Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Οικοδομώντας τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Οικοδομώντας τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον

Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Ανακαλύψτε ποια είναι η άμεση θεραπεία με την κατάλληλη επαγγελματική βοήθεια.

Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της υγείας μας είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική. Στην γεμάτη άγχος εποχή που ζούμε, η ψυχική υγεία είναι αυτή που διαταράσσεται συχνότερα και ως εκ τούτου αυτή που θέλει την περισσότερη φροντίδα. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ ξέρουμε να ανιχνεύσουμε συμπτώματα και να βρούμε θεραπείες για ασθένειες όπως η γρίπη ή οι ημικρανίες, δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την κακή ψυχική μας υγεία.

Ο δρόμος προς την ευαισθητοποίηση

Η ευαισθητοποίηση σήμερα σε θέματα ψυχικής υγείας είναι ικανή να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συμπτώματα της ασθενούς ψυχικής υγείας. Οι λύσεις είναι πολλές αλλά σίγουρα η επαγγελματική βοήθεια είναι αυτή που βοηθά όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια υπέφεραν και δεν το εξέφραζαν. Ο στόχος των επαγγελματιών του είδους είναι  να βοηθήσει τα άτομα με ψυχικές ασθένειες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι στους αγώνες τους και ότι η θεραπεία που θα προτείνουν, μπορεί και θα κάνει τη διαφορά. μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μερικές από τις πιο συχνές διαταραχές που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και προειδοποιούν για μελλοντική ψυχική αστάθεια είναι:

 1. Γενικευμένη διαταραχή άγχους
 2. Εθισμός
 3. Κατάθλιψη
 4. Διπολική διαταραχή
 5. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
 6. Σχιζοφρένεια
 7. Απόπειρα αυτοκτονίας

Αν και όλες αυτές οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, η ψυχική σας υγεία επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε στην καθημερινότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική σας ζωή μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά σε άσχημο βαθμό.

Η επίγνωση της ψυχικής υγείας δεν σας βοηθά μόνο, η επίγνωση της ψυχικής υγείας είναι χρήσιμη για να κατανοήσετε και τα συμπτώματά σας. Ενώ όλες οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, ορισμένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

 • αλλαγές στον τρόπο ύπνου
 • απώλεια της όρεξης
 • παρορμητική λήψη αποφάσεων
 • στροφή σε ναρκωτικά ή αλκοόλ σε στιγμές δυσφορίας
 • αυτοκτονικές σκέψεις

Αν θεωρείτε ότι έχετε χάσει τον εαυτό σας και ότι κάποιο από τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν είναι μέρος της καθημερινότητάς σας απαιτείται η άμεση θεραπεία με την βοήθεια ειδικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 βοηθά και στην ψυχική υγεία

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".