Σεξουαλική Υγεία

Ομοφυλοφιλία και ψυχολογία: Πώς είναι να είσαι γκέι γυναίκα στην Ασία

Ομοφυλοφιλία και ψυχολογία: Πώς είναι να είσαι γκέι γυναίκα στην Ασία

Ομοφυλοφιλία και ψυχολογία: Πώς είναι να είσαι γκέι γυναίκα στην Ασία. Το να είσαι γκέι δεν είναι εύκολο. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν ζεις σε μια συντηρητική χώρα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μανίλα αλλά σπούδασα λύκειο και κάποιο κολέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε που επέστρεψα στην πατρίδα μου, έπρεπε να συνηθίσω να είμαι μια κοινωνική ανωμαλία σε μια παραδοσιακή κοινωνία της Νοτιοανατολικής Ασίας, δηλώνει η συνεντευξιαζόμενη.

Η ανοχή και η αποδοχή δεν είναι ίδιες. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ τους. Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους χώρες στον κόσμο, δεν υπάρχει απόλυτη αποδοχή. Θα υποστήριζα ότι ο “Γκέι-φιλικός” είναι ένας παραπλανητικός τίτλος. Αυτή η υποτιθέμενη φιλία είναι επιφανειακή. Η κοινωνία των Φιλιππίνων ανέχεται τους ομοφυλόφιλους που ζουν με καθιερωμένα στερεότυπα. Αν δεν ταιριάζεις σε αυτά τα στερεότυπα, είτε θα αναγκαστείς να το κάνεις είτε θα σου πουν να μείνεις στην ντουλάπα. Μου έχουν πει πολλές φορές, τόσο οι στρέιτ όσο και οι ομοφυλόφιλοι, ότι δεν είμαι γκέι επειδή δεν φαίνομαι γκέι. Πώς ακριβώς είναι μια γκέι γυναίκα; Απλά για να το ξεκαθαρίσω, αγαπώ τις αδερφές μου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχεις βαρύ κόκαλο και αρσενική εμφάνιση, αλλά αυτή η αισθητική δεν αντιπροσωπεύει όλες τις λεσβίες.

Δεν υπάρχει νόμος που να προστατεύει τους ΛΟΑΤΚΙ από την εχθρότητα και τις διακρίσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ τις υπηρεσίες, τη στέγαση και την εγγραφή σε ιδρύματα, και θα επικαλούνταν την εσωτερική τους πολιτική ή τη θρησκευτική ελευθερία για να το κάνουν. Επειδή φαίνομαι θηλυκή, δεν βιώνω πολλές διακρίσεις σε σύγκριση με τις πιο αρρενωπές queer γυναίκες. Ωστόσο, έχω βιώσει να μου αρνούνται την υπηρεσία σε κουρεία επειδή είμαι γυναίκα παρά το γεγονός ότι έχω πιο κοντά μαλλιά από κάποιους άνδρες εκεί μέσα. Παραδοσιακά, οι ανδροκρατούμενες επιχειρήσεις όπως τα κουρεία και τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων που απορρίπτουν ή υπερχρεώνουν υπηρεσίες σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Μάλλον έχουμε τον πιο ετεροσεξιστικό νόμο στον κόσμο. Ο Οικογενειακός Κώδικας αποτελεί πηγή δεινών και απογοήτευσης για εκατομμύρια δυστυχισμένα ζευγάρια από τις Φιλιππίνες, καθώς ο νόμος καθιστά το διαζύγιο αντισυνταγματικό. Οι Φιλιππίνες είναι μεταξύ των δύο χωρών στον κόσμο όπου το διαζύγιο είναι παράνομο. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων είναι σχεδόν αδύνατη εδώ. Ακόμη και η δυνατότητα νομικών συνεργασιών φαίνεται να είναι υπερβολική. Θα πρέπει να διεξαγάγουμε ένα μεγάλο δημοψήφισμα για να επανεξετάσουμε το Σύνταγμά μας εάν θέλουμε να νομιμοποιηθούν το διαζύγιο, ο γάμος ομοφυλοφίλων και η αστική συνεργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

7 προοδευτικές απόψεις του Φροιντ για το σεξ

Όταν το κοριτσάκι αναπτύσσει τις πρώτες σεξουαλικές ταυτίσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.