Ψυχική Υγεία

Φιλία: Γιατί είναι απαραίτητες οι φιλικές σχέσεις για τη ζωή μας;

Φιλία: Γιατί είναι απαραίτητες οι φιλικές σχέσεις για τη ζωή μας;

Φιλία: Το να έχεις καλούς φίλους είναι απαραίτητο σε κάθε στάδιο της ζωής.

Οι φιλίες είναι κάτι που έχει κάνει τη ζωή μας πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ πιο εύκολη. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε για τη σημασία του φίλου για την ψυχική υγεία είναι το εξής:

Οι σταθερές φιλίες μπορούν να μειώσουν το άγχος

Οι φιλίες είναι συνήθως ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο ανακουφίζετε το άγχος. Οι φίλοι μπορούν να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη καθώς περνάτε δύσκολες στιγμές στη ζωή. Η κοινή χρήση των ιδιαιτεροτήτων μιας κακής ημέρας με έναν φίλο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική σας υγεία και να μειώσει το άγχος. Η σωματική στοργή ενός φίλου μπορεί επίσης να κάνει σημαντική διαφορά στη μείωση του άγχους. Ουσιαστικά, η καλή επικοινωνία και η καλή σωματική επαφή είναι εξαιρετικά για την ψυχική και κοινωνική υγεία.

Οι φιλίες αυξάνουν την αγάπη προς τον εαυτό

Όλοι βιώνουμε περιόδους χαμηλής αυτοπεποίθησης. Οι φίλοι μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας κάνοντας κομπλιμέντα για ένα ωραίο ντύσιμο ή για το πόσο σκληρά έχετε δουλέψει σε ένα έργο. Οι φιλίες συνήθως πηγαίνουν αμφίδρομα, επομένως το να κάνετε κομπλιμέντα στους φίλους σας και να είστε δίπλα τους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σκόπιμοι και να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Οι φιλίες προάγουν την προσωπική ανάπτυξη

Οι άνθρωποι βιώνουν περιστασιακά ψυχικές ασθένειες όπως κατάθλιψη και άγχος επειδή αισθάνονται ότι δεν έχουν μεγαλώσει ως άνθρωποι. Ωστόσο, η ύπαρξη μιας υποστηρικτικής ομάδας φίλων μπορεί να βοηθήσει την ψυχική υγεία και την προσωπική ανάπτυξη. Ένα σύστημα υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υπόλογοι στους στόχους σας, να μάθετε νέες δεξιότητες, να υιοθετήσετε υγιεινές συμπεριφορές και να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, επειδή τα άτομα που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε συνήθως επηρεάζουν τη ζωή και τις επιλογές μας. Μακροπρόθεσμα, η συμμετοχή σε βαθιά και διεγερτική συζήτηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερους φίλους.

 Αποφύγετε να βιώσετε τη μοναξιά

Η ψυχική υγεία κάποιου μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τη μοναξιά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της απομόνωσης που ήρθε με την πανδημία. Οι φιλίες μπορούν να σας προστατεύσουν από αισθήματα κατωτερότητας και να βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία, είτε μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, πραγματικών περιπάτων ή εβδομαδιαίων κουίζ ζουμ.

Tips

Μείνετε αισιόδοξοι ανά πάσα στιγμή. Είναι εντάξει αν δεν καταλήξετε να είστε φίλοι με όλους όσους συναντάτε! Δεν είναι απαραίτητο να είσαι φίλος με όλους. Είναι εντάξει να έχεις λίγους στενούς ανθρώπους στη ζωή. Οι σχέσεις σας στην πραγματική ζωή μπορούν να βελτιωθούν διατηρώντας μια θετική στάση και συμπεριφορά. Επιπλέον, βελτιώνει τις πιθανότητές σας να συναντήσετε περισσότερα άτομα που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας.

Το να έχεις καλούς φίλους είναι απαραίτητο σε κάθε στάδιο της ζωής. Με τον καιρό και καθώς αλλάζετε ως άνθρωποι, ορισμένες πτυχές της φιλίας σας μπορεί να αλλάξουν. Ωστόσο, οι δυνατές φιλίες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώνετε καθημερινά, επειδή τα βασικά στοιχεία – εμπιστοσύνη, σεβασμός, συγχώρεση και υποστήριξη – παραμένουν σταθερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φίλους ως ενήλικες

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να σας δώσει λαμπερά, υγιή μαλλιά;

Πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια ρουτίνα μετά το σεξ

Τι είναι οι sex buddies και ποιος είναι ο τρόπος για να αποκτήσετε και εσείς έναν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."

Πώς να ξεπεράσετε το σύμπλεγμα ανωτερότητας και γιατί;

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Το σύμπλεγμα ανωτερότητας αναφέρεται στην τάση ενός ατόμου να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους γύρω του και να έχει μια υπερβολικά υπερβολική ή διογκωμένη άποψη για τον εαυτό του. 

Χτίζοντας ψυχική δύναμη σε έναν αγχώδη κόσμο

Ανθεκτικότητα ψυχολογία: Η ανθεκτικότητα είναι μια μοναδική ανθρώπινη ποιότητα που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αναπηδήσουν από αντιξοότητες, τραύματα ή οποιαδήποτε εμπειρία πρόκλησης για τη ζωή τους.