Αυτοφροντίδα

Άγχος: 6 στρατηγικές διαχείρισης του άγχους [vid]

Άγχος: 6 στρατηγικές διαχείρισης του άγχους [vid]

Άγχος: Εάν το άγχος σας επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή και λειτουργικότητα, αναζητήστε υποστήριξη από έναν επαγγελματία ειδικό.

Υπάρχει μια σειρά στρατηγικών που μπορείτε να δοκιμάσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Το τι λειτουργεί είναι διαφορετικό για όλους και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε τις στρατηγικές που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Αλλά θυμηθείτε, εάν το άγχος σας επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή και λειτουργικότητα, αναζητήστε υποστήριξη από έναν επαγγελματία ειδικό.

  • Αργή αναπνοή. Όταν είστε ανήσυχοι, η αναπνοή σας γίνεται ταχύτερη και ρηχή. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε σκόπιμα την αναπνοή σας. Μετρήστε έως το τρία καθώς εισπνέετε αργά – στη συνέχεια μετρήστε έως το τρία καθώς εκπνέετε αργά.
  • Προοδευτική χαλάρωση των μυών. Βρείτε μια ήσυχη τοποθεσία. Κλείστε τα μάτια σας και σφίξτε αργά και στη συνέχεια χαλαρώστε κάθε μυϊκή σας ομάδα από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι το κεφάλι σας. Κρατήστε την ένταση για τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απελευθερώστε γρήγορα.
  • Μείνετε στην παρούσα στιγμή. Το άγχος μπορεί να κάνει τις σκέψεις σας να περιπλανώνται δίχως τέλος στο μέλλον. Προσπαθήστε να επαναφέρετε τον εαυτό σας εκεί που βρίσκεστε. Η άσκηση του διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει.

 

  • Υγιεινός τρόπος ζωής. Η φυσική δραστηριότητα, η καλή διατροφή, η έξοδος στη φύση, ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους, η μείωση του στρες και οι δραστηριότητες που απολαμβάνετε είναι όλα αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ευημερίας σας.
  • Προγραμματίστε το χρόνο ανησυχίας. Είναι δύσκολο να σταματήσετε να ανησυχείτε εντελώς, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείτε στις ανησυχίες σας. Ακόμα και 10 λεπτά κάθε βράδυ για να τα γράψετε τι σας απασχολεί και διαταράσει την ηρεμία σας, μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Μάθετε από τους άλλους. Η συζήτηση με άλλους που βιώνουν επίσης άγχος – ή περνούν κάτι παρόμοιο με σας- μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερο μόνοι. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε διαδικτυακά φόρουμ για να συνδεθείτε με άλλους.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips για να ανακουφίσετε το άγχος μέσα σε λίγα λεπτά

6 Συμβουλές για τη διαχείριση του στρες

4 βήματα που μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά σας στο άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.