Ψυχική Υγεία

PCOS γυναίκες: 8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: 8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).

Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Είναι μια πάθηση που συχνά μένει αδιάγνωστη, καθιστώντας την μια από τις πιο παραμελημένες ασθένειες παγκοσμίως. Η Pristyn Data Labs διεξήγαγε πρόσφατα μια εκτενή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 2.000 γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα, αποκαλύπτοντας κρίσιμα ευρήματα που τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση και υποστήριξη για όσους αντιμετωπίζουν το PCOS.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι το PCOS είχε επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματός τους. Αυτός ο αντίκτυπος προήλθε κυρίως από παράγοντες όπως η υπερβολική τριχοφυΐα, η ακμή, η αύξηση βάρους και η ακανόνιστη περίοδος. Τα δεδομένα από τη μελέτη αποκάλυψαν επίσης μια βαθιά επίδραση στη συναισθηματική και ψυχική υγεία του PCOS στις γυναίκες, με το 66 τοις εκατό των ερωτηθέντων που διαγνώστηκαν με PCOS να αναφέρουν συναισθηματική δυσφορία, συμπεριλαμβανομένου του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.

Διαχείριση PCOS

Όσον αφορά τις ιατρικές συμβουλές και τη διαχείριση του PCOS, το 74 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα διαγνώστηκαν με PCOS και έκαναν το προληπτικό βήμα αναζητώντας ουσιαστική ιατρική συμβουλή για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους. Επιπλέον, περισσότερο από το 50 τοις εκατό αυτών των γυναικών έχουν επίσης υιοθετήσει θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα συμπτώματα PCOS, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών προσαρμογών, της τακτικής άσκησης και της διαχείρισης βάρουςΣχολιάζοντας τα ευρήματα, η Δρ. Garima Sawhney, ανώτερος γυναικολόγος και συνιδρυτής της Pristyn Care, είπε: “Αυτή η μελέτη έχει τονίσει την κρίσιμη ανάγκη για αυξημένη ευαισθητοποίηση, έγκαιρη ανίχνευση και ολοκληρωμένη υποστήριξη για άτομα που αντιμετωπίζουν PCOS. Δεν είναι απλώς ένα ιατρικό ζήτημα· θέτει μια διάχυτη πρόκληση που επηρεάζει σημαντικά την ευημερία πολλών γυναικών».

Επιπλέον, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν επίσης ότι δύο στις πέντε γυναίκες διστάζουν να συζητήσουν το PCOS με την οικογένεια και τους φίλους τους, τονίζοντας τη ζωτική σημασία της καλλιέργειας ανοιχτής επικοινωνίας και ισχυρών δικτύων υποστήριξης. «Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αυτές οι ανησυχίες, είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στην ευαισθητοποίηση και την ολιστική φροντίδα, ενδυναμώνοντας αυτά τα άτομα στην πορεία τους προς τη βελτίωση της υγείας και τη μεγαλύτερη ευτυχία», δήλωσε ο Δρ Sawhney.

PCOS και οικογενειακός προγραμματισμός

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι 6 στις 10 γυναίκες στερούνται βασικής επίγνωσης των κρίσιμων κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με το PCOS, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εκπαίδευση. Σε θετική σημείωση, όσον αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό, το 52 τοις εκατό ανέφερε ότι το PCOS δεν είχε καμία επίδραση στα σχέδιά του, ενώ το 37 τοις εκατό αντιμετώπισε προκλήσεις σύλληψης λόγω ΣΠΩ. Το 12 τοις εκατό των ερωτηθέντων συνέλαβε επιτυχώς παρά την κατάστασή τους. Αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν την ουσιαστική ανάγκη για εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τη διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού εν μέσω της πολυπλοκότητας του PCOS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ποιες φάσεις της ζωής μας οι ορμόνες μας διαταράσσονται;

Ιατρικές παρεμβάσεις και αποτρίχωση με λέιζερ

Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθήσουμε αν έχουμε PCOS;

Τεχνική για την ανακούφιση από το άγχος για PCOS

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 φράσεις που δεν λένε τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πέρα από το ότι εντάσσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες φράσεις στο λεξιλόγιο τους, έχουν και κάποιες απαγορευτικές που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ γιατί θεωρούνται τοξικές.

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.