Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.

Το νευρικό γέλιο ονομάζεται ασυνήθιστο συναίσθημα. Αυτό σημαίνει ότι βιώνετε ένα συναίσθημα όταν η κατάσταση δεν το απαιτεί απαραίτητα. Το νευρικό γέλιο συμβαίνει για διάφορους λόγους. Κάποια έρευνα δείχνει ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτό το είδος μηχανισμού για τη ρύθμιση του συναισθήματος. Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι το νευρικό γέλιο μπορεί να είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ενάντια στα συναισθήματα που μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε αδύναμοι ή ευάλωτοι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πολύ περίεργο να ζήσετε. Το ανεξέλεγκτο νευρικό γέλιο μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης κατάστασης.

Η νευρικότητα δημιουργεί γέλιο

  • Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Γέιλ Στάνλι Μίλγκραμ διεξήγαγε μία από τις πρώτες και πιο διαβόητες μελέτες με δεδομένα σχετικά με το νευρικό γέλιο τη δεκαετία του 1960.

Τι ανακαλύφθηκε από την μελέτη

  • Η μελέτη  αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι συχνά γελούσαν νευρικά σε δυσάρεστες καταστάσεις. Οι άνθρωποι στη μελέτη του κλήθηκαν να δώσουν ηλεκτροπληξία σε έναν ξένο, με τα σοκ να γίνονται όλο και πιο ισχυρά (έως 450 βολτ).
  • Ο νευροεπιστήμονας VS Ramachandran διερεύνησε αυτήν την ιδέα στο βιβλίο του « Μια σύντομη περιήγηση της ανθρώπινης συνείδησης ». Προτείνει ότι το γέλιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία ως ένας τρόπος για να δείξει στους γύρω μας ότι ό, τι μας έκανε να γελάμε δεν ήταν απειλή ή άξιο ανησυχίας.
  • Ουσιαστικά καθησυχάζουμε τον εαυτό μας ότι ό, τι μας κάνει να νιώθουμε άβολα δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση όταν γελάμε με μια άβολη κατάσταση.

Αμυντικός οργανισμός για την μείωση του άγχους

  • Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός γνωστικού αμυντικού μηχανισμού για τη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την ταλαιπωρία ή να δείξει την ίδια την απειλή ότι δεν την φοβόμαστε.
  •  Το γέλιο μας βοηθά να θεραπεύσουμε το τραύμα αποσπώντας τον εαυτό μας από τον πόνο και συνδέοντας αυτόν τον πόνο με ένα θετικό συναίσθημα. Αυτό μπορεί να είναι γιατί το νευρικό γέλιο μπορεί να συμβεί ακόμη και σε κηδείες ή άλλα θλιβερά και τραυματικά γεγονότα.

Ακολουθεί βίντεο με νευρικό γέλιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απλές τεχνικές αυτοβοήθειας για τη διαχείριση του άγχους

Μιχάλης Σαράντης: O θάνατος που τον στιγμάτισε

07/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέσεις: Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος υποκρίνεται;

Σχέσεις: Για να αποφύγετε να σπαταλήσετε την ενέργειά σας και να πληγωθείτε από εφήμερες, ευκαιριακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγετε να παραμείνουν στο πλευρό σας.

Πώς θα ενσωματώσετε το Φενγκ Σούι στο σπίτι σας για να βελτιώσετε την ψυχική υγεία;

Φενγκ Σούι: Πολλές αρχαίες ανατολικές φιλοσοφίες έχουν γίνει mainstream με όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφέρονται γι' αυτές. Μια τέτοια πρακτική είναι το Φενγκ Σούι.

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".