρέσει κάποιος ως άτομο, μέσα στον εργασιακό χώρο, η σχέση σας έχει πολύ καθορισμένα και υποχρεωτικά όρια. Το πόσο αυστηρά είναι αυτά τα όρια εξαρτάται από τον χώρο εργασίας και τον κλάδο σας. Ορισμένοι χώροι εργασίας έχουν πολύ χαλαρούς περιορισμούς στις εργασιακές σχέσεις. Ένα διάσημο παράδειγμα είναι το βιομηχανία φιλοξενίας. Η φύση της εξυπηρέτησης πελατών σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συχνά θολώνουν τα επαγγελματικά όρια λόγω της συναισθηματικής εργασίας που συνεπάγεται.

Τι είναι λοιπόν μια προσωπική σχέση;

Εάν μια εργασιακή σχέση ορίζεται από την αξία της σχέσης με την καριέρα κάποιου, τότε μια προσωπική σχέση βασίζεται στην αξία της προσωπικής σύνδεσης. Είναι αλτρουιστικό. Σας αρέσει ένα άτομο και μοιράζεστε ιστορία, ενδιαφέροντα και αξίες. Δεν υπάρχουν κανόνες, και αυτό είναι που την κάνει μια προσωπική και οικεία σχέση.

Μάθετε να βάζετε όρια και κανόνες αναφορικά με τις σχέσεις, είτε αυτές είναι προσωπικές είτε επαγγελματικές. όλα έχουν κάποιο όριο και όλα μπορούν να οριοθετηθούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η οικονομική σταθερότητα και ο ρόλος που παίζει στην προσωπική σας υγεία

Όταν οι γιατροί γνωρίζονται μεταξύ τους: Οι ασθενείς επωφελούνται όταν οι ειδικοί γνωρίζουν τους παραπέμποντες γιατρούς, λέει η έρευνα

Δημιουργήστε καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας

Η καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι το ζητούμενο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μείωση του πειρασμού της απιστίας στις σχέσεις

Εκτός από τη μείωση της πιθανότητας απιστίας, η ανάληψη προοπτικής παρακινεί τους ανθρώπους να συμπονούν τα συναισθήματα των συντρόφων τους και να επιδιώκουν να ενισχύσουν τον δεσμό με τον εν λόγω σύντροφο, ενισχύοντας έτσι την υπάρχουσα σχέση.

Η ανεπαρκής μόρφωση συνδέεται με χειρότερη ψυχική υγεία παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτη

"Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο χαμηλός αλφαβητισμός προκαλεί κακή ψυχική υγεία, αλλά υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση". "Μπορεί να υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και οι οποίοι επίσης επηρεάζουν τον αλφαβητισμό - όπως η φτώχεια ή η διαβίωση σε περιοχή με ιστορικό συγκρούσεων. Ωστόσο, αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι ακόμη και σε αυτά τα μέρη, εξακολουθεί να παρατηρείται χειρότερη ψυχική υγεία για όσους δεν έχουν δεξιότητες αλφαβητισμού".