Ψυχική Υγεία

Σχέση: Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως δεν είναι αναπόφευκτες! Ως κοινωνικά ζώα, είμαστε σχεδιασμένοι να βρίσκουμε την έννοια του να είμαστε κοντά σε κάποιον που είναι μίλια μακριά μάλλον αντιφατική.  Αλλά η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις. Εδώ είναι τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ευδοκιμήσει η σχέση σας από απόσταση.

3 Tips για να πετύχει η εξ αποστάσεως σχέση σας

1. Συμμετάσχετε τακτικά σε ερωτική επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. Η τακτική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για σχέσεις εξ αποστάσεως. Η ομιλία αγάπης, η φιλική συζήτηση και η προβληματική συζήτηση είναι οι τρεις κύριοι τύποι επικοινωνίας που συμμετέχουν τα ζευγάρια σε μεγάλες αποστάσεις.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Psychology διαπίστωσε ότι η συζήτηση για την αγάπη συνδέεται με υψηλότερη ικανοποίηση από τις σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μόνο όταν είναι σύγχρονη. Με άλλα λόγια, όταν θέλετε να εκφράσετε την αγάπη σας για τον σύντροφό σας, φροντίστε να είστε και οι δύο παρόντες στη συζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Εάν βρίσκεστε σε διαφορετικές ζώνες ώρας, αφιερώστε μερικές ώρες κάθε εβδομάδα, ώστε να μπορείτε να έχετε λίγο χρόνο μεταξύ σας.

Με τις βιντεοκλήσεις, την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και τις εικονικές ραντεβού, μπορεί να μειωθεί η καθυστέρηση στις εκφράσεις αγάπης και φιλίας. Το να βλέπετε ο ένας τον άλλον μέσω βίντεο είναι επίσης πιθανό να αυξήσει την ισχύ των εκφραζόμενων συναισθημάτων σας.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η προβληματική συζήτηση (συζητήσεις για θέματα που σας απασχολούν στην καθημερινή σας ζωή) μέσω των μέσων ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο συνδέεται με χαμηλότερη ικανοποίηση από τη σχέση σε αντίθεση με τις φιλικές συζητήσεις ή τις συνομιλίες αγάπης. Με άλλα λόγια, θέλετε ο σύντροφός σας να συσχετίσει την παρουσία σας με επιβεβαιώσεις αγάπης και όχι με φασαρίες για τα προβλήματά σας.

2. Βελτιώστε τη δική σας ψυχική υγεία για να διατηρήσετε υγιή τη σχέση σας από απόσταση. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που έχουν οι άνθρωποι για τη δέσμευση σε μια σχέση εξ αποστάσεως είναι ότι δεν θα έχουν πλέον το ίδιο επίπεδο οικειότητας με τον σύντροφό τους.

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sex and Martal Therapy έδειξε ότι τα άτομα με υγιές μυαλό είχαν επιτυχία με την οικειότητα ακόμη και σε σχέσεις εξ αποστάσεως. Θέματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη είναι γνωστοί δολοφόνοι σχέσεων και μπορούν να επηρεάσουν τη διαπροσωπική επικοινωνία, τη δέσμευση και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Τέτοια ζητήματα ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματική απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας και να οδηγήσουν σε έναν κύκλο προβλημάτων σχέσης που φαίνονται πολύ περίπλοκα για να τα λύσετε μόνοι σας.

Εάν αισθάνεστε τακτικά ανήσυχοι ή χαμηλοί, σκεφτείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσουν προς μια λιγότερο αγχωτική ζωή και, επομένως, μια πιο ικανοποιητική σχέση με τον σύντροφό σας.

3. Κράτα το μάτι σου στο βραβείο. Εάν είστε σοβαροί για τον σύντροφό σας, η σχέση σας από απόσταση είναι πιθανότατα προσωρινή. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Communication Quarterly διαπίστωσε ότι οι σύντροφοι που συμμετείχαν σε μια σχέση εξ αποστάσεως ήταν πιο ικανοποιημένοι και λιγότερο αγχωμένοι όταν και οι δύο είχαν παρόμοια σχέδια για το μέλλον και έβλεπαν τη φάση της σχέσης από απόσταση της σχέσης τους ως μια μικρή ταλαιπωρία στο ευρύτερο σχέδιο πραγμάτων.

Εσείς και ο σύντροφός σας έχετε συζητήσει πότε θα τελειώσει η εξ αποστάσεως φάση της σχέσης σας; Αγαπάτε ο ένας τις οικογένειες του άλλου; Βλέπετε ένα πιθανό μέλλον να ζήσετε μαζί; Οι απαντήσεις σας θα αποκαλύψουν πολλά για το αν η σχέση σας από απόσταση θα αξίζει τον κόπο.

Συμπέρασμα

Οι σχέσεις από απόσταση πολύ συχνά απορρίπτονται ως δολοφόνοι σχέσεων. Αντίθετα, θα πρέπει να σκεφτείτε την απόσταση ως ένα μέρος της μοναδικής ταπετσαρίας της σχέσης σας – και να την προσεγγίσετε χωρίς κρίση ή προκαταλήψεις. Εάν είστε σοβαροί με τον σύντροφό σας, αφιερώστε χρόνο στο να είστε παρόντες στη ζωή του (έστω και εικονικά) και κρατήστε υπό έλεγχο τη δική σας ψυχική υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία μας;

Πόσο καλό κάνει το casual sex;

Ποια είναι η μέση διάρκεια της ερωτικής πράξης;

Πώς συνδέεται η σεξουαλική αυτοεκτίμηση με την ικανοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης οδηγούν σε βελτίωση του ύπνου

ΔΑΦ ύπνος: Οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης μεταξύ άλλων βοηθούν στην πρόληψη ή τη διακοπή του θυμού, στη βελτίωση των συμπεριφορών ύπνου, ενώ λειτουργούν ως ηρεμιστική και παρηγορητική παρουσία.

Άσκηση: Ένα αντίδοτο στην κατάθλιψη

Άσκηση: Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά δεν χρειάζεται να σας ελέγχει. Η άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε τη θλίψη και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης στο παιδί σας

Ως γονιός, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης και να βοηθήσετε το παιδί σας να χτίσει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του.

Οι αγχωμένοι γονείς θα μπορούσαν να σημαίνουν περισσότερο αυτοτραυματισμό των παιδιών

Παράλληλα, τα 6χρονα ρωτήθηκαν για την αρνητικότητα, την εχθρότητα και τη συναισθηματική διαθεσιμότητα του γονέα τους. Τα αποτελέσματα βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ του μεταγενέστερου αυτοτραυματισμού ως εφήβου και μιας τεταμένης σχέσης με έναν καταπονημένο γονέα στην ηλικία των 6 ετών.