Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Οικοδομώντας τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Οικοδομώντας τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Ανακαλύψτε ποια είναι η άμεση θεραπεία με την κατάλληλη επαγγελματική βοήθεια.

Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της υγείας μας είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική. Στην γεμάτη άγχος εποχή που ζούμε, η ψυχική υγεία είναι αυτή που διαταράσσεται συχνότερα και ως εκ τούτου αυτή που θέλει την περισσότερη φροντίδα. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ ξέρουμε να ανιχνεύσουμε συμπτώματα και να βρούμε θεραπείες για ασθένειες όπως η γρίπη ή οι ημικρανίες, δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την κακή ψυχική μας υγεία.

Ο δρόμος προς την ευαισθητοποίηση

Η ευαισθητοποίηση σήμερα σε θέματα ψυχικής υγείας είναι ικανή να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συμπτώματα της ασθενούς ψυχικής υγείας. Οι λύσεις είναι πολλές αλλά σίγουρα η επαγγελματική βοήθεια είναι αυτή που βοηθά όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια υπέφεραν και δεν το εξέφραζαν. Ο στόχος των επαγγελματιών του είδους είναι  να βοηθήσει τα άτομα με ψυχικές ασθένειες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι στους αγώνες τους και ότι η θεραπεία που θα προτείνουν, μπορεί και θα κάνει τη διαφορά. μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μερικές από τις πιο συχνές διαταραχές που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και προειδοποιούν για μελλοντική ψυχική αστάθεια είναι:

 1. Γενικευμένη διαταραχή άγχους
 2. Εθισμός
 3. Κατάθλιψη
 4. Διπολική διαταραχή
 5. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
 6. Σχιζοφρένεια
 7. Απόπειρα αυτοκτονίας

Αν και όλες αυτές οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, η ψυχική σας υγεία επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε στην καθημερινότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική σας ζωή μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά σε άσχημο βαθμό.

Η επίγνωση της ψυχικής υγείας δεν σας βοηθά μόνο, η επίγνωση της ψυχικής υγείας είναι χρήσιμη για να κατανοήσετε και τα συμπτώματά σας. Ενώ όλες οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, ορισμένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

 • αλλαγές στον τρόπο ύπνου
 • απώλεια της όρεξης
 • παρορμητική λήψη αποφάσεων
 • στροφή σε ναρκωτικά ή αλκοόλ σε στιγμές δυσφορίας
 • αυτοκτονικές σκέψεις

Αν θεωρείτε ότι έχετε χάσει τον εαυτό σας και ότι κάποιο από τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν είναι μέρος της καθημερινότητάς σας απαιτείται η άμεση θεραπεία με την βοήθεια ειδικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 βοηθά και στην ψυχική υγεία

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά που είχαν αυξημένη πρόσβαση στη φύση στο lockdown είχαν μεγαλύτερη ευημερία

Κορωνοϊός Παιδιά Ψυχολογία: Την ίδια ώρα, παιδιά με λιγότερο εύπορο οικογενειακό υπόβαθρο είναι πιθανό να βίωσαν δεινότερα για την ψυχική τους ευημερία τα περιοριστικά μέτρα των lockdowns της πανδημικής εποχής, εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης στη φύση, συγκριτικά με τους πλουσιότερους συνομηλίκους τους, προτείνει μια νέα μελέτη.

Οποιαδήποτε υπόδειξη για πιθανή έλλειψη χαρτιού υγείας μπορεί να προκαλέσει άγχος και επιθυμία αποθήκευσης

Οι άνθρωποι ειδοποιούνται συλλογικά από φωτογραφίες που μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ράφια καταστημάτων απογυμνωμένα από χαρτί υγείας. Αυτές οι εικόνες ωθούν τους καταναλωτές να βιαστούν και να αγοράσουν χαρτί μπάνιου, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται - και ότι η συμπεριφορά του κοπαδιού δημιουργεί έλλειψη χαρτιού υγείας.

Οι 4 βασικοί τύποι σχέσεων και η βιωσιμότητά τους

Τύποι σχέσεων: Υπάρχουν άραγε καλούπια, στα οποία μπορούμε να εντάξουμε κάθε ζευγάρι; Ποιες είναι οι ειδοποιές διαφορές και ποια τα κοινά χαρακτηριστικά; Τέλος, εσείς τι τύπος ζευγαριού αναγνωρίζετε ότι είστε;

Πώς να "σπάσω" την εξαρτητική μου σχέση με τη ζυγαριά

Όσο ανορθολογική κι αν είναι η επαγωγή, θεωρητικά, στην πράξη οι άνθρωποι τείνουν να περικλείονται από έναν φαύλο κύκλο αυτοσαμποταρίσματος, με το πρόσχημα «αφού πάχυνα, τι πειράζει να φάω λίγο παραπάνω και σήμερα; Θα τα χάσω όλα μαζί». Και έτσι παρασύρονται στον χείμαρρο των ερμητικά απογοητευτικών σκέψεων που δημιουργήθηκε από το υψηλότερο νούμερο της ζυγαριάς.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το gaslighting;

Το gaslighting, ειδικά όταν το έχεις βιώσει επανειλημμένα, μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιδράσεις, όπως χρόνια αυτοαμφισβήτηση, τραύμα και σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες

Βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μετά το διαζύγιο

Σχέσεις διαζύγιο: Το διαζύγιο σηματοδοτεί το τέλος του έγγαμου βίου για ένα ζευγάρι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως το τέλος των σχέσεων ανάμεσα στους δύο, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση της κατάλληλης ισορροπίας.