Ψυχική Υγεία

Σχέσεις στόχοι: Πώς να επιτύχετε τους μεγαλύτερους στόχους σας ως ζευγάρι;

Σχέσεις στόχοι: Πώς να επιτύχετε τους μεγαλύτερους στόχους σας ως ζευγάρι;

Σχέσεις στόχοι: Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν διαφορετικά όνειρα, στόχους και προσδοκίες από αυτά που ίσχυαν στο παρελθόν. Πώς θα εκπληρώσετε όλα όσα θέλετε μαζί;

Οι στόχοι των σύγχρονων σχέσεων είναι αρκετά διαφορετικοί από εκείνους του παρελθόντος. Τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν διαφορετικές αξίες και αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις. Μια πρόκληση συγκεκριμένα είναι ότι τα ζευγάρια ζουν σε έναν κόσμο όπου η ανεξαρτησία και η ατομικότητα εκτιμώνται υψηλότερα από παλιά. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές οι σχέσεις και η οικογένεια γίνονται δεύτερη προτεραιότητα. Αλλά δεν είναι πολύ αργά για να κάνετε την σχέση σας προτεραιότητα. Εάν είστε έτοιμοι να εργαστείτε για μια καλύτερη και πιο ικανοποιητική σχέση, σκεφτείτε τα ακόλουθα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα επιτυχημένα ζευγάρια.

Αγαπούν ο ένας τον άλλον άνευ όρων

Τα σύγχρονα ζευγάρια πρέπει πάντα να έχουν στόχο να αγαπούν ο ένας τον άλλον χωρίς όρους. Ο στόχος είναι να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να κάνει αυτό που κάνει τον άλλον ευτυχισμένο, ώστε να είστε ευτυχισμένοι μαζί. Αυτό σημαίνει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές, καλές και κακές στιγμές. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι επιδιώκουν ενεργά την σταδιοδρομία, για την οποία είναι παθιασμένοι. Πέρασαν οι μέρες που οι γυναίκες έπρεπε να μένουν στο σπίτι για να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά. Σε μια αληθινή μοντέρνα σχέση, οι σύντροφοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον σε ό,τι θέλουν να κάνουν, αλλά εντός λογικής.

Πώς να το πετύχετε:

 • Πάντα να λαμβάνετε υπόψη τα συναισθήματα του συντρόφου σας
 • Μην νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας
 • Επικοινωνήστε μεταξύ σας τις ελπίδες και τα όνειρά σας
 • Εάν αγωνίζεστε να αγαπήσετε τον σύντροφό σας άνευ όρων, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του. Σκεφτείτε πώς οι λέξεις και οι αποφάσεις σας έχουν αντίκτυπο σε αυτές. Αφιερώστε χρόνο για να επικοινωνήσετε μεταξύ σας για τις ελπίδες και τα όνειρά σας, ώστε να παραμείνετε στην ίδια σελίδα. Αυτές οι συνομιλίες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να καθησυχάσετε ο ένας τον άλλον ότι οι ελπίδες και τα όνειρά σας μπορούν να επιτευχθούν μαζί.

Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον

Η εμπιστοσύνη είναι μεγάλος στόχος στις σύγχρονες σχέσεις. Τα ζευγάρια συχνά έχουν μέρη της ζωής τους που είναι ξεχωριστά μεταξύ τους, όπως η δουλειά, τα χόμπι και το να περνούν χρόνο με φίλους. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές. Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να μπορούν να εμπιστεύονται το ένα το άλλο, ειδικά όταν δεν είναι μαζί. Η ζήλια μπορεί να διαλύσει μια σχέση, επομένως είναι σημαντικό να μην την αφήσετε να σας κυριεύσει. Μερικές φορές εμπιστοσύνη σημαίνει να δίνεις στον σύντροφό σου το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Αν δείτε τον σύντροφό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως βγάζετε συμπεράσματα σχετικά με το ότι κάνει tweet σε κάποιον άλλο ή ότι του αρέσει οι φωτογραφίες άλλου ατόμου, οι δικές σας ανασφάλειες μπορεί να επηρεάζουν την κρίση σας. Ανοίγοντας τον σύντροφό σας για το πώς νιώθετε μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κάποια επιβεβαίωση.

Πώς να το πετύχετε:

 • Αποφύγετε να προσπαθήσετε να ελέγξετε τον άλλον σας
 • Εάν εμφανιστεί ζήλια ή ανασφάλεια, μιλήστε για αυτό και αντιμετωπίστε το πριν γίνει πρόβλημα
 • Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ σας
 • Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει και με ποιον μπορεί ή δεν μπορεί να μιλήσει. Εάν ο σημαντικός σας άλλος δεν σας έχει δώσει κανένα λόγο να μην τον εμπιστευτείτε, μην αφήσετε τις αρνητικές σκέψεις να δηλητηριάσουν τη σχέση σας. Να είστε ανοιχτοί ο ένας με τον άλλον μόλις έρθουν στο μυαλό οποιεσδήποτε αμφιβολίες και να τις επιλύσετε πριν γίνουν μεγαλύτερο θέμα. Δώστε ο ένας στον άλλο χώρο όταν χρειάζεται.

Έχουν κοινά ενδιαφέροντα

Τα περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια έχουν τουλάχιστον μερικά κοινά σημεία. Αυτό συγκρίνεται με το παρελθόν, όταν οι περισσότεροι γάμοι κανονίζονταν για πρακτικούς λόγους που ελάχιστη σχέση είχαν με την αγάπη και τη σύνδεση. Τα σημερινά ζευγάρια μπορεί να έχουν την ίδια γεύση σε ταινίες, μουσική ή φαγητό. Συχνά μοιράζονται επίσης τις ίδιες αξίες, πνευματικά ενδιαφέροντα ή/και πολιτικές απόψεις. Είναι απίθανο δύο άνθρωποι να συνεννοηθούν για να γίνουν ζευγάρι στον σημερινό κόσμο αν δεν είχαν απολύτως τίποτα κοινό. Είναι σημαντικό να έχετε κάποια πράγματα με τον σύντροφό σας. Με τον καιρό, το πιθανότερο είναι ότι θα ανακαλύψετε περισσότερα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και να μοιραστείτε μαζί.

Πώς να το πετύχετε:

 • Προσπαθείτε πάντα να μαθαίνετε νέα πράγματα ο ένας για τον άλλον
 • Δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί για να ανακαλύψετε περισσότερα ενδιαφέροντα
 • Σχεδιάστε ημερομηνίες και ποιοτικό χρόνο γύρω από κοινά ενδιαφέροντα
 • Ένας καλός τρόπος για να χτίσετε μια δυνατή σχέση είναι να μην υποθέσετε ποτέ ότι γνωρίζετε πλήρως τον σύντροφό σας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τα πάντα για έναν άνθρωπο. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Αποδεχόμενοι αυτό, θα είστε πάντα ανοιχτοί στο να μαθαίνετε νέα πράγματα ο ένας για τον άλλον. Θα μεγαλώσετε μαζί όταν γιορτάζετε τα πράγματα που σας συνδέουν με τον σύντροφό σας και τα ενσωματώνετε στα σχέδιά σας.

Αλλά έχουν και αυτοί τα δικά τους ενδιαφέροντα

Εκτός από το να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, είναι επίσης σημαντικό για τα σύγχρονα ζευγάρια να έχουν πράγματα που είναι δικά τους. Για παράδειγμα, η δουλειά, τα χόμπι και ο χρόνος που αφιερώνετε με φίλους. Η σχέση είναι εξαιρετική, αλλά είναι επίσης υγιές για κάθε σύντροφο να έχει τη δική του ατομική ταυτότητα. Εάν θέλετε η σχέση σας να διαρκέσει, πρέπει να μπορείτε να περάσετε χρόνο χωριστά. Μπορεί να αισθάνεστε ευτυχισμένοι γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός σας σας εμπιστεύεται και τον εμπιστεύεστε. Σας εμποδίζει επίσης να βαρεθείτε ο ένας τον άλλον ή να νιώθετε ότι είστε παγιδευμένοι στη σχέση σας. Μόλις περάσετε λίγο χρόνο χωριστά, θα έχετε την ευκαιρία να χάσετε ο ένας τον άλλον και να εκτιμήσετε περισσότερο τον χρόνο που περνάτε μαζί.

Πώς να το πετύχετε:

 • Προσπαθήστε να κάνετε ξεχωριστά σχέδια με φίλους μία φορά την εβδομάδα
 • Αποδεχτείτε και υποστηρίξτε τα μέρη της ζωής του συντρόφου σας που δεν είναι δικά σας
 • Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να επιδιώκει ξεχωριστά πάθη και ενδιαφέροντα
 • Δεν είναι κακό για τα ζευγάρια να θέλουν να περνούν χρόνο μαζί, αλλά το να είναι δεμένα στο ισχίο δεν είναι καλό. Τα ζευγάρια που έχουν ανάγκη να είναι συνέχεια μαζί μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνεξαρτώμενα, κάτι που δεν θεωρείται υγιές. Ο στόχος είναι να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο να περνάτε χρόνο μαζί και να κάνετε πράγματα μόνοι σας. Τα πράγματα που κάνετε χωριστά πρέπει να σας κάνουν ευτυχισμένους και να ενθαρρύνουν την αίσθηση του εαυτού σας.

Είναι δεσμευμένοι να χτίσουν ένα μέλλον μαζί

Σε έναν κόσμο όπου η απάτη, η δυσπιστία και οι τεράστιες διαφορές απόψεων είναι πολύ συνηθισμένες, ένας στόχος των σύγχρονων ζευγαριών είναι να δεσμευτούν στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος μαζί. Για να είναι ένα ζευγάρι ισχυρό και μακροπρόθεσμο σήμερα, οι σύντροφοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται για το τι θέλουν και πού πηγαίνουν. Ενώ κάποια ευελιξία είναι πάντα σημαντική, τα ζευγάρια πρέπει να παρέχουν το ένα στο άλλο σταθερότητα. Μόλις αποφασίσετε ότι η σχέση σας γίνεται σοβαρή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα με τις προσδοκίες σας.

Πώς να το πετύχετε:

 • Να είστε ξεκάθαροι για το τι θέλετε από την σχέση
 • Κάντε την ειλικρίνεια και την πίστη προτεραιότητα
 • Συμπεριλάβετε τη γνώμη του συντρόφου σας σε οποιεσδήποτε μεγάλες αλλαγές στη ζωή
 • Τα σύγχρονα ζευγάρια μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα, αλλά συμφωνούν σε ένα πράγμα: θέλουν να γεράσουν μαζί. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επικοινωνείτε μεταξύ σας, να παραμένετε πιστοί και μερικές φορές να είστε διατεθειμένοι να κάνετε συμβιβασμούς στην πορεία. Τα δεσμευμένα ζευγάρια είναι αποφασισμένα να το κάνουν να λειτουργήσει. Δεν χωρίζουν με το πρώτο σημάδι του προβλήματος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Τα προειδοποιητικά σημάδια του εθισμού στην παραγωγικότητα

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Μπορείτε άραγε να ωφεληθείτε από τη θεραπεία ζευγαριών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έναρξη του κολεγίου εγκυμονεί αυξημένο άγχος και κατάθλιψη

Καναδάς κολέγιο κατάθλιψη: Περίπου το 32% των ερωτηθέντων είχε άγχος στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και το 27% είχε συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι μήνες αργότερα, το 37% των μαθητών είχε συμπτώματα άγχους και το 33% παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης.

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

Διαβήτης τύπου 2 και ψυχολογία: Οι επιστήμονες ερεύνησαν πρόσφατα τη σχέση μεταξύ διαβήτη και ψυχιατρικών παθήσεων. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον γενικό πληθυσμό να έχουν διαβήτη τύπου 2. Λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη διερεύνηση των υποκείμενων μηχανισμών πίσω από τη σύνδεση. 

Συμβουλές αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Κατάθλιψη Αντιμετώπιση: Επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής σας ζωής, η κατάθλιψη μπορεί να έχει εξουθενωτικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας σας σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά αποδεδειγμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα και να συνεχίσετε να ζείτε μια υγιή, παραγωγική ζωή.

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απειλητική πραγματικότητα με σαφείς διαστάσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία

Κλιματική αλλαγή ψυχική υγεία: Η σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της ψυχικής υγείας και ευεξίας δεν έχει ακόμη καλά εμπεδωθεί, τόσο στο κοινό όσο και τους ειδικούς στην κοινότητα της κλιματικής αλλαγής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα είναι βιοφυσικοί επιστήμονες ή ειδικοί στη δημόσια υγεία που δεν γνωρίζουν απαραίτητα την ψυχολογική έρευνα που έχει συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα πολλοί ερευνητές να μιλούν για τις ανθρώπινες διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά η συζήτηση να μην είναι τόσο συχνά ψυχολογικά πλαισιωμένη ή/και τεκμηριωμένη.