Ψυχική Υγεία

Old Soul: Τι εννοούν όταν σε χαρακτηρίζουν “παλιά” ψυχή

Old Soul: Τι εννοούν όταν σε χαρακτηρίζουν “παλιά” ψυχή

Old Soul: Τι εννοούν όταν σε χαρακτηρίζουν "παλιά" ψυχή. Η ιδέα της παλιάς ψυχής εμπνέεται από την ιδέα ότι τα σώματά μας είναι περιέκτες για το πνεύμα, και μια παλιά ψυχή "είναι κάποιος που συνεχίζει να μετενσαρκώνεται για να θεραπεύσει ή να ολοκληρώσει καρμικές συμφωνίες".

Φυσικά, ανάλογα με το τι πιστεύετε και πώς σχετίζεται με την πνευματικότητα, ένας άλλος τρόπος σκέψης για τις “παλιές” ψυχές είναι η ιδέα ότι είμαστε όλοι ίσως διαφορετικοί ανάμεσα στα είδη της παγκόσμιας δύναμης της ζωής, και αυτές οι παλιές ψυχές απλά παγιδεύονται σε αυτή τη σοφία σε βαθύτερο επίπεδο (και από μικρότερη ηλικία) κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής.

Είναι συνήθως ένα κομπλιμέντο που αναφέρεται ως παλιά ψυχή, καθώς υποδηλώνει χάρη και σοφία. Αλλά μπορεί να υπάρχουν αρνητικές πλευρές για να είσαι ώριμος πέρα από τα χρόνια σου. Όπως εξηγούν και ειδήμονες: “Κανείς δεν απολαμβάνει να είναι νεοσύλλεκτος, αλλά στην πραγματικότητα, το όφελος του να είναι μια νέα ψυχή είναι ότι κουβαλούν πολύ λιγότερο κάρμα”. Προσθέτει ότι οι παλιές ψυχές μπαίνουν σε αυτή τη ζωή με μια ατζέντα για να βιώσουν και να ολοκληρώσουν το κάρμα, ενώ οι νέες ψυχές “θέλουν να δημιουργήσουν μορφή από το φως”, και “βιώστε πώς είναι να είσαι ένα πλάσμα σε ένα σώμα.” Ως εκ τούτου, η εμπειρία των νέων ψυχών είναι λίγο πιο ελαφριά, όπου το να είσαι μια γριά ψυχή μπορεί να αισθανθεί βαριά.

Αλλά επιπρόσθετα, επειδή η παλιά ψυχή έρχεται σε αυτή τη ζωή με περισσότερη εμπειρία και κατανόηση, μπορούν να χειριστούν εμπόδια και προκλήσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια. Μια νέα ψυχή “θέλει να είναι φρέσκια και νέα και ίσως να έχει έναν πιο ηδονιστικό τρόπο ζωής”, ενώ μια παλιά ψυχή “θέλει να πάει στα βάθη και να μάθει.” Οι παλιές ψυχές μπορεί επίσης να αισθάνονται κάπως απομονωμένες, καθώς μπορούν να δουν μέσα από μεγάλο μέρος της ψευδαίσθησης και του χωρισμού στον σύγχρονο πολιτισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα λειάνετε τις "γωνίες" της προσωπικότητάς σας

Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει την υγεία σας

Αιώνια Αγάπη : Μυστική συνταγή της επιτυχίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Γιατί πρέπει να γελάσετε;

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο

Ψηφιακή αμνησία: 'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αφήνουμε τις νέες τεχνολογίες να αρχίσουν να σκέφτονται. Καταβάλλουμε όλο και λιγότερη προσπάθεια για τη διατήρηση δεδομένων και πληροφοριών, στηριζόμενοι στη συνεχή βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;