Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

ΗΠΑ: Η Ειδική Ομάδα Εργασίας που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερδιάγνωση και υπερσυνταγογράφηση

ΗΠΑ: Η Ειδική Ομάδα Εργασίας που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερδιάγνωση και υπερσυνταγογράφηση

"Ένας ικανός, εξειδικευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει ποια είναι μια ψυχολογική δυσκολία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχοθεραπεία, πού είναι η φαρμακευτική αγωγή ένα λογικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας και πότε δεν είναι", δήλωσε στο Fox News.

ΗΠΑ: Οι διαγνωστικές εξετάσεις άγχους που συνιστώνται από την ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ θα προκαλέσουν υπερδιάγνωση, υπερσυνταγογράφηση, προειδοποιεί ψυχολόγος. Η έλλειψη υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα επιδεινωθεί με τις γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις άγχους. Η ειδική ομάδα εργασίας που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερβολική διάγνωση και συνταγογράφηση

Ο ψυχολόγος Johnathan Shelder προειδοποιεί για τις επιπτώσεις εάν η Task Force των ΗΠΑ προχωρήσει στη σύσταση εξετάσεων άγχους για όλους τους ασθενείς κάτω των 65 ετών.

Η πίεση προς τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης να ελέγχουν όλους τους ασθενείς για άγχος θα οδηγήσει σε υπερδιάγνωση και υπερσυνταγογράφηση, καθώς και σε επιδείνωση των υφιστάμενων ελλείψεων σε πόρους ψυχικής υγείας, δήλωσε ψυχολόγος.

“Είναι η λάθος λύση τη λάθος στιγμή”, δήλωσε στο Fox News ο δρ Jonathan Shedler, κλινικός καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

“Δεν μπορείς απλά να τεμαχίζεις τον κόσμο σε διαταραχές και να νομίζεις ότι κάνεις επαρκή δουλειά για τον προσδιορισμό των αναγκών ψυχικής υγείας κάποιου”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών συνέστησε σε όλους τους ενήλικες κάτω των 65 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για άγχος, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αναφέρουν συμπτώματα προβλημάτων ψυχικής υγείας μετά την πανδημία COVID-19.

Η συμβουλευτική ομάδα, η οποία δημοσίευσε την καθοδήγηση ως προσχέδιο, δήλωσε ότι ο σκοπός ήταν να συμβάλει στην πρόληψη των διαταραχών της ψυχικής υγείας από το να μην ανιχνεύονται και να μην αντιμετωπίζονται.

“Είναι απλώς τρομερή φροντίδα να δίνεις σε κάποιον ένα ερωτηματολόγιο επτά ερωτήσεων στο γραφείο και να γράφεις μια συνταγή σε αυτή τη βάση χωρίς να εξετάζεις τη γενικότερη εικόνα”, δήλωσε ο Shedler, ο οποίος έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικές και ακαδημαϊκές εργασίες στην ψυχολογία.

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνέστησε στους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης να εξετάζουν όλους τους ασθενείς κάτω των 65 ετών για αγχώδεις διαταραχές.

Περισσότερο από το 30% των ενηλίκων ανέφεραν συμπτώματα αγχώδους ή καταθλιπτικής διαταραχής αυτό το καλοκαίρι, εκτιμά το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας. Το ποσοστό των ενηλίκων που έλαβαν θεραπεία ψυχικής υγείας αυξήθηκε σε σχεδόν 23% το 2021, από 19% το 2019, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Shedler ανησυχεί ότι ο μαζικός έλεγχος θα οδηγήσει σε λανθασμένη διάγνωση, με αποτέλεσμα οι γιατροί να συνταγογραφούν φάρμακα για το άγχος σε ασθενείς που μπορεί να μην τα χρειάζονται.

“Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι το κατάλληλο μέρος για την παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας”, δήλωσε ο Shedler.

“Οι γιατροί δεν έχουν το χρόνο. Δεν έχουν τους πόρους. Δεν έχουν την εκπαίδευση”.

Η ψυχολόγος επισήμανε μια παρόμοια σύσταση που είχε γίνει από την επιτροπή το 2002 για την τυποποίηση των εξετάσεων κατάθλιψης, την οποία ακολούθησε αύξηση των ατόμων που διαγνώστηκαν και τους συνταγογραφήθηκαν αντικαταθλιπτικά. Το 1996, περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έπαιρναν αντικαταθλιπτικά.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταθερά σε 13 εκατομμύρια το 2015, σύμφωνα με μελέτη του Frontiers in Psychiatry.

Ένα μέλος της ομοσπονδιακής ομάδας εργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης Arthur C. Evans, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η σύσταση της ομάδας “είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός” στη συνεχιζόμενη μάχη της χώρας με την ψυχική υγεία.

“Ο έλεγχος για καταστάσεις ψυχικής υγείας είναι κρίσιμος για την ικανότητά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε.

Ο Shedler, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με αυτού του είδους τα τυποποιημένα τεστ διαλογής, δήλωσε ότι είναι αναποτελεσματικά στον εντοπισμό διαταραχών ψυχικής υγείας.

Ο Dr. Jonathan Shedler δήλωσε ότι οι τυποποιημένες διαγνωστικές εξετάσεις άγχους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένη διάγνωση ασθενών με διαταραχή ψυχικής υγείας.

“Οι ψυχιατρικές δυσκολίες δεν υπάρχουν στο κενό”, δήλωσε ο ψυχολόγος στο Fox News.

“Νομίζω ότι για τεράστιο αριθμό ανθρώπων, ο κόσμος αισθάνεται όλο και πιο ανασφαλής και απρόβλεπτος”.

“Υπάρχει διαφορά μεταξύ του άγχους και του φόβου”, πρόσθεσε. “Στα ερωτηματολόγια ελέγχου, δεν υπάρχει καμία διάκριση”.

Ο Shedler δήλωσε πως ανησυχεί ότι οι απλουστευμένες εξετάσεις θα δώσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

“Αυτού του είδους ο έλεγχος θα διαγνώσει τεράστιο αριθμό ανθρώπων με μια διαταραχή και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα καταλήξει σε μια δια βίου πορεία με το ένα φάρμακο και τη μια θεραπεία μετά την άλλη”, δήλωσε ο γιατρός. “Ενώ, στην πραγματικότητα, ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες στον κόσμο”.

“Συμβαίνουν πολλά πράγματα στην κοινωνία, στον πολιτισμό, οικονομικά, πολιτικά, που αφήνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται εξαιρετικά ευάλωτοι”, δήλωσε ο Shedler στο Fox News.

Είπε ότι ο φόβος συχνά πηγάζει από αυτούς τους εξωτερικούς κινδύνους, ενώ το άγχος “είναι μια απάντηση σε κινδύνους που προκύπτουν εσωτερικά, ψυχολογικούς κινδύνους”.

“Αν δεν πρόκειται για άγχος, αλλά για φόβο για κάτι εκεί έξω, η ψυχολογική θεραπεία δεν πρόκειται να είναι η απάντηση”, είπε.

Επιπλέον, καθώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας αυξάνονται, οι γιατροί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πόρων για όσους αναζητούν βοήθεια.

“Έχουμε μια χρόνια έλλειψη ψυχιάτρων και θα συνεχίσει να αυξάνεται”, δήλωσε ο Saul Levin, MD, διευθύνων σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης τον Μάιο.

“Οι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν φροντίδα. Αυτό επηρεάζει τη ζωή τους, την ικανότητά τους να εργάζονται, να κοινωνικοποιούνται ή ακόμη και να σηκώνονται από το κρεβάτι”.

Μέχρι το 2024, στις ΗΠΑ θα λείπουν από 14.280 έως 31.109 ψυχίατροι, ενώ θα υπερβάλλουν και οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychiatry Online.

Ο Shedler δήλωσε ότι η έλλειψη σωστής φροντίδας ψυχικής υγείας θα επιδεινωθεί αν οριστικοποιηθεί η σύσταση της ομοσπονδιακής ομάδας εργασίας, καθώς ο αριθμός των ασθενών που θα αναζητούν θεραπεία θα αυξηθεί χωρίς να προστεθούν αναλογικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Τόνισε επίσης ότι οι ασφαλιστές υγείας συχνά δεν καλύπτουν τη θεραπεία ψυχικής υγείας.

Όταν το κάνουν, συχνά καλύπτεται μόνο η χαμηλής ποιότητας περίθαλψη, δημιουργώντας άλλο ένα εμπόδιο για όσους αναζητούν θεραπεία, σύμφωνα με τον Shedler.

“Ένας ικανός, εξειδικευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει ποια είναι μια ψυχολογική δυσκολία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχοθεραπεία, πού είναι η φαρμακευτική αγωγή ένα λογικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας και πότε δεν είναι”, δήλωσε στο Fox News.

“Αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένας γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ένα ερωτηματολόγιο επτά ερωτήσεων”, δήλωσε ο Shedler.

Το προτεινόμενο σχέδιο οδηγιών είναι ανοικτό για δημόσια σχόλια έως τις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Πώς εξετάζεται η κρίση άγχους στους ενήλικες άνω των 65;

Η COVID-19 είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική υγεία των ιθαγενών της Χαβάης/των Νήσων του Ειρηνικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοδεκτικότητα, η λεπτή 6η αίσθηση 

Αυτοδεκτικότητα: Όταν είμαστε συντονισμένοι με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα υποκείμενα κίνητρα και τα πρότυπα συμπεριφοράς μας. Αυτή η αυτογνωσία μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από παλιά πρότυπα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να κάνουμε συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους μας.

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συζητήσετε με τα παιδιά για να διατηρήσετε την ψυχική τους γαλήνη

Παιδιά ψυχική: Όσον αφορά τη διατήρηση της ψυχικής γαλήνης των παιδιών, υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή ή να αποφεύγονται εντελώς.

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Μελέτη γήρανση: Ο περιορισμός του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γήρανση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Σιωπηλό άγχος μεταξύ των παιδιών στον οδοντίατρο

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε πραγματικό χρόνο θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τα επίπεδα άγχους και ίσως να σταματούν για διορθωτικά μέτρα πριν από τη συνέχιση της θεραπείας. Στο πλαίσιο της οδοντιατρικής περίθαλψης, όταν πρόκειται για φόβο και πόνο, είναι σημαντικό να εργάζεστε προληπτικά με τα παιδιά και τους εφήβους», λέει η Jaldin.

Ένας στους δύο έφηβους έχει διατροφική διαταραχή λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έφηβοι διατροφή: Η ενθάρρυνση ανοιχτών και ειλικρινών συζητήσεων σχετικά με την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αναπτύξουν μια θετική σχέση με το σώμα τους

Πώς σχετίζεται ο καρκίνος και η ψυολογία με το διορθωτικό μακιγιάζ

Καρκίνος ψυχολογία: Οι διορθωτικές τεχνικές μακιγιάζ μπορούν να βοηθήσουν τους καρκινοπαθείς να καμουφλάρουν σωματικές παρενέργειες όπως η απώλεια μαλλιών, ο αποχρωματισμός του δέρματος και οι ουλές.

Τι είναι η συνείδηση ​​και ποια επίπεδα συνείδησης έχουμε;

Συνείδηση: Εείναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση του ατόμου να γνωρίζει και να μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του.

Close Icon