Ψυχική Υγεία

Η αγάπη πονάει: Μπορεί να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση έτσι;

Η αγάπη πονάει: Μπορεί να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση έτσι;

Η αγάπη πονάει: Το όλο θέμα της μετατροπής ενός ανθρώπινου συναισθήματος σε ένα ιδιαίτερα περιζήτητο εμπόρευμα κάνει όλους μας να το σκεφτόμαστε ως κάτι που πρέπει να έχουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς.

Η ζωή έχει τόσα πολύπλοκα πράγματα. Ένα από αυτά είναι η αγάπη, ή πιο συγκεκριμένα η δυναμική της αγάπης μεταξύ ζευγαριών. Είναι δεδομένο ότι η δυναμική βασίζεται σε τόσα πολλά πράγματα όπως η κουλτούρα, η ψυχική κατάσταση, η προσωπικότητα και η ανατροφή. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο βασικός παράγοντας στη δυναμική της αγάπης, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πραγματικά τοξικά, πολύ γρήγορα. Αυτό είναι έντονα διαδεδομένο τον τελευταίο καιρό με ζευγάρια που έφτασαν στα πρωτοσέλιδα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ξεκινώντας από το διεθνές ζευγάρι, ο MGK και η Μέγκαν Φοξ έχουν γίνει πρωτοσέλιδα εδώ και αρκετό καιρό από τότε που δημοσιοποίησαν τη σχέση τους το 2020. Πιο πρόσφατα, πριν από περίπου ένα μήνα, ο MGK έκανε πρόταση γάμου στη Μέγκαν με ένα αρκετά περίεργο δαχτυλίδι που πυροδότησε συζήτηση διαδικτυακά για την τοξικότητα στην αγάπη. Εν ολίγοις, ο MGK είπε ότι το δαχτυλίδι έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί πόνο εάν αφαιρεθεί. Αυτό έκανε το κοινό να ξεσηκωθεί στο διαδίκτυο σχολιάζοντας πράγματα όπως “αυτό είναι τοξικό” και “ό,τι γίνεται για να βλάψει τις γυναίκες για να μείνουν τριγύρω είναι τοξικό και μισογυνιστικό”.

Στο άλλο σκοτεινό άκρο του φάσματος, ένα ζευγάρι στην Αίγυπτο έγινε πρωτοσέλιδο για όλους τους λάθος λόγους και προκάλεσε οργή στα social media την ημέρα του γάμου τους. Το βίντεο που γυρίστηκε στον γάμο δείχνει τον σύζυγο να χτυπά τη γυναίκα του ενώ βρίσκονται κυριολεκτικά στον γάμο τους. Η ιστορία καλύφθηκε από τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και η γνώμη του αιγυπτιακού κοινού δίχασε το διαδίκτυο με μερικούς άνδρες να λένε ότι “Ο άνδρας είχε το δικαίωμά του να χτυπήσει τη γυναίκα γιατί τελικά είναι η γυναίκα του”. Ενώ η πλειοψηφία κατήγγειλε πλήρως την πράξη βίας και ζήτησε δημόσια συγγνώμη και την παρέμβαση του συμβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών που συνέβη.

Υπάρχει ομοιότητα; Ο πολιτισμός και το υπόβαθρο στην άκρη μιας και υπάρχουν σαφώς τεράστιες διαφορές σε αυτά τα μέτωπα. Μια καλή παρατεταμένη ματιά στις καταστάσεις στους τίτλους των εφημερίδων θα αποκαλύψει ένα βασικό ζήτημα που είναι η πάντα λανθασμένη ανθρώπινη αντίληψη της αγάπης. Αυτό μπορεί εύκολα να ανιχνευθεί σε πολλά πράγματα όπως τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία που μας τροφοδοτούν την αφήγηση της αγάπης που είναι αυτό το πραγματικά έντονο, εθιστικό, μεθυστικό συναίσθημα που όλοι πρέπει να βιώσουν ό,τι κι αν γίνει.

Το όλο θέμα της μετατροπής ενός ανθρώπινου συναισθήματος σε ένα ιδιαίτερα περιζήτητο εμπόρευμα κάνει όλους μας να το σκεφτόμαστε ως κάτι που πρέπει να έχουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς, και επίσης, θέλουμε να είμαστε όπως ακριβώς είναι. Τηλεόραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο έλεγχος ή η ιδιοκτησία στη δυναμική της αγάπης και στις δύο δημοσιοποιημένες σχέσεις αισθάνεται δικαιολογημένος και σχεδόν σωστός για κάποιους και εντελώς λάθος για άλλους. Κάνοντας όλη την τοξικότητα στην αγάπη να λάμπει και να γίνεται πρωτοσέλιδο όλη την ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν  ότι ένα εγωϊστικό άτομο είναι αρκετό για να καταστρέψει τη σχέση

Νιώθετε ότι μισείτε τους πάντες; Μάθετε το λόγο!

Οι σταθερές κοινωνικές σχέσεις ευνοούν την ευημερία

Πώς να αντιμετωπίσετε τα όνειρα με τους πρώην συντρόφους σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη υγείας του ψαρέματος;

Ψάρεμα υγεία: Το ψάρεμα έχει θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία, ενώ η νέα έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χόμπι πιο συχνά αποφέρουν μεγαλύτερα γνωστικά οφέλη.

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).