Ψυχική Υγεία

ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Ο πληθωρισμός, ο πόλεμος και η πανδημία της COVID ωθούν στα ύψη το άγχος

ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Ο πληθωρισμός, ο πόλεμος και η πανδημία της COVID ωθούν στα ύψη το άγχος

Ακόμη και πριν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να επιταχύνει τις τιμές, οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, οι σταθερές αυξήσεις στους μισθούς και οι επίμονες ελλείψεις εφοδιασμού είχαν οδηγήσει τον πληθωρισμό των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι ανθυγιεινές συμπεριφορές που σχετίζονται με το άγχος το οποίο σχετίζεται με την COVID-19 εξακολουθούν να υπάρχουν. Η πανδημία της COVID-19, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν ωθήσει τα επίπεδα άγχους των Αμερικανών σε «ανησυχητικά επίπεδα», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση «Stress in America», που διεξάγεται ετησίως από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, διαπίστωσε ότι περισσότεροι ενήλικες αξιολόγησαν τον πληθωρισμό και τα ζητήματα που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως στρεσογόνους παράγοντες από οποιοδήποτε άλλο θέμα που ρωτήθηκε στη 15ετή ιστορία της δημοσκόπησης. Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων ανέφερε την άνοδο των τιμών των καθημερινών ειδών λόγω του πληθωρισμού ως «κορυφαίες πηγές άγχους».

Άλλα κορυφαία ζητήματα ήταν οι διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, η παγκόσμια αβεβαιότητα και τα πιθανά αντίποινα της Ρωσίας με τη μορφή κυβερνοεπιθέσεων ή πυρηνικών απειλών. “Ο αριθμός των ανθρώπων που λένε ότι αγχώνονται σημαντικά για αυτά τα πιο πρόσφατα γεγονότα είναι εκπληκτικός σε σχέση με αυτό που έχουμε δει από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα το 2007”,  είπε ο διευθύνων σύμβουλος της APA, Arthur C. Evans Jr, Ph.D.

«Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να επιμείνουν αυτά τα δύο ταραχώδη χρόνια, αλλά αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τώρα φτάνουμε σε πρωτοφανή επίπεδα άγχους που θα αμφισβητήσουν την ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε».

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι οι ανθυγιεινές συμπεριφορές που σχετίζονται με το άγχος το οποίο σχετίζεται με την COVID-19 εξακολουθούν να επιμένουν δύο χρόνια αφότου το CDC κήρυξε για πρώτη φορά πανδημία.

Αυτά τα ευρήματα, είπε η δημοσκόπηση, υποδηλώνουν ότι «οι μηχανισμοί αντιμετώπισης έχουν εδραιωθεί – και ότι η ψυχική και σωματική υγεία μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή πτώση για πολλούς ως αποτέλεσμα».

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε επίσης την Πέμπτη από το Υπουργείο Εργασίας έδειξε ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 8% το περασμένο έτος, η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 40 ετών.

Εν τω μεταξύ, οι μέσες τιμές του φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο έχουν εκτιναχθεί περίπου από τα 62 σεντς το γαλόνι στα 4,32 δολάρια, σύμφωνα με την ΑΑΑ.

Ακόμη και πριν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να επιταχύνει τις τιμές, οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, οι σταθερές αυξήσεις στους μισθούς και οι επίμονες ελλείψεις εφοδιασμού είχαν οδηγήσει τον πληθωρισμό των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Επιπλέον, το κόστος στέγασης, το οποίο αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του κυβερνητικού δείκτη τιμών καταναλωτή, έχει αυξηθεί απότομα, μια τάση που είναι απίθανο να αντιστραφεί σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μαμάδες κάνουν λιγότερο σεξ με τον σύντροφό τους εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα

Τι είναι η μακροχρόνια νόσος covid;

Τα 5 στάδια για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας

3 τρόποι που το άγχος σας κάνει να παίρνετε βάρος

61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.