Ψυχική Υγεία

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα ψυχεδελικά φάρμακα έχουν δείξει όιτ κάνουν για τη θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και η μετατραυματική διαταραχή του στρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει ένα τέτοιο φάρμακο μέσω της ανάπτυξης ενός γενετικώς κωδικοποιημένου αισθητήρα φθορισμού – που ονομάζεται psychLight – που μπορεί να ελέγξει για παραισθησιογόνο δυναμικό υποδεικνύοντας πότε μια ένωση ενεργοποιεί τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α. Παρακάτω ακολουθεί πλήρη ανάλυση για τα ψυχεδελικά φάρμακα και τα οφέλη τους.

Σεροτονίνη τι είναι και η λειτουργία της

  • Οι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά για τον μηχανισμό τους. Είναι σαν ένα μαύρο κουτί”, λέει ο ανώτερος συγγραφέας Lin Tian (@LinTianLab), αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακών Ιατρική στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντέιβις. “Αυτός ο αισθητήρας μάς επιτρέπει να απεικονίζουμε τη δυναμική της σεροτονίνης σε πραγματικό χρόνο όταν τα ζώα μαθαίνουν ή έχουν άγχος και οπτικοποιούν την αλληλεπίδραση μεταξύ της ένωσης ενδιαφέροντος και του υποδοχέα σε πραγματικό χρόνο.

Ο στόχος των ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Το εργαστήριο του Τενάν ένωσε τις δυνάμεις του με το εργαστήριο του Ντέιβιντ Ε. Όλσον, βοηθού καθηγητή στο Τμήμα Χημείας στο UC Davis, του οποίου το εργαστήριο επικεντρώνεται στην ανακάλυψη ναρκωτικών. Αυτό το έγγραφο ήταν μια εξαιρετικά συνεργατική προσπάθεια”, λέει ο Olson, συν-συγγραφέας της μελέτης. “Το εργαστήριό μου ενδιαφέρεται πραγματικά για τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α, που είναι ο στόχος τόσο των ψυχεδελικών φαρμάκων όσο και των κλασικών αντιψυχωσικών. Το εργαστήριο του Lin είναι ηγέτης στην ανάπτυξη αισθητήρων για νευροδιαμορφωτές όπως η σεροτονίνη. Απλώς είχε νόημα για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί.

Οφέλη από την χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα οφέλη από τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων έναντι των υπαρχόντων φαρμάκων είναι ότι φαίνεται να προωθούν την νευρική πλαστικότητα – ουσιαστικά επιτρέποντας στον εγκέφαλο να επανασυρθεί. Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φάρμακο που λειτουργεί σε μία δόση ή σε μικρό αριθμό δόσεων, αντί να πρέπει να ληφθεί επ ‘αόριστον. Αλλά ένα πράγμα που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν είναι αν οι ασθενείς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλήρες όφελος της νευρικής πλαστικότητας χωρίς να υποβληθούν στο μέρος του «ψυχεδελικού ταξιδιού» της θεραπείας.

Ακολουθεί βίντεο για τα ψυχεδελικά φάρμακα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτομαγιά : Τι θα ισχύσει εφέτος

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Πώς επηρεάζει η προσωπικότητά μας τα συναισθήματα των άλλων

Το χάρισμα συνδέεται με την ικανότητα να μεταδίδουμε συναισθήματα για να διεγείρουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χαρισματικοί ηγέτες είναι σε θέση να πυροδοτούν συναισθήματα στους οπαδούς, τόσο θετικά συναισθήματα, όσο και αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η οργή.

Η PMDD προστέθηκε πρόσφατα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, παρέχοντας σημαντική διαγνωστική στήριξη.

Ως προς τη θεραπεία, οι ειδικοί αναφέρουν συνήθως δύο τύπους φαρμάκων, εκτός φυσικά από την ψυχοθεραπεία, που μπορούν να βοηθήσουν: εκείνα που επηρεάζουν την ωορρηξία και εκείνα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (CMS).

Ψύχωση ή σύμπτωμα οι ακουστικές ψευδαισθήσεις σε παιδιά

Ως αποτέλεσμα, το παιδί γίνεται αυτό-εξαρτώμενο, παλεύει δηλαδή να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις. Ζει με το φόβο της απόρριψης και της εγκατάλειψης βιώνοντας ταυτοχρόνως το άγχος του αποχωρισμού. Φαίνεται οξύμωρο όμως ένα παιδί θέλει και ελπίζει στη σύνδεση με τη μητέρα του ακόμη και αν αισθάνεται παραμελημένο. Θα εξακολουθεί να μην θέλει να τη χάσει διότι η ταυτότητά του και η ευημερία του εξαρτώνται πλήρως από εκείνη.

Ποια είναι τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης;

Αθλητισμός: Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου. Ο επαρκής ύπνος συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ποιότητας ζωής και γενικής υγείας. Επειδή η άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θα αποδίδετε στις προπονήσεις σας και όσο καλύτερα αποδίδετε, τόσο θα αυξάνετε η ποιότητα του ύπνου σας. 

Πώς να μετατρέψουμετα αρνητικα συναισθήματα της μέσης ηλικίας σε θετικά

Μπορεί να νομίζουμε ότι η θεραπεία είναι μόνο για περιόδους δυστυχίας, τραύματος ή κρίσης, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η θεραπεία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και για περιόδους μετάβασης. Η μέση ηλικία μπορεί να είναι μια πολύ καλή στιγμή για να μιλήσετε με έναν θεραπευτή.