Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.

Το νευρικό γέλιο ονομάζεται ασυνήθιστο συναίσθημα. Αυτό σημαίνει ότι βιώνετε ένα συναίσθημα όταν η κατάσταση δεν το απαιτεί απαραίτητα. Το νευρικό γέλιο συμβαίνει για διάφορους λόγους. Κάποια έρευνα δείχνει ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτό το είδος μηχανισμού για τη ρύθμιση του συναισθήματος. Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι το νευρικό γέλιο μπορεί να είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ενάντια στα συναισθήματα που μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε αδύναμοι ή ευάλωτοι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πολύ περίεργο να ζήσετε. Το ανεξέλεγκτο νευρικό γέλιο μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης κατάστασης.

Η νευρικότητα δημιουργεί γέλιο

  • Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Γέιλ Στάνλι Μίλγκραμ διεξήγαγε μία από τις πρώτες και πιο διαβόητες μελέτες με δεδομένα σχετικά με το νευρικό γέλιο τη δεκαετία του 1960.

Τι ανακαλύφθηκε από την μελέτη

  • Η μελέτη  αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι συχνά γελούσαν νευρικά σε δυσάρεστες καταστάσεις. Οι άνθρωποι στη μελέτη του κλήθηκαν να δώσουν ηλεκτροπληξία σε έναν ξένο, με τα σοκ να γίνονται όλο και πιο ισχυρά (έως 450 βολτ).
  • Ο νευροεπιστήμονας VS Ramachandran διερεύνησε αυτήν την ιδέα στο βιβλίο του « Μια σύντομη περιήγηση της ανθρώπινης συνείδησης ». Προτείνει ότι το γέλιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία ως ένας τρόπος για να δείξει στους γύρω μας ότι ό, τι μας έκανε να γελάμε δεν ήταν απειλή ή άξιο ανησυχίας.
  • Ουσιαστικά καθησυχάζουμε τον εαυτό μας ότι ό, τι μας κάνει να νιώθουμε άβολα δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση όταν γελάμε με μια άβολη κατάσταση.

Αμυντικός οργανισμός για την μείωση του άγχους

  • Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός γνωστικού αμυντικού μηχανισμού για τη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την ταλαιπωρία ή να δείξει την ίδια την απειλή ότι δεν την φοβόμαστε.
  •  Το γέλιο μας βοηθά να θεραπεύσουμε το τραύμα αποσπώντας τον εαυτό μας από τον πόνο και συνδέοντας αυτόν τον πόνο με ένα θετικό συναίσθημα. Αυτό μπορεί να είναι γιατί το νευρικό γέλιο μπορεί να συμβεί ακόμη και σε κηδείες ή άλλα θλιβερά και τραυματικά γεγονότα.

Ακολουθεί βίντεο με νευρικό γέλιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απλές τεχνικές αυτοβοήθειας για τη διαχείριση του άγχους

Μιχάλης Σαράντης: O θάνατος που τον στιγμάτισε

07/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

Κρύσταλλα : Οι κρύσταλλοι και οι πέτρες κερδίζουν δημοτικότητα ως κομμάτια έμφασης που παρέχουν μια γήινη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση κρυστάλλων για πιο εσωτερικούς σκοπούς.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.