Ψυχική Υγεία

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα ψυχεδελικά φάρμακα έχουν δείξει όιτ κάνουν για τη θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και η μετατραυματική διαταραχή του στρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει ένα τέτοιο φάρμακο μέσω της ανάπτυξης ενός γενετικώς κωδικοποιημένου αισθητήρα φθορισμού – που ονομάζεται psychLight – που μπορεί να ελέγξει για παραισθησιογόνο δυναμικό υποδεικνύοντας πότε μια ένωση ενεργοποιεί τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α. Παρακάτω ακολουθεί πλήρη ανάλυση για τα ψυχεδελικά φάρμακα και τα οφέλη τους.

Σεροτονίνη τι είναι και η λειτουργία της

  • Οι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά για τον μηχανισμό τους. Είναι σαν ένα μαύρο κουτί”, λέει ο ανώτερος συγγραφέας Lin Tian (@LinTianLab), αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακών Ιατρική στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντέιβις. “Αυτός ο αισθητήρας μάς επιτρέπει να απεικονίζουμε τη δυναμική της σεροτονίνης σε πραγματικό χρόνο όταν τα ζώα μαθαίνουν ή έχουν άγχος και οπτικοποιούν την αλληλεπίδραση μεταξύ της ένωσης ενδιαφέροντος και του υποδοχέα σε πραγματικό χρόνο.

Ο στόχος των ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Το εργαστήριο του Τενάν ένωσε τις δυνάμεις του με το εργαστήριο του Ντέιβιντ Ε. Όλσον, βοηθού καθηγητή στο Τμήμα Χημείας στο UC Davis, του οποίου το εργαστήριο επικεντρώνεται στην ανακάλυψη ναρκωτικών. Αυτό το έγγραφο ήταν μια εξαιρετικά συνεργατική προσπάθεια”, λέει ο Olson, συν-συγγραφέας της μελέτης. “Το εργαστήριό μου ενδιαφέρεται πραγματικά για τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α, που είναι ο στόχος τόσο των ψυχεδελικών φαρμάκων όσο και των κλασικών αντιψυχωσικών. Το εργαστήριο του Lin είναι ηγέτης στην ανάπτυξη αισθητήρων για νευροδιαμορφωτές όπως η σεροτονίνη. Απλώς είχε νόημα για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί.

Οφέλη από την χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα οφέλη από τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων έναντι των υπαρχόντων φαρμάκων είναι ότι φαίνεται να προωθούν την νευρική πλαστικότητα – ουσιαστικά επιτρέποντας στον εγκέφαλο να επανασυρθεί. Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φάρμακο που λειτουργεί σε μία δόση ή σε μικρό αριθμό δόσεων, αντί να πρέπει να ληφθεί επ ‘αόριστον. Αλλά ένα πράγμα που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν είναι αν οι ασθενείς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλήρες όφελος της νευρικής πλαστικότητας χωρίς να υποβληθούν στο μέρος του «ψυχεδελικού ταξιδιού» της θεραπείας.

Ακολουθεί βίντεο για τα ψυχεδελικά φάρμακα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτομαγιά : Τι θα ισχύσει εφέτος

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.

Ποια είναι τα οφέλη υγείας του ψαρέματος;

Ψάρεμα υγεία: Το ψάρεμα έχει θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία, ενώ η νέα έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χόμπι πιο συχνά αποφέρουν μεγαλύτερα γνωστικά οφέλη.