Ψυχική Υγεία

Ψυχοδυναμική θεραπεία: Δείτε τι είναι και πως θα σας βοηθήσει

Ψυχοδυναμική θεραπεία: Δείτε τι είναι και πως θα σας βοηθήσει

Ψυχοδυναμική θεραπεία: Η ψυχοδυναμική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση του τρόπου σκέψης και αίσθησης.

Τι είναι η ψυχοδυναμική θεραπεία

 • Η ψυχοδυναμική θεραπεία είναι μια θεραπεία ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στην ιδέα ότι το να μιλάμε για προβλήματα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να τα αντιμετωπίσουν.
 • Είναι μια προσέγγιση που αγκαλιάζει τις πολύπλευρες πτυχές της ζωής ενός ατόμου.
 • Η γνώση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ανακούφιση των συμπτωμάτων, να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται
Οι βασικές αρχές της ψυχοδυναμικής θεραπείας είναι :
 • Τα ασυνείδητα κίνητρα όπως είναι η κοινωνική πίεση, η βιολογία και η ψυχολογία ,μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά.
 • Η εμπειρία διαμορφώνει την προσωπικότητα, η οποία μπορεί, σε αντάλλαγμα, να επηρεάσει την ανταπόκριση ενός ατόμου σε αυτήν την εμπειρία.
 • Οι προηγούμενες εμπειρίες επηρεάζουν το παρόν.
 • Η ανάπτυξη διορατικότητας και συναισθηματικής κατανόησης μπορεί να βοηθήσει άτομα με ψυχολογικά ζητήματα.
 • Η επέκταση του φάσματος των επιλογών και η βελτίωση των προσωπικών σχέσεων μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
 • Η απελευθέρωση από το παρελθόν τους μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα στο μέλλον.

Ανατροφοδότηση πολύ σημαντική για την επίτευξη της

 • Η μεταφορά και η αντεπιβίβαση είναι επίσης σημαντικά. Με αυτήν την προσέγγιση, ο πελάτης θα μεταφέρει τα συναισθήματά του προς κάποιον  θεραπευτή και ο θεραπευτής θα ανακατευθύνει αυτά τα συναισθήματα πίσω στον πελάτη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την επίγνωση του πελάτη και πολλοί θεραπευτές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτήν την ιδέα.

Σημαντική η σχέση θεραπευτή-πελάτη

 • Στην ψυχοδυναμική θεραπεία, η σχέση μεταξύ του θεραπευτή και του πελάτη είναι πολύ σημαντική. Παρέχει ένα δοχείο στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για τον εαυτό τους, το παρελθόν τους και τα συναισθήματά τους. Μπορούν να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση του πώς βλέπουν τον κόσμο και τους τρόπους με τους οποίους όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τις εμπειρίες τους.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχοδυναμική θεραπεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το ψυχικό τραύμα και πως να το ξεπεράσετε

Είναι η άσκηση αρκετή για να χάσετε βάρος

Πώς να παραμείνετε fit και υγιείς ενώ εργάζεστε από το σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.