Ψυχική Υγεία

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα ψυχεδελικά φάρμακα έχουν δείξει όιτ κάνουν για τη θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και η μετατραυματική διαταραχή του στρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει ένα τέτοιο φάρμακο μέσω της ανάπτυξης ενός γενετικώς κωδικοποιημένου αισθητήρα φθορισμού – που ονομάζεται psychLight – που μπορεί να ελέγξει για παραισθησιογόνο δυναμικό υποδεικνύοντας πότε μια ένωση ενεργοποιεί τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α. Παρακάτω ακολουθεί πλήρη ανάλυση για τα ψυχεδελικά φάρμακα και τα οφέλη τους.

Σεροτονίνη τι είναι και η λειτουργία της

  • Οι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά για τον μηχανισμό τους. Είναι σαν ένα μαύρο κουτί”, λέει ο ανώτερος συγγραφέας Lin Tian (@LinTianLab), αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακών Ιατρική στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντέιβις. “Αυτός ο αισθητήρας μάς επιτρέπει να απεικονίζουμε τη δυναμική της σεροτονίνης σε πραγματικό χρόνο όταν τα ζώα μαθαίνουν ή έχουν άγχος και οπτικοποιούν την αλληλεπίδραση μεταξύ της ένωσης ενδιαφέροντος και του υποδοχέα σε πραγματικό χρόνο.

Ο στόχος των ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Το εργαστήριο του Τενάν ένωσε τις δυνάμεις του με το εργαστήριο του Ντέιβιντ Ε. Όλσον, βοηθού καθηγητή στο Τμήμα Χημείας στο UC Davis, του οποίου το εργαστήριο επικεντρώνεται στην ανακάλυψη ναρκωτικών. Αυτό το έγγραφο ήταν μια εξαιρετικά συνεργατική προσπάθεια”, λέει ο Olson, συν-συγγραφέας της μελέτης. “Το εργαστήριό μου ενδιαφέρεται πραγματικά για τον υποδοχέα σεροτονίνης 2Α, που είναι ο στόχος τόσο των ψυχεδελικών φαρμάκων όσο και των κλασικών αντιψυχωσικών. Το εργαστήριο του Lin είναι ηγέτης στην ανάπτυξη αισθητήρων για νευροδιαμορφωτές όπως η σεροτονίνη. Απλώς είχε νόημα για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί.

Οφέλη από την χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων

  • Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα οφέλη από τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων έναντι των υπαρχόντων φαρμάκων είναι ότι φαίνεται να προωθούν την νευρική πλαστικότητα – ουσιαστικά επιτρέποντας στον εγκέφαλο να επανασυρθεί. Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φάρμακο που λειτουργεί σε μία δόση ή σε μικρό αριθμό δόσεων, αντί να πρέπει να ληφθεί επ ‘αόριστον. Αλλά ένα πράγμα που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν είναι αν οι ασθενείς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλήρες όφελος της νευρικής πλαστικότητας χωρίς να υποβληθούν στο μέρος του «ψυχεδελικού ταξιδιού» της θεραπείας.

Ακολουθεί βίντεο για τα ψυχεδελικά φάρμακα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτομαγιά : Τι θα ισχύσει εφέτος

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aγοραφοβία: Αιτίες και συμπτώματα

Aγοραφοβία: Η αγοραφοβία μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κοινωνικοποιείστε, να εργάζεστε, να συμμετέχετε σε σημαντικές εκδηλώσεις και ακόμη και να διαχειρίζεστε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, όπως την εκτέλεση καθηκόντων.

Αντιδραστική διαταραχή προσκόλλησης : Θεραπεία υπόσχεται την καταπολέμηση της

Αντιδραστική διαταραχή προσκόλλησης : Το Rebirthing είναι μια εναλλακτική τεχνική θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αντιδραστικής διαταραχής προσκόλλησης . Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος αναπνοής ( αναπνοή ) που προορίζεται να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε συναισθήματα.

Ψυχική διαταραχή : Συμβουλές να την εντοπίσετε

Ψυχική διαταραχή : Η αυταπάτη είναι μια ψευδή πεποίθηση που κατέχει ένα άτομο. Αντιβαίνει στην πραγματικότητα ή σε αυτό που θεωρείται συνήθως αληθινό. Η δύναμη μιας αυταπάτης βασίζεται στο πόσο πιστεύει το άτομο.

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Το Ρέικι είναι μια μορφή θεραπείας θεραπείας ενέργειας. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία από τον Mikao Usui στη δεκαετία του 1920. Στα ιαπωνικά, το «reiki» σημαίνει ενέργεια καθολικής ζωής.

Πώς η κατάθλιψη σχετίζεται με την διατροφή

Κατάθλιψη Διατροφή: Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου να καταδειχθούν με ασφάλεια οι σχέσεις μεταξύ προκλήσεων ψυχικής υγείας, και ειδικότερα της κατάθλιψης, και των διατροφικών επιλογών, στο μεσοδιάστημα συνίσταται ο περιορισμός των junk food, των τηγανητών και επεξεργασμένων τροφών, της κατανάλωσης αλκοόλ και η υιοθέτηση μιας όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένης διατροφικής ρουτίνας, με πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών.

Πανσέληνος : Δείτε πως επηρεάζει την ψυχική υγεία

Πανσέληνος : Η ιδέα ότι μια πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα, να προκαλέσει παράξενη συμπεριφορά και ακόμη και να προκαλέσει σωματική ασθένεια δεν είναι απλώς λογοτεχνικό πεδίο. Είναι μια ισχυρή πεποίθηση, ακόμη και σήμερα.

Ορισμένα από τα οφέλη της ψυχοθεραπείας

Ψυχοθεραπεία: Μερικοί άνθρωποι λένε ότι οι ψυχοθεραπείες δεν κάνουν τα προβλήματά τους να εξαφανιστούν, αλλά μέσα στο χρόνο γίνεται ευκολότερο για εκείνους να τα αντιμετωπίσουν. Η αποδοχή του εαυτού και της πραγματικότητας είναι επίσης μια εκδοχή των εργαλείων που κανείς μαθαίνει να χρησιμοποιεί εντός του ψυχοθεραπευτικού πλασιού. Η αποδοχή είναι επιπλέον προϋπόθεση για μια πιο ειλικρινή, πηγαία και πιο ανάλαφρη ζωή.

Μοναξιά : Δείτε πως επηρεάζει την ψυχική υγεία

Μοναξιά : Οι ενήλικες που ζουν μόνοι τους είναι πιο πιθανό να έχουν κοινές ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης  και ο λόγος είναι η μοναξιά.