Ψυχική Υγεία

Οικειότητα εργασία: Πώς να αισθανθείτε πιο σίγουροι σε μια δουλειά που δεν γνωρίζετε καλά;

Οικειότητα εργασία: Πώς να αισθανθείτε πιο σίγουροι σε μια δουλειά που δεν γνωρίζετε καλά;

Οικειότητα εργασία: Το να αισθάνεστε άνετα σε μια δουλειά που δεν γνωρίζετε καλά μπορεί να είναι μια τρομακτική πρόκληση, αλλά με τη σωστή προσέγγιση και νοοτροπία, είναι απολύτως εφικτό.

Το να αισθάνεστε άνετα σε μια δουλειά που δεν γνωρίζετε καλά μπορεί να είναι μια τρομακτική πρόκληση, αλλά με τη σωστή προσέγγιση και νοοτροπία, είναι απολύτως εφικτό. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε και να εγκατασταθείτε σε άγνωστη περιοχή.

Αγκαλιάστε μια νοοτροπία μάθησης: Καταλάβετε ότι είναι φυσικό να αισθάνεστε άβολα όταν μπείτε σε κάτι νέο. Υιοθετήστε μια θετική στάση απέναντι στη μάθηση και την ανάπτυξη. Αναγνωρίστε ότι κάθε λάθος είναι μια ευκαιρία για μάθηση και βελτίωση. Αγκαλιάστε το ταξίδι της απόκτησης νέων δεξιοτήτων και γνώσεων.

Κάντε ερωτήσεις: Μη διστάσετε να ζητήσετε διευκρινίσεις ή καθοδήγηση από συναδέλφους, προϊσταμένους ή μέντορες. Η υποβολή ερωτήσεων δείχνει πρωτοβουλία και προθυμία για μάθηση. Επωφεληθείτε από την τεχνογνωσία γύρω σας και αξιοποιήστε την για να επιταχύνετε την κατανόηση της εργασίας σας.

Σπάστε το: Αντί να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από ολόκληρο το εύρος της εργασίας, χωρίστε το σε μικρότερες, διαχειρίσιμες εργασίες. Επικεντρωθείτε στην κυριαρχία μιας πτυχής τη φορά. Γιορτάστε μικρές νίκες στην πορεία για να χτίσετε αυτοπεποίθηση και ορμή.

Αναζητήστε εκπαίδευση και πόρους: Επωφεληθείτε από τυχόν προγράμματα κατάρτισης, εργαστήρια ή πόρους που παρέχονται από τον εργοδότη σας. Επενδύστε χρόνο σε αυτοδιδασκαλία και έρευνα για να εμβαθύνετε στην κατανόησή σας για τις απαιτήσεις εργασίας και τα πρότυπα του κλάδου.

Δημιουργήστε σχέσεις: Καλλιεργήστε θετικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Συνεργαστείτε σε έργα, αναζητήστε σχόλια και προσφέρετε υποστήριξη όταν χρειάζεται. Η οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης με την ομάδα σας ενθαρρύνει ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον όπου αισθάνεστε άνετα να ζητάτε βοήθεια και να μοιράζεστε ιδέες.

Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες: Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας καθώς εγκλιματίζεστε στο νέο ρόλο. Κατανοήστε ότι χρειάζεται χρόνος για να γίνεις ικανός σε οποιαδήποτε δουλειά. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και ορόσημα για την πρόοδό σας και γιορτάστε τα επιτεύγματά σας στην πορεία.

Παραμείνετε οργανωμένοι και δώστε προτεραιότητα: Αναπτύξτε αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και οργανωτικές δεξιότητες για να παραμένετε στην κορυφή των εργασιών και των προθεσμιών. Δώστε προτεραιότητα στον φόρτο εργασίας σας με βάση τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα. Ο διαχωρισμός των εργασιών σε διαχειρίσιμα κομμάτια μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο τρομακτικοί.

Σκεφτείτε και προσαρμοστείτε: Αναλογίζεστε τακτικά τις εμπειρίες σας και αξιολογείτε τι λειτουργεί καλά και τι χρειάζεται βελτίωση. Να είστε προσαρμόσιμοι και ανοιχτοί στην προσαρμογή της προσέγγισής σας καθώς αποκτάτε περισσότερη εμπειρία και διορατικότητα σχετικά με τις απαιτήσεις εργασίας.

Προσεγγίζοντας τη νέα σας δουλειά με περιέργεια, ανθεκτικότητα και προθυμία για μάθηση, μπορείτε σταδιακά να χτίσετε αυτοπεποίθηση και να αισθάνεστε πιο άνετα στο ρόλο σας, ακόμα κι αν αρχικά αισθάνεστε άγνωστοι. Να θυμάστε ότι η ανάπτυξη εμφανίζεται συχνά έξω από τη ζώνη άνεσής σας και κάθε πρόκληση παρουσιάζει μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί έχουν γίνει τόσο δύσκολες οι σχέσεις στις μέρες μας;

Πώς να νιώθετε παραγωγικοί ακόμη και αν δεν δουλεύετε;

Βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε για την πνευματική σας ανάπτυξη

Ψυχογλωσσολογία: Πώς η βιβλιοθεραπεία ωφελεί την υγεία μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.