Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Γιατί η κολύμβηση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους [vid]

Κολύμβηση: Γιατί η κολύμβηση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους [vid]

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο, αναφέρουν ότι η κολύμβηση έχει την ικανότητα να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο και τούτο με πολλούς τρόπους. Καταρχάς είναι υγιεινή! Η κολύμβηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για όσους θέλουν να παραμείνουν υγιείς μέσω της άσκησης. Η αντίσταση στο νερό που βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία μπορεί (επίσης) να σας βοηθήσει να χτίσετε και να δυναμώσετε τους μύες στα χέρια, τα πόδια, τον πυρήνα και άλλα σημεία για ένα πιο δυνατό και πιο αδύνατο σώμα. Επίσης, η κολύμβηση μπορεί ακόμη και να το προστατεύσει από ορισμένες ασθένειες. Ένα δυνατό σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Δεν έχει σημασία πόσο «καλές ή καλοί» είστε στο άθλημα, τα ωφέλη ισχύουν για όλους!

Δεύτερον, η κολύμβηση βοηθά επίσης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας ανακουφίζοντας το άγχος. Πολλά συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας που μπορούν να μας ταράξουν. Έτσι, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχουμε ένα μέρος όπου μπορούμε για λίγο να αναπαυτούμε. Η πισίνα ή η θάλασσα μπορεί να είναι αυτό το μέρος. Ως αερόβια δραστηριότητα, η κολύμβηση μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας σε όλο το σώμα και είναι must για όσες και όσους ζουν με άγχος, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης, σας δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθείτε στο σώμα, και κυρίως στην αναπνοή. Κάτι σα διαλογισμός εν κινήσει.

Χτίζοντας πολύτιμες κοινωνικές επαφές και δεξιότητες

Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κολύμβηση βοηθά με την κατάθλιψη σε όλες τις ηλικίες

Όταν η κολύμβηση είναι μέσο για τη διαχείριση του διαβήτη

Το κολύμπι είναι αποδεδειγμένα σύμμαχος υγείας και ευεξίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Ψυχικές ασθένειες: Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για μία ψυχική ασθένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν επιπλέον ψυχιατρικές παθήσεις και νέα γενετική έρευνα προσφέρει μια εξήγηση για αυτό.