Ψυχική Υγεία

Γάμος πανδημία: Πώς ένας γάμος χαμηλών τόνων μπορεί να υποστηρίξει την ψυχική σας ευεξία

Γάμος πανδημία: Πώς ένας γάμος χαμηλών τόνων μπορεί να υποστηρίξει την ψυχική σας ευεξία

Γάμος πανδημία: Ο προγραμματισμός ενός γάμου μικρότερου μεγέθους ή εμβέλειας μπορεί να σας ωθήσει να σκεφτείτε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας.

Οι γάμοι μετά την πανδημία, τείνουν να παραμένουν σε πιο ήσυχους και χαλαρούς τόνους. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί συνειδητοποίησαν ότι ο προγραμματισμός και η εκτέλεση ενός τέτοιου γάμου είναι πολύ πιο εύκολη. Ο προγραμματισμός ενός γάμου μικρότερου μεγέθους ή εμβέλειας μπορεί να σας ωθήσει να σκεφτείτε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας. Κάθε σύντροφος θα πρέπει να σκέφτεται τους γάμους που ήταν καλεσμένος στο παρελθόν και να διαλέξει τρία πράγματα που πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ο γάμος σας για να είναι ακριβώς όπως τον θέλετε. Μπορείτε να σταματήσετε να κάνετε πράγματα επειδή νιώθετε ότι “πρέπει” να τα κάνετε και να αρχίσετε να εστιάζετε στα πράγματα που αισθάνεστε σωστά.

Γάμος και ψυχική ευεξία

Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία σχεδιασμού θα γίνει πολύ διασκεδαστική και θα την κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε επίσης ότι πολλοί από τους πιο συνηθισμένους στρεσογόνους παράγοντες του γάμου απομακρύνονται. Για παράδειγμα, μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για έναν πίνακα θέσεων, εάν δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να το δικαιολογήσουν και δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την προσβολή αυτού του φίλου που δεν είναι στο επίσημο γαμήλιο πάρτι, αν δεν το κάνετε. Το καλό επίσης με έναν τέτοιο γάμο είναι ότι μπορείτε να εξαιρεθείτε από ορισμένα έξοδα και τις χρηματικές διενέξεις που μπορεί να ακολουθήσουν. Εξ ορισμού, οι γάμοι χαμηλών τόνων συχνά δεν περιλαμβάνουν ορισμένα από τα έξοδα των παραδοσιακών γάμων. Είτε κόψετε τις ξεχειλισμένες λουλουδένιες συνθέσεις που θα είχατε σε κάθε τραπέζι, τα ακριβά κουφέτα, η εξάλειψη των υπερθετικών πραγμάτων, θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Για να μην αναφερθεί ότι η απλή μείωση του αριθμού των επισκεπτών είναι, φυσικά, ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε οικονομικά υγιείς.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να έχετε χρέη ενώ σχεδιάζετε έναν γάμο χαμηλών τόνων. Στην πραγματικότητα, ένα στα πέντε ζευγάρια στην προαναφερθείσα στις μέρες μας ανέφερε ότι πήρε δάνεια για τον γάμο του, ενώ το 41 τοις εκατό είπε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι που κάποιοι παντρεύονται τον πρώτο τους εραστή

Η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει και τις γυναίκες

Όχι άλλα πλαστά στοιχεία ή χρόνια αναμονής από την Τετάρτη για την έκδοση διαζυγίου στην Αγγλία και Ουαλία

Τα οφέλη του σεξ στο γάμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Ψυχικές ασθένειες: Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για μία ψυχική ασθένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν επιπλέον ψυχιατρικές παθήσεις και νέα γενετική έρευνα προσφέρει μια εξήγηση για αυτό.