Ψυχική Υγεία

Ψυχική ηρεμία στο γραφείο: Οι leaders πρέπει πρώτα να φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία

Ψυχική ηρεμία στο γραφείο: Οι leaders πρέπει πρώτα να φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία

Ψυχική ηρεμία στο γραφείο: Οι εργασιακοί ηγέτες πρέπει πρώτα να φροντίζουν τον εαυτό τους για να καταφέρουν να επιλύσουν τα προβλήματα που προκαλούνται στο εργασιακό περιβάλλον.

Μετά από δύο χρόνια απομόνωσης λόγω πανδημίας και αδυσώπητων περιστατικών ρατσισμού και καταπίεσης του συστήματος, η Mental Health America προσκαλεί να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της φροντίδας του εαυτού μας και της προτεραιότητας της φροντίδας της ψυχικής μας υγείας. Ενώ η ψυχική υγεία είναι εδώ και πολύ καιρό ένα τσιτάτο στους εταιρικούς κύκλους, λίγοι ηγέτες κατανοούν πραγματικά τι σημαίνει να φροντίζουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων τους, καθώς και τη δική τους, αποτελεσματικά και σε συνεχή βάση.

7 Tips για να γίνεις ένας καλός leader

1. Το να οδηγείς τους άλλους ξεκινά με το να αρχίσεις να οδηγείς τον εαυτό σου. Ως ηγέτης, η πρόληψη της εξουθένωσης ξεκινά με τη φροντίδα της ψυχικής σας υγείας, τη ρύθμιση του νευρικού σας συστήματος και τον καθορισμό εσκεμμένων ορίων. Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε έναν καταρράκτη να σας ξεπλένει την ενέργεια που σας φόρτωσαν άλλοι. Όταν νιώσετε ότι έχετε καθαρίσει από την ενέργεια των υπολοίπων, πάρτε τις δικές σας αποφάσεις για τη ζωή σας.

2. Η ομάδα σας θα βελτιωθεί εάν εστιάσετε στο να είστε 1% καλύτεροι κάθε μέρα. Είναι σημαντικό οι leaders να έχουν μια σταθερή αντίληψη της ψυχικής τους υγείας. Η πιο εύκολη μέθοδος για να το πετύχετε αυτό είναι να δεσμευτείτε σε μια καθημερινή ρουτίνα διαλογισμού.

3. Το “All Work and No Play” προκαλεί όλεθρο στις εταιρείες. Το παιχνίδι αυξάνει την εργασιακή ικανοποίηση, την ευημερία, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, ενθαρρύνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών οδηγεί στην αυξημένη επικοινωνία και τη συνεργασία.

4. Optimal Mind Fitness: Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να εξισορροπεί τα συναισθήματα. Η ευελιξία, η διαφορετικότητα και η πρωτοτυπία προσελκύουν νέες ευκαιρίες και προάγουν τη συναισθηματική ισορροπία. Ασκηθείτε στην αφηρημένη σκέψη, καλλιεργήστε την ενσυνειδητότητα και πάρτε τον έλεγχο του περιβάλλοντος που βρίσκεστε.

5. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε. Δημιουργήστε περιθώρια στη ζωή σας για να μπορείτε να στοχάζεστε και να εστιάσετε σε πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε αντί να ανησυχείτε για πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας.

6. Η ανθεκτικότητα και η ευαισθησία είναι δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για τους ηγέτες. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στο να είσαι ηγέτης. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι για διαφορετικά πιθανά αποτελέσματα.

7. Συνειδητοποιήστε ότι κανείς δεν έρχεται να σας σώσει. Από σένα εξαρτάται. Αυτό επιτρέπει στους ηγέτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ομάδα τους, την κατάστασή τους και όλα τα συλλογικά αποτελέσματα. Οπότε, σταματήστε να ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας. Πάρτε την μπάλα στο γήπεδο σας και ξεκινήστε να παίζετε. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή

Ξεπεράστε το ψυχικό τραύμα που σας έχει δημιουργηθεί

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.

Τι σημαίνει το Deadnaming και πως επηρεάζει ψυχικά την αλλαγή φύλου;

Deadnaming: Η αλλαγή των ονομάτων είναι συχνά ένα κομβικό σημείο στη διαδικασία της εξόδου για τρανς άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο, και η συζήτηση γύρω από τη σημασία ενός ονόματος στην ταυτότητα κάποιου είναι καθολική. 

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.