Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Ανταμείψτε τον εαυτό σας για να αποκτήσετε μια υγιέστερη συμπεριφορά

Ψυχική υγεία: Ανταμείψτε τον εαυτό σας για να αποκτήσετε μια υγιέστερη συμπεριφορά

Ψυχική υγεία: Ένας τρόπος για να παραμείνετε στο σωστό δρόμο είναι να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή ανταμοιβή, κάτι που θα αποτελεί ορόσημο για να γιορτάσετε τις θετικές σας αλλαγές. Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα είναι χρήσιμα για εσάς.

Οι ανταμοιβές που δίνετε στον εαυτό σας μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο σωστό δρόμο όταν εργάζεστε σκληρά για να κάνετε θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά σας. Ένας τρόπος για να παραμείνετε στο σωστό δρόμο είναι να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή ανταμοιβή, κάτι που θα αποτελεί ορόσημο για να γιορτάσετε τις θετικές σας αλλαγές. Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα είναι χρήσιμα για εσάς.

 3 Tips για καλύτερη ψυχική υγεία

  • Παρακινήστε τον εαυτό σας με εγγενείς και εξωγενείς τρόπους.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας χρησιμοποιούν τους όρους εγγενείς (εσωτερικούς) και εξωγενείς (εξωτερικούς) όταν περιγράφουν κίνητρα για δράση. Το εγγενές κίνητρο προέρχεται από μέσα σας και συχνά δεν απαιτεί περισσότερη ανταμοιβή εκτός από την εκτέλεση της ίδιας της ενέργειας. Το εξωγενές κίνητρο προέρχεται από κάπου έξω από την ίδια την πράξη. Σκεφτείτε το από την άποψη των καλλιτεχνικών σας δραστηριοτήτων. Το κίνητρό σας είναι εγγενές αν βρίσκετε μεγάλη απόλαυση στη ζωγραφική μιας εικόνας ή στη συγγραφή ενός ποιήματος. Ταυτόχρονα, αν το ποίημά σας πρόκειται να δημοσιευθεί, ή να αγοραστεί ο πίνακάς σας, αυτά είναι εξωγενή κίνητρα. Στο ίδιο πνεύμα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν μεγάλη ικανοποίηση βοηθώντας άλλους μέσω εθελοντικής εργασίας, ανεξάρτητα από την κλίμακα των αμοιβών. Εάν έχετε εσωτερικά κίνητρα για να κάνετε κάτι, συχνά δεν υπάρχει ανάγκη και κανένα ιδιαίτερο όφελος για μια εξωτερική ανταμοιβή, επειδή αυτή η εσωτερική ανταμοιβή της προσωπικής ικανοποίησης είναι αρκετή.

  • Ανταμείψτε τον εαυτό σας.

Η ζωή είναι μια πράξη εξισορρόπησης, ωστόσο, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά κίνητρα για τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους. Και οι περισσότεροι άνθρωποι παρακινούνται από την προοπτική κάποιου είδους ανταμοιβής για τη σκληρή δουλειά τους. Πρέπει να πληρωθείς, ακόμα κι αν αγαπάς τη δουλειά σου. Πρέπει να δείτε αποτελέσματα εάν κάνετε δύσκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας για να χάσετε βάρος, να προσαρμοστείτε, να παραμείνετε νηφάλιοι ή να βελτιώσετε με άλλο τρόπο τον εαυτό σας. Όσον αφορά την αυτοβελτίωση, γνωρίζετε ήδη ότι η καλή σωματική και ψυχική υγεία είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας, αλλά πιθανότατα γνωρίζετε επίσης ότι δεν ήταν πάντα αρκετό για να στηρίξει τις καλύτερες προσπάθειές σας να αλλάξετε. Χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα στην πορεία, κάτι που θα σας βοηθήσουν να επιμείνετε σε αυτό. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να αγοράσετε στον εαυτό σας ένα διασκεδαστικό νέο στυλό ή οποιοδήποτε μικρό πράγμα που αισθάνεται θετικό και σας κάνει να αισθάνεστε καλά.

  • Επιλέξτε θετικές δραστηριότητες

Μπορεί να διαπιστώσετε μετά από καιρό ότι χρειάζεστε λιγότερες υλικές ανταμοιβές και περισσότερες θετικές. Χρειάζεστε αισιόδοξες δραστηριότητες για να σας αποσπάσουν την προσοχή από τα αρνητικά συναισθήματα και να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο μονοπάτι που επιλέξατε. Ένας θετικός αντιπερισπασμός μπορεί να είναι ένα νέο χόμπι, ένας νέος τρόπος άσκησης, μια ομάδα ή μια λέσχη που θα θέλατε να συμμετάσχετε. Οι μικρότεροι αντιπερισπασμοί μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παραμένετε στο σωστό δρόμο κάθε φορά που αισθάνεστε βαριεστημένοι, αναστατωμένοι ή λίγο πεσμένοι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άμεση ανάγκη για υποστήριξη εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Φροντίστε τον εαυτό σας σε μια αγχογόνο κατάσταση

Η γιόγκα ως εργαλείο αυτοβοήθειας για τη διαχείριση της κατάθλιψης

Η αυτοσυμπόνια είναι πυλώνας για μία επιτυχημένη καριέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.

Επηρεάζει η καθαριότητα τη ψυχική υγεία;

Προσωπική υγιεινή: Το τακτικό μπάνιο, η θετική στοματική υγιεινή και η αλλαγή και το πλύσιμο των ρούχων είναι μερικά παραδείγματα μοτίβων που πρέπει να προσέχετε.

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Φόβος: Όταν οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή φόβο, είτε από φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον τους είτε από απειλές που αντιλαμβάνονται, μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Χορός: Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το υπέροχο συναίσθημα που έχουμε όταν περνάμε χρόνο στην πίστα. Από γάμους και γιορτές μέχρι μαθήματα αεροβικής ή ακόμα και μαθήματα χορού, η κίνηση του σώματός μας συχνά μας ανεβάζει τη διάθεση. Αποδεικνύεται ότι ο χορός μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία και υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτές τις κινήσεις που τονώνουν τη διάθεση.