Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Το φυσικό συμπλήρωμα στην θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους [vid]

Κολύμβηση: Το φυσικό συμπλήρωμα στην θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους [vid]

Κολύμβηση: Όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, το μυαλό σας εστιάζει στη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παρόν για να προσαρμοστείτε. Αυτή η συγκέντρωση του νου στο παρόν είναι μια μορφή διαλογισμού, κατά τον οποίο γνωρίζετε το περιβάλλον σας αλλά όχι τους περισπασμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια απόσπαση από τα άγχη της καθημερινής ζωής και μια ξεκούραστη και πιο ειρηνική κατάσταση του νου.

Τα οφέλη της κολύμβησης στην ψυχική υγεία είναι ήδη γνωστά και επιβεβαιωμένα από ένα πλήθος ερευνών. Μάλιστα, ιδιαίτερα το κολύμπι στον ανοιχτό ωκεανό είναι γνωστό ότι προάγει την ψυχική υγεία. Το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία θαλασσινό νερό λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό για το σώμα και το μυαλό. Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο και συγγραφέα ευεξίας J.I Rondale, η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό καταστέλλει τα νεύρα για να ανακουφίσει τη νευρική ευερεθιστότητα και να προσσδώσει μια αυξημένη αίσθηση ηρεμίας.

Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο MailOnline που περιγράφει λεπτομερώς τα οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης, η διδάκτορας Naomi Collier, οργάνωσε μια δοκιμή που χρησιμοποίησε τη θαλάσσια κολύμβηση ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Ενώ ορισμένα στοιχεία της αντίδρασης του ανθρώπινου σώματος και του νου στις επιδράσεις της θαλάσσιας κολύμβησης δεν είναι πλήρως κατανοητά, γίνεται σαφές ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση της σχέσης μεταξύ φλεγμονής και ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η ικανότητα του σώματος να καταπολεμά λοιμώξεις. Το άρθρο συνεχίζει: Δοκιμάσαμε την εξής θεωρία: Βάλαμε μια νεαρή κοπέλα, η οποία ήθελε να σταματήσει τα αντικαταθλιπτικά, σε ένα πρόγραμμα ψυχρής προσαρμογής τη μια μέρα και στη συνέχεια την πήγαμε για μπάνιο σε μια λίμνη την επόμενη μέρα. Η αύξηση της ενέργειας και της ευεξίας της ήταν συγκλονιστική. Έπαιρνε αντικαταθλιπτικά για οκτώ χρόνια, αλλά μέσα σε τέσσερις μήνες ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα συμπτώματά της με κολύμπι σε μια τοπική λίμνη.

Την ίδια στιγμή, η κολύμβηση φαίνεται πως είναι μια φυσική και αποτελεσματική παρέμβαση για την διαχείριση του άγχους. Όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, το μυαλό σας εστιάζει στη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παρόν για να προσαρμοστείτε. Αυτή η συγκέντρωση του νου στο παρόν είναι μια μορφή διαλογισμού, κατά τον οποίο γνωρίζετε το περιβάλλον σας αλλά όχι τους περισπασμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια απόσπαση από τα άγχη της καθημερινής ζωής και μια ξεκούραστη και πιο ειρηνική κατάσταση του νου.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Το κολύμπι είναι ένας τρόπος να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς σε κάθε ηλικία

H κολύμβηση σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απειλητική πραγματικότητα με σαφείς διαστάσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία

Κλιματική αλλαγή ψυχική υγεία: Η σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της ψυχικής υγείας και ευεξίας δεν έχει ακόμη καλά εμπεδωθεί, τόσο στο κοινό όσο και τους ειδικούς στην κοινότητα της κλιματικής αλλαγής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα είναι βιοφυσικοί επιστήμονες ή ειδικοί στη δημόσια υγεία που δεν γνωρίζουν απαραίτητα την ψυχολογική έρευνα που έχει συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα πολλοί ερευνητές να μιλούν για τις ανθρώπινες διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά η συζήτηση να μην είναι τόσο συχνά ψυχολογικά πλαισιωμένη ή/και τεκμηριωμένη. 

Πώς το ντύσιμο επιδρά στην ψυχολογία μας;

Ντύσιμο ψυχολογία: Περισσότερο από το 96% των ανθρώπων αναφέρουν μια αλλαγή στην συναισθηματική τους κατάσταση με μια αλλαγή στο στυλ ντυσίματός τους.

Αντιμετωπίστε την ψυχική και συναισθηματική κόπωση με Pilates

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Η επιλόχεια κατάθλιψη συνδέεται συχνά και με οικονομικά προβλήματα για τις γυναίκες

Επιλόχεια κατάθλιψη: Αυτά τα ευρήματα που συσχετίζουν την κατάθλιψη με τις οικονομικές δυσκολίες υπογραμμίζουν τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της επέκτασης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό χαμηλού εισοδήματος.