Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Το ποσοστό των ψυχικά ασθενών αυξάνεται συνεχώς.

Ψυχική υγεία: Το ποσοστό των ψυχικά ασθενών αυξάνεται συνεχώς.

Ψυχική υγεία: Σχεδόν οκτώ στους 10 ψυχολόγους (79 τοις εκατό) ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ασθενών με αγχώδεις διαταραχές από την αρχή της πανδημίας και τα δύο τρίτα είδαν αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία για την κατάθλιψη.

ADMAN

Η ζήτηση για θεραπεία ψυχικής υγείας μπορεί να ξεπερνά την ικανότητα παροχής περίθαλψης, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA).

Αυξάνεται ο αριθμός των θεραπευομένων

Η Έρευνα Αντίκτυπου Επαγγελματιών της APA COVID-19 του 2022 περιελάμβανε απαντήσεις από 2.295 διδακτορικού επιπέδου, ενεργούς αδειοδοτημένους ψυχολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Σχεδόν οκτώ στους 10 ψυχολόγους (79 τοις εκατό) ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ασθενών με αγχώδεις διαταραχές από την αρχή της πανδημίας και τα δύο τρίτα είδαν αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία για την κατάθλιψη. Σχεδόν οι μισοί (47 τοις εκατό) δήλωσαν ότι είχαν δει αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία χρήσης ουσιών (από 43 τοις εκατό το 2021) και σχεδόν τα δύο τρίτα (64 τοις εκατό) είδαν αύξηση στη ζήτηση για θεραπεία τραυμάτων. Το 2022, τα δύο τρίτα των ψυχολόγων ανέφεραν ότι είδαν μια αύξηση στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων μεταξύ των ασθενών. Το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν έχουν πλέον ανοίγματα για νέους ασθενείς, σχεδόν οι μισοί (46 τοις εκατό) ανέφεραν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για θεραπεία και σχεδόν τα τρία τέταρτα (72 τοις εκατό) είπαν ότι έχουν μεγαλύτερες λίστες αναμονής από ό,τι πριν από την πανδημία.

«Η έγκαιρη πρόσβαση σε ψυχολογικές υπηρεσίες είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιμετώπιση των αναγκών εκείνων που έχουν διαγνωστεί με προκλήσεις συμπεριφοράς στην υγεία», δήλωσε ο CEO της APA, Arthur C. Evans Jr., Ph.D., σε μια δήλωση. “Πρέπει να υποστηρίξουμε και να επεκτείνουμε το εργατικό δυναμικό, να προωθήσουμε την ολοκληρωμένη συμπεριφορική υγεία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, να βελτιώσουμε τον αλφαβητισμό στην ψυχική υγεία, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και την καινοτομία για να διευρύνουμε την προσέγγιση και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα. πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις ανισότητες στην υγεία — χρησιμοποιώντας περισσότερες στρατηγικές δημόσιας υγείας για να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους νωρίτερα και στα μέρη όπου ζουν, εργάζονται, παίζουν και λατρεύουν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην πρόβλεψη της άνοιας

Πώς η βία επηρεάζει ψυχικά την παιδική ηλικία;

Η βιταμίνη D επηρεάζει την ψυχική μας υγεία

Πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το φιλί μπορεί να σώσει την ζωής σας;

Φιλί: Το φιλί δεν είναι μόνο καλό, είναι καλό και για εσάς. Ανακουφίζει από το στρες και απελευθερώνει επινεφρίνη στο αίμα σας, καθιστώντας το να αντλεί γρηγορότερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της LDL χοληστερόλης

Οι θετικές παρεμβάσεις στην εργασία βελτιώνουν τα επίπεδα άγχους

Εργασία: Η έρευνά δείχνει ότι οι σύντομες παρεμβάσεις θετικότητας μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο της ημέρας και ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματώσουν περισσότερη θετικότητα στην εργάσιμη ημέρα!

Δέκα λεπτά αερόβιας άσκησης μαζί με θεραπεία έκθεσης μειώνουν τα συμπτώματα της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD)

Εξ όσων γνωρίζει ο καθηγητής Bryant, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα οφέλη της αερόβιας άσκησης σε συνδυασμό με τη θεραπεία έκθεσης παρατηρούνται σε κλινικό περιβάλλον. Αλλά, παρά την ευχάριστη έκπληξή του από τα αποτελέσματα, λέει ότι η μελέτη πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές προτού αυτή η τροποποίηση της θεραπείας συστηθεί, καθιερωθεί ή χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ψυχολογικών καταστάσεων.

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Χριστούγεννα: 2/3 των ενηλίκων θα πουν ότι είναι «καλά» ακόμα κι αν δεν είναι

Χριστούγεννα: Ένας στους τρεις Βρετανούς είναι πιο πιθανό να παλέψει με την ψυχική του ευεξία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται.

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν τις επιδράσεις της ορμόνης στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα της μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης.