Σεξουαλική Υγεία

Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: Σημασία και προκλήσεις που συνδέονται με την αληθινή αίσθηση του ανήκειν

Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: Σημασία και προκλήσεις που συνδέονται με την αληθινή αίσθηση του ανήκειν

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες παρέμβασης σε κρίσεις και υπηρεσίες πρόληψης αυτοκτονιών σε νέους ΛΟΑΤΚΙ δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για το πόσο συχνά οι ΛΟΑΤΚΙ νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν αυτοκτονία.

Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: Το να μπορείς να επιβεβαιώσεις με ασφάλεια την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική ευεξία. Ωστόσο, πολλά άτομα ΛΟΑΤΚΙ αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις στην κατοχή των πραγματικών τους ταυτοτήτων. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν είναι επίσης Άτομα χρώματος.

Η Δρ Kia Darling-Hammond μιλά για τη σημασία και τις προκλήσεις που συνδέονται με την αληθινή αίσθηση του ανήκειν.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες παρέμβασης σε κρίσεις και υπηρεσίες πρόληψης αυτοκτονιών σε νέους ΛΟΑΤΚΙ δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για το πόσο συχνά οι ΛΟΑΤΚΙ νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν αυτοκτονία.

Το συμπέρασμά του ήταν τρομερό. «Τουλάχιστον ένας νεαρός λοατκι ηλικίας 13 – 24 ετών προσπαθεί να αυτοκτονήσει κάθε 45 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ».

Ο ιδεασμός των αυτοκτονιών και οι άλλες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία εξηγούνται πιθανότατα από τις διακρίσεις, την ακατάλληλη επίσημη υποστήριξη και τις απειλές για την προσωπική ασφάλεια που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι ΛΟΑΤΚΙ.

Πέρυσι, το The Trevor Project ερεύνησε πάνω από 40.000 άτομα ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ ηλικίας 13–24 ετών, ρωτώντας τους για την ψυχική τους υγεία και τις καθημερινές εμπειρίες τους στις κοινότητές τους.

Η έρευνα έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων είχε εμπλακεί σε συμπεριφορές αυτοκαταστροφής κατά το προηγούμενο έτος.

Πάνω από το 60% των διαφυλικών ή μη δυαδικών ερωτηθέντων ανέφεραν το ίδιο.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων είχε βιώσει αστάθεια στέγασης, έλαβε φυσικές απειλές ή υπέστη άλλες μορφές βλάβης επειδή ανήκε στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ταυτόχρονα, η σύνοψη της έρευνας ανέφερε ότι «οι διαφυλικοί τρανσέξουαλ και οι μη δυαδικοί νέοι που αναφέρουν ότι οι αντωνυμίες τους τηρούνται από όλους ή τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή τους προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν στο μισό ποσοστό εκείνων που δεν είχαν τον σεβασμό τους.”

Το να μπορείς να κατοικήσεις την ταυτότητα που νιώθεις και εκφράζεις τον προσανατολισμό σου με ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής. Η Δρ. Kia Darling-Hammond μας λέει περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι ΛΟΑΤΚΙ στο να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και γιατί διατρέχουν τόσο υψηλό κίνδυνο ζητημάτων ψυχικής υγείας σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Η Δρ Darling-Hammond είναι διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας στον Εθνικό Συνασπισμό Δικαιοσύνης Μαύρων. Έχει αναπτύξει ένα Πλαίσιο Γέφυρας Ευδοκίμησης για να βοηθήσει τους ακτιβιστές, τους εκπαιδευτικούς και τους νέους να κατανοήσουν και να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ήταν επίσης μέλος της ομάδας εργασίας στο  “Χτύπα την Αφύπνηση”: ‘Η κρίση της αυτοκτονίας των μαύρων νέων στην Αμερική», μια έκθεση του 2020 που εξέτασε τις τάσεις ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων Μαύρων στις ΗΠΑ και συνέστησε νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων ζητημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι διακρίσεις και το στίγμα καθιστούν πιο ευάλωτα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στον κορωνοϊό

Πώς βιώνει μία Ασιάτισσα την ομοφυλοφιλία στη χώρα της

Θετική στον κορωνοϊό η Έλεν ντε Τζένερις

Γκέι ζευγάρια εν έτει 2019 – ένας γκέι μιλάει για τη ζωή του

Θυελλώδης συνεδρίαση! Νόμος του κράτους η αλλαγή φύλου από τα 15 (Όλο το παρασκήνιο)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.