Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Το 56% στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκρύπτουν προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Το 56% στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκρύπτουν προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Οι μισοί ενήλικες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αποκρύπτουν εσφαλμένα την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Νέα έρευνα από το Scottish Widows ανακάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων ειδοποιεί τον ασφαλιστή τους για μια πάθηση ψυχικής υγείας με την εσφαλμένη πεποίθηση ότι θα επηρεάσει την ικανότητά τους να συνάπτουν ασφάλιση ζωής ή κάλυψη κρίσιμης ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχουν επαρκή κάλυψη ή πρόσβαση σε υποστήριξη παρέχονται από τον ασφαλιστή τους.

Ανησυχητικά στατιστικά για το Ηνωμένο Βασίλειο

Περίπου το 33% των ανθρώπων είπε ότι αυτή την στιγμή πάσχουν από μια πάθηση ψυχικής υγείας ή το έχουν βιώσει στο παρελθόν, αλλά μόνο το 44% έχουν ενημερώσει τον ασφαλιστικό τους πάροχο. Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι μπορεί ή πρέπει να αναφερθεί σε έναν ασφαλιστή όταν πρόκειται για σωματική και ψυχική υγεία. Από αυτούς που δεν αποκάλυψαν μια πάθηση ψυχικής υγείας:

  • Σχεδόν τα δύο πέμπτα (37%) πίστευαν ότι ο πάροχός τους θα ενδιαφερόταν μόνο για σωματικές ασθένειες
  • Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) θεώρησε ότι ήταν προσωπικό και έτσι θα προτιμούσε να μην μοιραστεί την κατάστασή του με τον πάροχό του
  • Σχεδόν ένας στους πέντε (18%) ανησυχούσε ότι δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ότι θα χρεωνόταν περισσότερο

Η δήλωση μιας συγκεκριμένης πάθησης που άπτεται της ψυχικής υγείας δεν σημαίνει απαραίτητα υψηλότερα ασφάλιστρα και είναι απίθανο να σημαίνει ότι κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κάλυψη προστασίας. Το να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με έναν ασφαλιστικό πάροχο σημαίνει ότι όσοι έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο πιθανό να λάβουν την σωστή υποστήριξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απειλητική πραγματικότητα με σαφείς διαστάσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία

Αντιμετωπίστε την ψυχική και συναισθηματική κόπωση με Pilates

Τι είναι τοξική αρρενωπότητα και ποιες οι συνέπειές της

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να παραιτηθούν

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: Το προσωπικό εργάζεται με απλήρωτες υπερωρίες, βρίσκεται υπό υπερβολική πίεση και δεν μπορεί να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι αισθάνονται υποτιμημένοι και υπό υπερβολική πίεση.

Τα νεότερα σε ηλικία θύματα συντροφικής βίας έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχικές διαταραχές.

Ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που επηρεάστηκαν από την συντροφική βία ήταν ίδιος, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια ήταν πιθανότερο να κακοποιήσουν ο ένας τον άλλο, παρά να υπάρχει μόνο ένας θύτης.

Προκλήσεις και οφέλη μιας σχέσης που αψηφά τα θρησκευτικά "πιστεύω"

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια σχέση με διαφορετικά θρησκευτικά "πιστεύω", αναγνωρίζοντας πως ένα τέτοιο εγχείρημα έχει τις δικές του ξεχωριστές προκλήσεις.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.

8 στους 10 αντιμετωπίζουν το άγχος της πανδημίας στη φύση

Καναδάς κορωνοϊός: Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με ασφάλεια με άλλους ή να βγουν έξω για λίγο φως από τον ήλιο και μια βόλτα, πεζοπορία, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο για ένα διάλειμμα από την αυξημένη τηλεργασία και τον χρόνο οθόνης.