Ψυχική Υγεία

Φιλία: 7 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φίλους ως ενήλικες

Φιλία: 7 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φίλους ως ενήλικες

Φιλία: Το να κάνετε like και να σχολιάζετε τις φωτογραφίες "φίλων" σας δίνει την ψευδαίσθηση της εγγύτητας χωρίς να το νιώθετε πραγματικά, κάτι που μπορεί να σας απογοητεύσει.

Με πράγματα όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθείτε παθητικά τους άλλους, μερικές φορές είναι δύσκολο να εξασφαλίσετε καλούς, αξιόπιστους φίλους. Το να κάνετε like και να σχολιάζετε τις φωτογραφίες “φίλων” σας δίνει την ψευδαίσθηση της εγγύτητας χωρίς να το νιώθετε πραγματικά, κάτι που μπορεί να σας απογοητεύσει. Όλοι γνωρίζουν τον φόβο που συνοδεύει την προσπάθεια να κάνεις φίλους ως ενήλικες — έναν φόβο μήπως σε παρεξηγήσουν ή να σε απορρίψουν. Είναι κατανοητό, αλλά η υποχώρηση σε αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι αυτό που σας σαμποτάρει αρχικά.

  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι θέλετε: Ο καθορισμός του τι θέλετε είναι από όπου πρέπει να ξεκινήσουν όλοι. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, σκεφτείτε τι θέλετε από τις σχέσεις που προσπαθείτε να κάνετε. Πόσο χρόνο και προσπάθεια είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε για να βρείτε μια φιλία και να τη διατηρήσετε μετά; Τι τύπο φίλου ψάχνετε; Θυμηθείτε, η φιλία είναι αμφίδρομος. Μόλις μάθετε τι περιμένετε και τι χρειάζεστε από έναν φίλο, φροντίστε να το ανταποδώσετε με άλλους.
  • Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω: Το να κάνετε φίλους θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά σας. Δεν μπορείτε απλά να περιμένετε να εμφανιστούν φίλοι ως δια μαγειάς. Το να βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω σημαίνει να σπρώχνετε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η κοινότητά σας. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις στην τοπική ζυθοποιία ή εκδηλώσεις δικτύωσης. Σας βοηθά να αφήσετε τις ρίζες σας και να συνδεθείτε με τους ανθρώπους γύρω σας. Η οικοδόμηση σχέσεων απαιτεί χρόνο και μπορεί να είναι κουραστική περιμένοντας τη θετική ενίσχυση από τους άλλους.
  • Δοκιμάστε τις διαδικτυακές ομάδες: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν μερικές φορές να φέρουν μπούμερανγκ σε σχέση με τη φιλία — σας δίνουν την εικόνα της αλλά όχι την πραγματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ουσιαστικές φιλίες στο διαδίκτυο χωρίς να συναντήσετε ποτέ τους φίλους σας στην πραγματική ζωή. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τις διαδικτυακές συνδέσεις επειδή δεν έχουν την πίεση να βγουν έξω και να συναντηθούν προσωπικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν άγχος ή είναι εσωστρεφή. Η χρήση διαδικτυακών κοινών ομάδων ενδιαφέροντος, όπως διακομιστές παιχνιδιών ή ομάδες υποστήριξης, σας δίνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία να γνωρίσετε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων.
  • Κάντε ένα πάρτι: Αυτό δεν είναι για όλους, αλλά σκεφτείτε να οργανώσετε ένα πάρτι. Δεν χρειάζεται να είναι ένα φανταχτερό σουαρέ. Η παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος ή η φιλοξενία μιας βραδιάς trivia μετράει επίσης. Ό,τι κι αν είναι, η ιδέα είναι να φιλοξενήσετε μια κοινωνική εκδήλωση με τους δικούς σας όρους — εσείς επιλέγετε πότε είναι, υπαγορεύετε τις ώρες και επιλέγετε τη λίστα των καλεσμένων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινωνική σας συγκέντρωση ως ένα είδος εκδήλωσης δικτύωσης. Προσκαλέστε τους φίλους που έχετε ήδη και πείτε τους να φέρουν ένα νέο άτομο μαζί τους όταν έρθουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την άνεση των ανθρώπων που γνωρίζετε και θα γνωρίσετε νέα άτομα που έχουν ήδη ελεγχθεί.
  • Μπείτε στις εφαρμογές: Το να διαλέγετε φίλους είναι δύσκολο. Μερικές φορές, χρειάζεστε έναν αλγόριθμο για να σας βοηθήσει να τον βρείτε. Παρόμοια με τις εφαρμογές γνωριμιών, υπάρχουν εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για να συναντάτε και να γίνετε φίλοι με άτομα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα προφίλ προσθέτοντας μερικές φωτογραφίες και ένα βιογραφικό και, στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το σάρωση. Σε πολλές εφαρμογές, μπορείτε να φιλτράρετε κατά ηλικία, φύλο και ενδιαφέροντα.

  • Ξεκινήστε τον εθελοντισμό ή εγγραφείτε σε μια λέσχη: Ουσιαστικά, αναφέρεται στους φίλους που κάνετε απλά επειδή βρίσκεστε στο ίδιο μέρος, όπως η δουλειά ή το γυμναστήριο. Υπάρχει μεγάλη αξία σε αυτό το είδος φιλίας. Ωστόσο, εάν αναζητάτε κάτι που να διαρκεί περισσότερο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις περιστασιακές φιλίες προσφέροντας εθελοντική εργασία ή γίνοντας μέλος σε μια λέσχη. Συστηθείτε και δημιουργήστε μια συνεχή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους. Ρωτήστε τους αν θα είναι στην επόμενη εκδήλωση ή δώστε τους ένα follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Επιμείνετε: Το να κάνετε φίλους ως ενήλικας είναι μια διαδικασία. Θα πρέπει να περιμένετε δυσκολίες. Αφιερώστε χρόνο για να κρατήσετε την αυτοεκτίμησή σας από το να δεσμευτείτε με την αναζήτηση φιλίας. Αφεθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με πράγματα που σας αρέσουν — όπως αφρόλουτρα ή μικρές λιχουδιές. Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Κάντε μια βόλτα εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή δοκιμάστε τον διαλογισμό για να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μια συνομιλία με φίλους την ημέρα βοηθάει την ψυχική σας υγεία

Πότε μια εργασιακή σχέση διαφέρει από την προσωπική;

Η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Η υποστήριξη από άλλους σε αγχωτικές περιόδους μπορεί να μετριάσει τον αντίκτυπο του γενετικού κινδύνου κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα για το πότε οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Επίσης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φυσική εγγύτητα αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων, πώς μπορούν οι σύντροφοι που ζουν σε διαφορετικά μέρη να καλλιεργήσουν, επίσης, κοινές αναμνήσεις; Το ερώτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα του τρόπου με τον οποίο η COVID-19 επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται και να σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση χρειάζεται περισσότερη ψυχική υποστήριξη

Υπογονιμότητα: Η υπογονιμότητα, η οποία επηρεάζει περίπου ένα στα επτά ζευγάρια, προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τις σχέσεις, τα οικονομικά και την καριέρα.

Πότε το πολύ φαγητό γίνεται υπερβολικά πολύ;

Υπερφαγία διαταραχή:  Τα άτομα με διαταραχή υπερφαγίας μπορεί να αισθάνονται αμήχανα για την υπερκατανάλωση τροφής, αλλά έχουν μια έντονη, καταναγκαστική επιθυμία να συνεχίσουν να τρώνε.

Ο Καρκίνος και η Ψυχική σας Υγεία - Συμβουλές από έναν ειδικό στην ογκολογία και την ψυχιατρική

Το στίγμα είναι πολύ πραγματικό, αλλά θα πρέπει να κανονικοποιήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι και στη συνέχεια να το πρεσβεύουμε για τον εαυτό μας. Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν να αναζητήσει φροντίδα ψυχικής υγείας όπου μπορεί.