Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: 3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να παραιτηθούν

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: 3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να παραιτηθούν

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: Το προσωπικό εργάζεται με απλήρωτες υπερωρίες, βρίσκεται υπό υπερβολική πίεση και δεν μπορεί να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι αισθάνονται υποτιμημένοι και υπό υπερβολική πίεση.

3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να αφήσουν τη δουλειά τους, όπως έδειξε έρευνα. Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) της Σκωτίας πήρε συνέντευξη από περίπου 1.300 μέλη του για την Έρευνα Απασχόλησης του 2021, από τα οποία το 61% είπε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει τον τρέχοντα ρόλο του. Από αυτούς, το ένα πέμπτο (20%) δήλωσε ότι σχεδιάζει ενεργά να σταματήσει το κάπνισμα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν χτυπήσει το κύμα της Όμικρον τον Δεκέμβριο, κάτι που σύμφωνα με το RCN σημαίνει ότι η τρέχουσα πίεση στο NHS θα έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο Colin Poolman, προσωρινός διευθυντής του RCN Scotland, είπε ότι η κατάσταση είναι “απλά μη βιώσιμη”, καθώς περισσότερες από 5.000 θέσεις νοσηλευτικής και μαιευτικής είναι ακάλυπτες. “Αυτά τα ευρήματα δίνουν μια ανησυχητική εικόνα της πίεσης που δεχόταν το νοσηλευτικό προσωπικό της Σκωτίας πριν από το πιο πρόσφατο κύμα της πανδημίας”, είπε.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές

Το προσωπικό εργάζεται με απλήρωτες υπερωρίες, βρίσκεται υπό υπερβολική πίεση και δεν μπορεί να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι αισθάνονται υποτιμημένοι και υπό υπερβολική πίεση, καθώς τα χαμηλά επίπεδα προσωπικού και οι κακές αμοιβές είναι μεταξύ των βασικών λόγων για τους οποίους θέλουν να παραιτηθούν. Πέρυσι, η έρευνα του RCN στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε ότι λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) δήλωσαν ότι σκέφτονταν να φύγουν εκείνη τη χρονιά. Σχεδόν το 40% είπε ότι εργάζεται πέρα ​​από τις συμβατικές ώρες τις περισσότερες βάρδιες, με το 67% να λέει ότι είναι πολύ απασχολημένος για να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βρίσκονται υπό υπερβολική πίεση στη δουλειά. Η έκθεση έρχεται καθώς οι MSP ετοιμάζονται να συζητήσουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας αυτή την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 3.000 φοιτητές νοσηλευτικής και μαιευτικής προσφέρθηκαν εθελοντικά να τοποθετηθούν σε θέσεις αιχμής αυτόν τον μήνα, κάτι που θα τους δώσει να συνεχίσουν να εργάζονται για την απόκτηση των πτυχίων τους όπως είχε προγραμματιστεί. Το RCN Scotland κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποφυγή νοσηλευτικής κρίσης στην υγειονομική και κοινωνική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της νομοθεσίας περί ασφαλούς προσωπικού και της παροχής μιας πλήρως χρηματοδοτούμενης, ουσιαστικής αύξησης μισθών για το νοσηλευτικό προσωπικό. “Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης της Σκωτίας πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο τα φτωχά επίπεδα προσωπικού όσο και τις χαμηλές αμοιβές ως προτεραιότητα”, είπε ο κ. Πούλμαν.

Ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών προς αποφυγή burnout

“Η κυβέρνηση της Σκωτίας πρέπει να δεσμεύσει σημαντική πρόσθετη χρηματοδότηση για να παρέχει και να υποστηρίξει ένα βιώσιμο εργατικό δυναμικό καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για το ασφαλές προσωπικό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε από το νοσηλευτικό προσωπικό σε περιβάλλοντα υγείας και φροντίδας να συνεχίσει να εργάζεται με υποστελεχωμένο και κακοπληρωμένο”. Τον περασμένο μήνα, οι κενές θέσεις για νοσοκόμες και μαίες στη Σκωτία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% μέσα σε μόλις τρεις μήνες – με τον αριθμό των απλήρωτων θέσεων να σπάει ρεκόρ τον Σεπτέμβριο. Το RCN ανέφερε ότι υπάρχουν επί του παρόντος 5761 κενές θέσεις νοσηλευτικής και μαιευτικής στο NHS της Σκωτίας και περίπου το 40% των γηροκομείων για ενήλικες στη χώρα αναφέρουν κενές θέσεις εγγεγραμμένων νοσοκόμων.

Η αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών της Σκωτίας και εκπρόσωπος Τύπου για την υγεία, Τζάκι Μπέιλι, είπε ότι η έρευνα θα πρέπει να είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. “Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι τα χρόνια παραμέλησης του SNP έχουν ωθήσει τις σκληρά εργαζόμενες και υποτιμημένες νοσοκόμες της Σκωτίας σε οριακό σημείο”, ανέφερε. “Δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε το NHS μας μετά την πανδημία, αν οι νοσοκόμες μας είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το επάγγελμα κατά σωρό. Είναι καιρός να αναγνωριστεί η τεράστια πίεση που δέχονται οι νοσηλευτές μας και να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών τους και τη μείωση του φόρτου εργασίας τους”.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στον Καναδά για σπουδές στη νοσηλευτική

Στα νοσοκομεία των ΗΠΑ η κατάσταση είναι τραγική και αυτές τις γιορτές

Παρατείνεται η αναστολή των υγειονομικών μέχρι 31 Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

Παιχνίδι στην άμμο: Τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία συμβάλλουν θετικά στις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Πάρτε κουβαδάκια και μπρατσάκια και τρέξτε στη θάλασσα!

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.