Σεξουαλική Υγεία

Ημέρα Τρανσέξουαλ ΗΠΑ: Το παράλογο των δηλώσεων του γερουσιαστή Ted Cruz δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο

Ημέρα Τρανσέξουαλ ΗΠΑ: Το παράλογο των δηλώσεων του γερουσιαστή Ted Cruz δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο

«Τέσσερις γιατροί με απέρριψαν τον περασμένο χρόνο για να γίνω δεκτός ως ασθενής με βάση αποκλειστικά το τρανς μου καθεστώς, και αυτό είναι στη Νέα Υόρκη. Σκεφτείτε αν οι άνθρωποι δεν θα σε αποδέχονταν ως ασθενή επειδή είσαι μετανάστης ή επειδή είσαι πολιτικός». Επιστρέφοντας στην τρανς εμπειρία, ο Schneier λέει: «Παρόλα αυτά, είμαι τόσο ευγνώμων που ζω σε μια ελεύθερη χώρα όπου η μετάβαση είναι δυνατή.

Ημέρα Τρανσέξουαλ ΗΠΑ: Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου σηματοδοτεί την «Ημέρα ορατότητας των τρανσέξουαλ» και η εκδήλωση που έχει οργανώσει τους υποστηρικτές μου για τα δικαιώματα των τρανς στις Η.Π.Α. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση, αν και η πορεία προς την πλήρη προβολή των δικαιωμάτων των τρανς παραμένει ένα έργο σε εξέλιξη, δεδομένου ότι οι πολιτείες της Αϊόβα, Φλόριντα, Αριζόνα, Τέξας, Γιούτα, Τενεσί, Μιζούρι έχουν περάσει ή εξετάζουν νομοσχέδια που στοχεύουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τρανς ενήλικες και παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο, το σχόλιο: «Είμαι Ισπανός άνδρας. Θα μπορούσα να αποφασίσω ότι είμαι Ασιάτης;» που έγινε από τον γερουσιαστή Ted Cruz, κατά τη διάρκεια της ακρόασης επιβεβαίωσης του δικαστή Ketanji Brown Jackson, φαινόταν να κοροϊδεύει την τρανς ύπαρξη.

Όλοι στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, πρέπει να προσέχουν τη γλώσσα που χρησιμοποιούν, ειδικά όταν αυτή χρησιμοποιείται για να κερδίσει φτηνούς πολιτικούς πόντους σε βάρος των τρανς ατόμων.

Για να γίνει αυτό, υπάρχει κίνδυνος να υποτιμήσουμε την ύπαρξη τρανς ατόμων και να τραυματίσουμε νέους τρανς ανθρώπους.

Για να αμφισβητήσουν τις λανθασμένες αντιλήψεις και για να υποστηρίξουν την Ημέρα Ορατότητας Τρανς, ανοιχτά τρανς ηγέτες επιχειρήσεων μιλούν ανοιχτά, προσφέροντας ορατότητα και ελπίδα στους νέους τρανς ανθρώπους. Ένας τέτοιος ηγέτης είναι ο Joseph Schneier, Διευθύνων Σύμβουλος της Trusty.care, ο οποίος συμμετέχει στο The Gaingels 100, το οποίο είναι μια συλλογή επιτυχημένων επιχειρηματιών ΛΟΑΤΚΙ LGBTQIA+ που υποστηρίζονται από το venture. Σύμφωνα με τον Joseph Schneier, σε μια δήλωση που εστάλη στο Digital Journal:

«Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο παραλογισμός των δηλώσεων του γερουσιαστή Ted Cruz δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος για μένα».

Ο Schneier ξεκινά περιγράφοντας τη σημασία της ταυτότητας: «Είμαι στα μέσα της δεκαετίας του ’40, λευκός, επιχειρηματίας startup με υποστήριξη VC. Είμαι καπιταλιστής, μια λέξη που προκαλεί ανατριχίλα στους Γάλλους συγγενείς μου.

Όταν μιλάω σε ένα δωμάτιο, οι άνθρωποι ακούνε. Όταν περπατάω στον δρόμο το βράδυ, δεν ανησυχώ ποτέ.

Ζω τη ζωή ενός σχετικά προνομιούχου ανθρώπου όπου έχω την ελευθερία να χτίζω εταιρείες που βοηθούν στη βελτίωση του κόσμου, κερδίζοντας παράλληλα τα χρήματα των επενδυτών μου». Επιστρέφοντας στον Κρουζ: «Λοιπόν γιατί έχω τα προσόντα να μιλήσω στον παραλογισμό;»

Ο λόγος περιγράφεται: «Ως ανύπαντρος, μετακόμισα στις ΗΠΑ με μια βαλίτσα και δύο μικρά παιδιά.

Έφτιαξα πολλές εταιρείες την πρώτη δεκαετία που ήμουν στη χώρα και μπορώ να πω με 100 τοις εκατό βεβαιότητα ότι σε κάθε μου βήμα η ζωή μου ήταν πιο δύσκολη αποκλειστικά και μόνο λόγω του φύλου μου». Υπάρχουν και επιχειρηματικές προκλήσεις, επισημαίνει ο Schneier:

«Η άντληση κεφαλαίων ήταν πιο δύσκολη ως γυναίκα. Ασφάλεια, πιο δύσκολο. Ήταν πιο δύσκολο να σε πάρουν στα σοβαρά. Έπρεπε να δουλέψω 10 φορές πιο σκληρά από τους άντρες συνομηλίκους μου, και παρόλο που ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος, συχνά με ρωτούσαν αν ήμουν η γραμματέας». Συνεχίζοντας αυτό, ο Schneier επεκτείνει: «Η ιδέα ότι κάποιος θα μεταβεί στο να είναι γυναίκα για να κερδίσει κάποιο όφελος θα πρέπει να είναι κάτι που ακόμη και ο πιο συντηρητικός άντρας δεν θα πρέπει να μπορεί να πει με ίσιο πρόσωπο.

Έκανα μετάβαση για να αποκτήσω δύναμη; Φυσικά όχι, αλλά είναι πιο εύκολο να είσαι άντρας, λυπάμαι αλλά έτσι είναι. Τώρα όλα όσα είπαν ότι αντιμετωπίζω διακρίσεις λόγω φύλου, αλλά μόνο σε μέρη όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είμαι τρανς». Προχωρώντας σε άλλες προκλήσεις στη ζωή, ο Σνάιερ δηλώνει:

«Τέσσερις γιατροί με απέρριψαν τον περασμένο χρόνο για να γίνω δεκτός ως ασθενής με βάση αποκλειστικά το τρανς μου καθεστώς, και αυτό είναι στη Νέα Υόρκη. Σκεφτείτε αν οι άνθρωποι δεν θα σε αποδέχονταν ως ασθενή επειδή είσαι μετανάστης ή επειδή είσαι πολιτικός». Επιστρέφοντας στην τρανς εμπειρία, ο Schneier λέει: «Παρόλα αυτά, είμαι τόσο ευγνώμων που ζω σε μια ελεύθερη χώρα όπου η μετάβαση είναι δυνατή.

Η εικόνα του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ για την Αμερική φαίνεται να είναι μια εικόνα όπου οι οικογένειες και τα άτομα πρέπει να έχουν τα δικαιώματα υγείας τους που καθορίζονται από το κράτος.

Οι άνθρωποι δεν μεταβαίνουν για να χωρέσουν σε κάποια μυστική ατζέντα. Έκανα μετάβαση γιατί η εναλλακτική θα ήταν να ζούσα με σοβαρή κατάθλιψη για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Το μόνο που ζητάω είναι να σέβονται τα δικαιώματά μου ως Αμερικανού, να παίρνω αποφάσεις για την προσωπική μου υγεία και ευημερία».

Και με το θέμα της ταυτότητας, ο Schneier θέλει να διευκρινίσει: «Λοιπόν, πώς μπορώ να ταυτιστώ; Είμαι πατέρας. Είμαι εργοδότης. Είμαι Νεοϋορκέζος. Είμαι σύζυγος. Τυχαίνει να είμαι και τρανς. Είναι μέρος της ζωής μου, αλλά δεν είναι αυτό που καθορίζει την ολότητά μου. Η μόνη μου ατζέντα αυτές τις μέρες είναι να προσπαθήσω να πείσω τον γιο μου να βγάλει τα σκουπίδια χωρίς να τον ρωτήσω.

Ελπίζω μια μέρα η ακροδεξιά στην Αμερική να συνειδητοποιήσει ότι οι ενέργειές τους εναντίον των τρανς είναι αντιαμερικανικές ως προς τον πυρήνα τους, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνουν, θα συνεχίσω να χτίζω εταιρείες και να εκπληρώνω τα όνειρα της ζωής μου, γιατί είμαι Am».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει το μάθημα του σεξουαλικού προσανατολισμού στο νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη δημοτικού

Πέθανε ο Ντέσμοντ Τούτου, ακτιβιστής της Νότιας Αφρικής, νομπελίστας Ειρήνης για τη φυλετική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Επιβεβαίωση και ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ:  «Η ταυτότητα, όπως ο αέρας, είναι θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη»

Οι διακρίσεις και το στίγμα καθιστούν πιο ευάλωτα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στον κορωνοϊό

Πώς βιώνει μία Ασιάτισσα την ομοφυλοφιλία στη χώρα της

Γκέι ζευγάρια εν έτει 2019 – ένας γκέι μιλάει για τη ζωή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.