Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Το φυσικό συμπλήρωμα στην θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους [vid]

Κολύμβηση: Το φυσικό συμπλήρωμα στην θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους [vid]

Κολύμβηση: Όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, το μυαλό σας εστιάζει στη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παρόν για να προσαρμοστείτε. Αυτή η συγκέντρωση του νου στο παρόν είναι μια μορφή διαλογισμού, κατά τον οποίο γνωρίζετε το περιβάλλον σας αλλά όχι τους περισπασμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια απόσπαση από τα άγχη της καθημερινής ζωής και μια ξεκούραστη και πιο ειρηνική κατάσταση του νου.

Τα οφέλη της κολύμβησης στην ψυχική υγεία είναι ήδη γνωστά και επιβεβαιωμένα από ένα πλήθος ερευνών. Μάλιστα, ιδιαίτερα το κολύμπι στον ανοιχτό ωκεανό είναι γνωστό ότι προάγει την ψυχική υγεία. Το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία θαλασσινό νερό λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό για το σώμα και το μυαλό. Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο και συγγραφέα ευεξίας J.I Rondale, η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό καταστέλλει τα νεύρα για να ανακουφίσει τη νευρική ευερεθιστότητα και να προσσδώσει μια αυξημένη αίσθηση ηρεμίας.

Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο MailOnline που περιγράφει λεπτομερώς τα οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης, η διδάκτορας Naomi Collier, οργάνωσε μια δοκιμή που χρησιμοποίησε τη θαλάσσια κολύμβηση ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Ενώ ορισμένα στοιχεία της αντίδρασης του ανθρώπινου σώματος και του νου στις επιδράσεις της θαλάσσιας κολύμβησης δεν είναι πλήρως κατανοητά, γίνεται σαφές ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση της σχέσης μεταξύ φλεγμονής και ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η ικανότητα του σώματος να καταπολεμά λοιμώξεις. Το άρθρο συνεχίζει: Δοκιμάσαμε την εξής θεωρία: Βάλαμε μια νεαρή κοπέλα, η οποία ήθελε να σταματήσει τα αντικαταθλιπτικά, σε ένα πρόγραμμα ψυχρής προσαρμογής τη μια μέρα και στη συνέχεια την πήγαμε για μπάνιο σε μια λίμνη την επόμενη μέρα. Η αύξηση της ενέργειας και της ευεξίας της ήταν συγκλονιστική. Έπαιρνε αντικαταθλιπτικά για οκτώ χρόνια, αλλά μέσα σε τέσσερις μήνες ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα συμπτώματά της με κολύμπι σε μια τοπική λίμνη.

Την ίδια στιγμή, η κολύμβηση φαίνεται πως είναι μια φυσική και αποτελεσματική παρέμβαση για την διαχείριση του άγχους. Όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, το μυαλό σας εστιάζει στη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παρόν για να προσαρμοστείτε. Αυτή η συγκέντρωση του νου στο παρόν είναι μια μορφή διαλογισμού, κατά τον οποίο γνωρίζετε το περιβάλλον σας αλλά όχι τους περισπασμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια απόσπαση από τα άγχη της καθημερινής ζωής και μια ξεκούραστη και πιο ειρηνική κατάσταση του νου.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Το κολύμπι είναι ένας τρόπος να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς σε κάθε ηλικία

H κολύμβηση σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.

H θάλασσα είναι ο τόπος θεραπείας της ψυχής

Θάλασσα: H φιλοσοφία του Blue Health γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας δυναμική καθώς οι μελέτες αποκαλύπτουν πώς οι μπλε χώροι – όπως η θάλασσα μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία.

Άμεση σχέση μεταξύ βίας του συντρόφου, αυτοτραυματισμού & αυτοκτονίας

Νέα μελέτη: Δημοσιευμένη στο The Lancet Psychiatry, μια νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι η βία από τους συντρόφους (IPV) συνδέεται στενά με τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και όλων των ηλικιών στην Αγγλία.