Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Νέα μελέτη: Για τους τρανς φοιτητές η ολοκλήρωση των σπουδών είναι μεγάλη πρόκληση

Νέα μελέτη: Για τους τρανς φοιτητές η ολοκλήρωση των σπουδών είναι μεγάλη πρόκληση

Νέα μελέτη: Τα διεμφυλικά άτομα είναι πιο πιθανό να βιώσουν διακρίσεις, απομόνωση και έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης. Αυτό, μαζί με αρνητικές ψυχοκοινωνικές προκλήσεις μπορεί να συμβάλει σε διαταραχές ύπνου και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Shelley Hershner M.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια νευρολογίας,  που διευθύνει την Κλινική Διαταραχών Ύπνου Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μελετά τον ύπνο μεταξύ φοιτητών και τώρα με τους συναδέλφους της συμπληρώνει ένα κενό στην έρευνα σχετικά με τις διαταραχές ύπνου και διάθεσης στα τρανς άτομα. Η μελέτη τους του 2021 ανακάλυψε ότι οι τρανς φοιτητές κολεγίου έχουν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες διάγνωσης αϋπνίας, διαταραχών ύπνου, διάθεσης και αυτοκτονικής συμπεριφοράς και σχέση με cisgender συνομηλίκους τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nature and Science of Sleep, όπου η Hershner και οι συνεργάτες της ανέλυσαν δεδομένα 221.549 φοιτητών κολεγίου της Βόρειας Αμερικής – από την έρευνα The American College Health Association-National College Health Assessment II. Αυτή η έρευνα συλλέγει δεδομένα των μαθητών σχετικά με την υγεία, τις συμπεριφορές υγείας και τις αντιλήψεις.

Από τους 221.549 συμμετέχοντες, 3.471 μαθητές ανέφεραν ότι ταυτίστηκαν ως τρανς στις ΗΠΑ και 717 στον Καναδά. Η μελέτη έδειξε ότι σε σύγκριση με τους cisgender φοιτητές, οι τρανς είχαν: 35% περισσότερες πιθανότητες να έχουν ανεπαρκή ύπνο, 51% περισσότερες πιθανότητες να αποκοιμηθούν δύσκολα, 41% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και 245% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν ή να λάβουν θεραπεία για διαταραχή ύπνου. Η ποιότητα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, την ακαδημαϊκή απόδοση, την ποιότητα ζωής, το ΣΔΣ και το εάν ένα άτομο θα συνεχίσει να φοιτά, εξήγησε η Χέρσνερ. Οι φοιτητές διατρέχουν ήδη σημαντικό κίνδυνο για προβλήματα ύπνου και διάθεσης και όταν προσθέτουμε το επιπλέον άγχος που βιώνουν τα τρανς άτομα, την περιθωριοποίηση, τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό, επιδεινώνεται ο κίνδυνος επιτυχίας σε μια ευάλωτη στιγμή της ζωής τους τους” δήλωσε χαρακτηριστικά Hershner.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι πιθανότητες κατάθλιψης και άγχους μεταξύ των τρανς μαθητών σε σύγκριση με τους συνομηλίκους του cisgender ήταν επίσης μεγάλες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτη, τα τρανς άτομα έχουν 295% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν διάγνωση κατάθλιψης και 253% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν διάγνωση άγχους. Η έρευνα της Hershner επιβεβαίωσε επίσης προηγούμενες μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι τρανς μαθητές έχουν υψηλότερες πιθανότητες απόπειρας αυτοκτονίας και αυτοκτονικών σκέψεων σε σύγκριση με τους cisgender. Η Χέρσνερ ανέφερε ότι οι τρανς φοιτητές κολεγίου έχουν 345% περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν την αυτοκτονία και 421% περισσότερες πιθανότητες να την επιχειρήσουν. Για την ίδια, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εύρεση λύσεων και παρεμβάσεων για τη βελτίωση του ύπνου μεταξύ των τρανς φοιτητών. Απαιτείται επίσης μελλοντική έρευνα σχετικά με το εάν η θεραπεία επαναπροσδιορισμού του φύλου μπορεί να βελτιώσει τις διαταραχές της διάθεσης και του ύπνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Ρεπουμπλικανοί εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για να προστατεύσουν τα επιτεύγματα των βιολογικών γυναικών

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζει κύμα επιθέσεων, είπαν ηγέτες και ακτιβιστές από περισσότερες από 100 χώρες που συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι εξέδωσε το πρώτο αμερικάνικο διαβατήριο με τον χαρακτηρισμό X για το φύλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Close Icon