Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Γιατί η κολύμβηση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους [vid]

Κολύμβηση: Γιατί η κολύμβηση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους [vid]

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο, αναφέρουν ότι η κολύμβηση έχει την ικανότητα να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο και τούτο με πολλούς τρόπους. Καταρχάς είναι υγιεινή! Η κολύμβηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για όσους θέλουν να παραμείνουν υγιείς μέσω της άσκησης. Η αντίσταση στο νερό που βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία μπορεί (επίσης) να σας βοηθήσει να χτίσετε και να δυναμώσετε τους μύες στα χέρια, τα πόδια, τον πυρήνα και άλλα σημεία για ένα πιο δυνατό και πιο αδύνατο σώμα. Επίσης, η κολύμβηση μπορεί ακόμη και να το προστατεύσει από ορισμένες ασθένειες. Ένα δυνατό σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Δεν έχει σημασία πόσο «καλές ή καλοί» είστε στο άθλημα, τα ωφέλη ισχύουν για όλους!

Δεύτερον, η κολύμβηση βοηθά επίσης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας ανακουφίζοντας το άγχος. Πολλά συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας που μπορούν να μας ταράξουν. Έτσι, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχουμε ένα μέρος όπου μπορούμε για λίγο να αναπαυτούμε. Η πισίνα ή η θάλασσα μπορεί να είναι αυτό το μέρος. Ως αερόβια δραστηριότητα, η κολύμβηση μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας σε όλο το σώμα και είναι must για όσες και όσους ζουν με άγχος, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης, σας δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθείτε στο σώμα, και κυρίως στην αναπνοή. Κάτι σα διαλογισμός εν κινήσει.

Χτίζοντας πολύτιμες κοινωνικές επαφές και δεξιότητες

Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κολύμβηση βοηθά με την κατάθλιψη σε όλες τις ηλικίες

Όταν η κολύμβηση είναι μέσο για τη διαχείριση του διαβήτη

Το κολύμπι είναι αποδεδειγμένα σύμμαχος υγείας και ευεξίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.