Ψυχική Υγεία

Νοσοφοβία : Δείτε πως θα την αναγνωρίσετε

Νοσοφοβία : Δείτε πως θα την αναγνωρίσετε

 Νοσοφοβία : Η νοσοφοβία είναι ο ακραίος ή παράλογος φόβος για την ανάπτυξη μιας ασθένειας. Αυτή η συγκεκριμένη φοβία είναι μερικές φορές απλά γνωστή ως φοβία ασθένειας.

Μπορεί επίσης να ακούσετε ότι αναφέρεται ως ασθένεια των φοιτητών ιατρικής. Αυτό το όνομα προέρχεται από προηγούμενες παραδοχές ότι η νοσοφοβία τείνει να επηρεάζει ως επί το πλείστον φοιτητές ιατρικής που περιβάλλονται από πληροφορίες σχετικά με διάφορες ασθένειες. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία του 2014 υποστηρίζουν λιγότερο αυτήν την ιδέα.

Είναι σύνηθες να αισθάνεστε κάποιο άγχος όταν εξαπλώνονται σοβαρές καταστάσεις υγείας στην κοινότητά σας. Αλλά για άτομα με νοσοφοβία, αυτό το άγχος μπορεί να είναι συντριπτικό, επηρεάζοντας την καθημερινή τους ζωή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου

 • Το κύριο σύμπτωμα της νοσοφοβίας είναι ο σημαντικός φόβος και το άγχος γύρω από την ανάπτυξη μιας ασθένειας, συνήθως μιας πολύ γνωστής και δυνητικά απειλητικής για τη ζωή, όπως καρκίνος , καρδιακές παθήσεις ή HIV .
 • Αυτή η ανησυχία τείνει να παραμείνει ακόμη και μετά την εξέταση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί να αισθανθείτε την επιθυμία να επισκέπτεστε συχνά το γιατρό σας για εξετάσεις ή εξετάσεις, ακόμα κι αν σας έχουν ήδη δώσει μια καθαρή κατάσταση υγείας.

Αυτός ο έντονος φόβος και άγχος μπορεί να οδηγήσει στα παρακάτω σωματικά συμπτώματα

 • ζάλη
 • ναυτία
 • αυξημένος παλμός
 • ιδρώνοντας
 • γρήγορη αναπνοή

δυσκολία στον ύπνο

Άλλα συμπτώματα της

 • Η νοσοφοβία περιλαμβάνει επίσης αποφυγή. Μπορεί να μην θέλετε να μάθετε τίποτα για την ασθένεια. Η ακρόαση για αυτό στις ειδήσεις ή από άλλους μπορεί να προκαλέσει αγωνία. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποφύγετε τη δημόσια συγκοινωνία ή χώρους, όπως παντοπωλεία.
 • Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό ορισμένων ασθενειών, ενδέχεται να αποφύγετε όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου.
 • Ορισμένα άτομα με νοσοφοβία προτιμούν να μαθαίνουν όσο μπορούν για ορισμένες ασθένειες. Μπορεί να περάσουν ώρες διαβάζοντας την κατάσταση ή παρακολουθώντας τις ειδήσεις για ιστορίες σχετικά με πιθανές εστίες.

Συγχέεται με την υποχονδρία

 • Η νοσοφοβία συχνά συγχέεται με τα υποχονδρία , η οποία είναι τώρα γνωστή ως διαταραχή άγχους της ασθένειας. Ενώ η νοσοφοβία περιλαμβάνει τον φόβο της ανάπτυξης μιας συγκεκριμένης ασθένειας, η διαταραχή άγχους της ασθένειας περιλαμβάνει γενικότερες ανησυχίες σχετικά με την ασθένεια.

Ακολουθεί βίντεο για την νοσοφοβία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Διατροφή : Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο

Αιθέρια έλαια : Φροντίστε την υγεία των μαλλιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα