Ψυχική Υγεία

Μετακόμιση: Οργανώστε το σπίτι σας χωρίς άγχος

Μετακόμιση: Οργανώστε το σπίτι σας χωρίς άγχος

Μετακόμιση: Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μετακόμισή σας πιο εύκολη και να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία μέχρι να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

Μαζί με τη διακοπή της σχέσης και την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η μετακόμιση του σπιτιού αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα της ζωής. Όποια και αν είναι η αλήθεια της προσωπικής εμπειρίας κάποιου, η μετακόμιση μπορεί αναμφίβολα να είναι μια περίοδος μεγάλης ανησυχίας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μετακόμισή σας πιο εύκολη και να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία μέχρι να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

Οργανωθείτε

Αφήστε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε για τη μετακόμισή σας και ξεκινήστε τη διαδικασία όσο πιο νωρίς μπορείτε. Πριν ξεκινήσετε να μαζεύετε τα πράγματά σας, σκεφτείτε να τακτοποιήσετε τα υπάρχοντά σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αποσυμφόρηση, ώστε να μην μετακινείτε πράγματα ή να αναβάλλετε μια αγορά για μετά τη μετακόμιση. Αυτό θα σας δώσει επίσης μια καλύτερη ιδέα για το πόσο θα πρέπει να μετακινηθείτε την ημέρα. Θα μπορούσατε επίσης να πραγματοποιήσετε έρευνα για τη νέα σας τοποθεσία. Για παράδειγμα, η εγγραφή στον νέο σας γιατρό ή η εκμάθηση του χρόνου που χρειάζεται για να περπατήσετε στο σχολείο θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων μόλις μετακομίσετε.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Ενώ η πραγματική δουλειά της μετακόμισης μπορεί να ταιριάζει απόλυτα σε ένα Σαββατοκύριακο, είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε στον εαυτό σας πολύ περισσότερο χρόνο. Πριν τη μετακόμιση, αφήστε ένα κομμάτι του χρόνου κάθε μέρα για τον προγραμματισμό και την προετοιμασία. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για ξεκούραση, καθώς η διαδικασία μπορεί να είναι εξαντλητική. Αναμένετε ότι θα χρειαστεί χρόνος μετά τη μετακόμιση για να επιστρέψετε στο κανονικό. Εάν μπορείτε, κάντε κράτηση για άδεια από τη δουλειά για να ξεπακετάρετε και να αναρρώσετε από τη σωματική και πνευματική προσπάθεια. Θα σας δώσει χώρο για να προσαρμοστείτε στις αλλαγές.

Προετοιμάστε τα απαραίτητα

Η μετακόμιση μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ανασφάλειας καθώς ένα παλιό σπίτι διαλύεται και το νέο παίρνει μορφή. Συσκευάστε τα απαραίτητα σε μια τσάντα για να μπορείτε να τα βρείτε όσο χαοτικά κι αν είναι όλα τα άλλα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα σημαντικά έγγραφά σας, οποιοδήποτε φάρμακο, προϊόντα περιποίησης και εσώρουχα. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε τα πράγματα που χρειάζεστε για να νιώθετε καλά και ευτυχισμένοι.

Ένα κουτί άνεσης

Η μετακόμιση μπορεί να είναι κουραστική και συναισθηματική. Συσκευάστε ένα κουτί με τα αντικείμενα που θα χρειαστεί όλη η οικογένεια για να νιώσουν καλύτερα. Αυτό μπορεί να είναι αγαπημένα παιχνίδια ή κουβέρτες για μικρά παιδιά, μια ειδική κούπα και μαξιλάρι για εσάς ή ένα αρωματικό κερί και αφρόλουτρο. Ό,τι πιστεύετε θα σας βοηθήσει να εγκατασταθείτε και να χαλαρώσετε στο νέο σας σπίτι, ακόμα κι αν δεν έχετε καταφέρει να αποσυσκευάσετε κάτι άλλο.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Μην εκπλαγείτε αν αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και ανήσυχοι από το συνηθισμένο. Αυτό είναι φυσιολογικό και είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας σωστά. Ενώ σίγουρα θα έχετε πολλά να κάνετε και θα αντιμετωπίσετε έναν βαθμό αναταραχής, αφιερώστε χρόνο για να κοιμηθείτε και να φάτε καλά. Προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα για μια βόλτα ή να περάσετε χρόνο με φίλους. Μερικές ασκήσεις αναπνοής θα σας βοηθήσουν αν αισθάνεστε καταπονημένοι και μπορούν να γίνουν σε λίγα λεπτά.

Ζητήστε βοήθεια

Προσλάβετε όσο περισσότερη βοήθεια μπορείτε. Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας και οι φίλοι και η οικογένεια θα χαρούν να βοηθήσουν. Αποδεχτείτε όλες τις προσφορές βοήθειας. Ακόμα κι αν κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει κουτιά στον επάνω όροφο – αν προσφερθεί να σας μαγειρέψει ένα γεύμα, αποδεχτείτε το με ένα χαμόγελο. Ομοίως, εάν μια εργασία – όπως η συσκευασία – αισθάνεστε ότι θα σας νικήσει, σκεφτείτε να ξοδέψετε χρήματα σε επαγγελματίες για να το κάνετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν οι μαμάδες να φροντίσουν την προσωπική τους ζωή;

Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

6 Tips αυτοφροντίδας για πολυάσχολους γονείς

Γιατί πρέπει να πηγαίνετε σπίτι στην ώρα σας κάθε μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.