Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική έλξη: Μπορεί να χτίσει ή να γκρεμίσει μια σχέση;

Σεξουαλική έλξη: Μπορεί να χτίσει ή να γκρεμίσει μια σχέση;

Σεξουαλική έλξη: Τι πρέπει να κάνετε εάν εσείς και ο σύντροφός σας ξεμείνετε από σεξουαλική φλόγα; Ή αν θέλετε να δυναμώσετε τη θερμοκρασία σε μια σχέση που δεν είχε καμία θέρμη από την αρχή;

Το καλό σεξ μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την ψυχολογική δυσφορία, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης, βοηθά τα ζευγάρια να αποκτήσουν μια βαθύτερη σχέση και βελτιώνει την ικανοποίηση από τη σχέση«Αν μια σχέση είναι ένα γεύμα, η σεξουαλική μερίδα θα πρέπει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της, όπως η πρωτεΐνη, αντί για ένα επιπόλαιο μέρος όπως το επιδόρπιο», λέει η Eva Dillon, σεξοθεραπεύτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου, είναι δυνατό για τις γυναίκες να καλλιεργήσουν την επιθυμία για σύντροφο με σημαντική προσπάθεια, αλλά αν ένας άντρας δεν έχει επιθυμία για τη σύντροφό του στην αρχή μιας σχέσης, δεν θα την επιθυμήσει ποτέ», αναφέρει η Dillon. «Γιατί να υπολογίζετε ότι η σεξουαλική έλξη θα έρθει αργότερα, όταν μπορείτε να την δώσετε προτεραιότητα σε έναν σύντροφο και να απολαύσετε τα οφέλη από την αρχή;»

Ωστόσο, τα χαμηλότερα επίπεδα σεξουαλικής έλξης δεν είναι πάντα πρόβλημα για τα ζευγάρια, δήλωσε η σεξολόγος Δρ. Yvonne Fulbright. «Για μερικούς ανθρώπους, η έλλειψη σεξουαλικής έλξης μπορεί να οδηγήσει σε απιστία ή διαζύγιο. Για άλλους, η έλλειψη σεξουαλικής έλξης γίνεται πρόβλημα μόνο όταν κάποιος συντονιστεί στις κοινωνικές προσδοκίες γύρω από το σεξ και την επιθυμία», είπε η Fulbright, ο οποίος είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνιολογίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Ουάσιγκτον, DC.

Ένα ζευγάρι μιλάει στο κρεβάτι

Για να αποφευχθεί η παρεμβολή του άγχους απόδοσης σε μια υγιή σεξουαλική ζωή, η ενσυνειδητότητα είναι μια απάντηση. Ασκείται μεγάλη πίεση στα ζευγάρια να διατηρήσουν ενεργή σεξουαλική ζωή, και μάλιστα καυτές. Οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα είδος και μια ποιότητα επιθυμίας που πρέπει να επιτευχθεί, με οποιαδήποτε αδιαφορία για ένα τέτοιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Ορισμένοι θεραπευτές προειδοποιούν να μην δίνουν υπερβολική έμφαση στη σημασία της άμεσης σεξουαλικής έλξης.

Κρατώντας τη φλόγα αναμμένη

Τι πρέπει να κάνετε εάν εσείς και ο σύντροφός σας ξεμείνετε από σεξουαλική φλόγα; Ή αν θέλετε να δυναμώσετε τη θερμοκρασία σε μια σχέση που δεν είχε καμία θέρμη από την αρχή; Μόνο οι σύντροφοι μπορούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης αυτής της πρόκλησης στη σχέση τους. Η μη μονογαμία μπορεί να λειτουργεί για κάποιους, αλλά όχι για άλλους. Τα ζευγάρια πρέπει να αποφασίσουν πόσο ειλικρινά θα είναι μεταξύ τους, πόσο αυτό το θέμα είναι αρνητικό στο να μείνουν μαζί έναντι όχι, και πόσο βάρος θα πρέπει να δοθεί σε αυτό το θέμα υπό το φως άλλων καλών πραγμάτων που τους κάνουν.

Μην αισθάνεστε ότι όλα χάνονται αν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση. Για ορισμένα ζευγάρια, η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, εάν επικεντρωθούν σε αυτήν.

  • Συχνά μέχρι τα 30 μας νιώθουμε αρκετά άνετα ώστε να ζητάμε αυτό που θέλουμε στο κρεβάτι.
  • Πολλά ζευγάρια στα 50 τους μπορούν να εξερευνήσουν και να επεκτείνουν τη σεξουαλικότητά τους χάρη στην ωριμότητα και τις κενές φωλιές τους.
  • Για τα ζευγάρια στα 60, τα 70 τους και μετά που είναι σε θέση να επεκτείνουν τον ορισμό τους για το σεξ πέρα ​​από τον οργασμό και να συνδημιουργήσουν οικειότητα, το σεξ μπορεί να συνεχίσει να είναι ζωντανό και πλούσιο

Και να έχετε κατά νου, η σεξουαλική σας υγεία είναι ένα βαρόμετρο της συνολικής σας υγείας. Επομένως, εάν πραγματικά αντιμετωπίζετε μια ανεξήγητη πτώση στο σεξουαλικό ενδιαφέρον, σκεφτείτε να μιλήσετε με τον ιατρό σας. Ίσως τα επίπεδα τεστοστερόνης σας να έχουν πέσει πραγματικά. Όποια και αν είναι η πηγή της έλλειψης σεξουαλικού ενδιαφέροντος, απλά να είστε μπροστά με τον σύντροφό σας. Η ειλικρίνεια, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να είναι μια ενεργοποίηση (τελικά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι συνιστά μια κακή σεξουαλική συμπεριφορά;

Συμβουλές κολπικής υγιεινής που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν κάνετε σεξ

Ιδέες σεξουαλικού παιχνιδιού που πρέπει να δοκιμάσετε!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα