Ψυχική Υγεία

Καναδάς burnout: Πάνω από το 1/3 των Καναδών δηλώνουν εξουθενωμένοι

Καναδάς burnout: Πάνω από το 1/3 των Καναδών δηλώνουν εξουθενωμένοι

Καναδάς burnout: Τα σημάδια της επαγγελματικής εξουθένωσης διαφέρουν από κάθε άτομο, με συναισθηματική εξάντληση, κυνισμό καθώς και μειωμένη αποτελεσματικότητα στην εργασία.

Η 17η Ιανουαρίου είναι κοινώς γνωστή ως Blue Monday, η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Νέα έρευνα από την Mental Health Research Canada, που ανατέθηκε από το Workplace Strategies for Mental Health, ωστόσο, απέδειξε πως η μελαγχολία δεν περιορίζεται σε μία ημέρα. Συγκεκριμένα, μελέτησε πώς αισθάνονται οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τους, χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως η δέσμευση, η αναγνώριση και η ασφάλεια για να καθορίσουν την ευημερία τους.

Η μελέτη, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι πέντε κλάδοι είχαν ποσοστά εξουθένωσης πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του 35%:

  • Υγεία και περίθαλψη ασθενών (53%)
  • Μεταφορές (40%)
  • Οικονομικά, νομικά και ασφαλιστικά (39%)
  • Εκπαίδευση και παιδική μέριμνα (38%)
  • Πρώτοι ανταποκριθέντες (36%)
  • Επίσης, στον κλάδο της υγείας και της περίθαλψης ασθενών, η μελέτη αποκάλυψε ότι το 66% των νοσηλευτών έχουν υποστεί burnout.

Η σημασία των ευρημάτων

Η Mary Ann Baynton, διευθύντρια συνεργασίας και στρατηγικής στο Workplace Strategies for Mental Health, δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι ανησυχητικά. “Δεν αποτελεί έκπληξη όμως – λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με εξαιρετική αβεβαιότητα καθώς το πανδημικό τρενάκι συνεχίζεται. Για πολλούς από εμάς, το άγχος και η εξάντληση είναι στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.”

Τα σημάδια της επαγγελματικής εξουθένωσης μπορεί να διαφέρουν από κάθε άτομο, αλλά ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν συναισθηματική εξάντληση, κυνισμό καθώς και μειωμένη αποτελεσματικότητα στην εργασία. Η Baynton σημείωσε επίσης ότι η επαγγελματική εξουθένωση είναι πιο διαδεδομένη σε άτομα που έχουν υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους ή αισθάνονται ότι δεν εκτιμώνται για τη συνεισφορά τους στην εργασία.

“Είμαστε προβληματισμένοι για τους πολλούς ερωτηθέντες που ξεχώρισαν την έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης στην εργασία”, δήλωσε ο Michael Cooper, αντιπρόεδρος της Mental Health Research Canada. “Με την πανδημία, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους εργοδότες να εξετάσουν νέες προσεγγίσεις ηγεσίας για να βοηθήσουν εκείνους τους υπαλλήλους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξουθένωσης. Οι συνέπειες αν δεν το κάνουν είναι σημαντικές.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

Η εξουθένωση των εργαζομένων οδηγεί σε κινδύνους ασφαλείας

Η εξουθένωση χτυπά την πόρτα των Βρετανών πριν τις γιορτές

Αντιμετωπίστε την εξάντληση από το χρόνιο στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Πολλοί ερευνητές που έχουν μελετήσει πολλαπλές περιπτώσεις αυτού του συνδρόμου δεν μπόρεσαν να βρουν μια ακριβή αιτία για το πρόβλημα.Ωστόσο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης δεν αναγνωρίζεται ως ψυχολογική κατάσταση, επειδή δεν έχει μια τυπική θεραπεία.

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους. Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Αλλεργίες: Αν και είναι κοινές, οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες και τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Αυτό το άρθρο εξετάζει την επίδραση των αλλεργιών στην ψυχική υγεία. Τι λέει η έρευνα;

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;