Ψυχική Υγεία

Φιλί: Πώς το φιλί μπορεί να σώσει την ζωή σας;

Φιλί: Πώς το φιλί μπορεί να σώσει την ζωή σας;

Φιλί: Το φιλί δεν είναι μόνο καλό, είναι καλό και για εσάς. Ανακουφίζει από το στρες και απελευθερώνει επινεφρίνη στο αίμα σας, καθιστώντας το να αντλεί γρηγορότερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της LDL χοληστερόλης

Το φιλί είναι ένα μοναδικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό που λέγεται ότι έχει εμφανιστεί ως ένας τρόπος για να μεταδοθούν μικρόβια από το ένα άτομο στο άλλο, χτίζοντας τελικά την ανοσία. Αλλά αυτό είναι μάλλον αντιρομαντικό, έτσι δεν είναι; Αν και φαίνεται εύλογο ότι το φιλί θα έχει μια υποκείμενη βιολογική λειτουργία, δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία για το ρόλο του στο δέσιμο… ή τη γενική υγεία. Το φιλί δεν είναι μόνο καλό, είναι καλό και για εσάς. Ανακουφίζει από το στρες και απελευθερώνει επινεφρίνη στο αίμα σας, καθιστώντας το να αντλεί γρηγορότερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της LDL χοληστερόλης.

Για ποιους λόγους το φιλί είναι σημαντικό για την υγεία;

  • Μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση. Το φιλί βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.
  • Ανακουφίζεστε από κράμπες και πονοκεφάλους. Η επίδραση της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων που περιγράφεται παραπάνω βοηθά επίσης στην ανακούφιση του πόνου, ιδιαίτερα από τον πονοκέφαλο ή τις κράμπες της περιόδου.
  • Καταπολεμάτε τις κοιλότητες. Όταν φιλάτε, η παραγωγή σάλιου αυξάνεται στο στόμα σας και αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας στα δόντια σας που μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα. Τούτου λεχθέντος, τα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητα μπορούν επίσης να μεταδοθούν μέσω ενός φιλιού, ειδικά εάν το άτομο που φιλάτε έχει κακές στοματικές συνήθειες. Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι τα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητα μπορούν να εξαπλωθούν από το φιλί της μητέρας στο μωρό της.
  • Απελευθερώνετε τις ορμόνες της ευτυχίας σας. Το φιλί παρακινεί τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει ένα χαρούμενο ελιξίριο χημικών ουσιών που αισθάνεστε καλά, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για την ευτυχία σας, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της σχέσης σας.
  • Καίτε θερμίδες. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την προπόνησή σας… αλλά ένα έντονο φιλί μπορεί να κάψει 8-16 θερμίδες. Όχι πολύ άθλιο για ένα φιλί.
  • Ενισχύετε την αυτοεκτίμησή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που δέχονταν ένα παθιασμένο φιλί πριν φύγουν για τη δουλειά κέρδιζαν περισσότερα χρήματα. Αυτό υποδηλώνει ότι το φιλί (και ίσως η ευτυχισμένη ζωή στο σπίτι που προτείνει) κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και, τελικά, πιο παραγωγικούς στη δουλειά.
  • Τονώνετε τους μύες του προσώπου σας. Ένα έντονο φιλί σας βοηθά να διαμορφώσετε το λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού σας ασκώντας έναν αριθμό μυών του προσώπου.

  • Ελέγχετε τη συμβατότητα του συντρόφου σας. Ένα φιλί μπορεί να είναι ένα ισχυρό μέτρο της αρχικής σας έλξης για ένα άτομο, τόσο πολύ που η πλειονότητα των ανδρών και των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι ένα πρώτο φιλί θα μπορούσε να είναι μια απελευθέρωση. Οι γυναίκες, ειδικότερα, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο φιλί ως «μηχανή αξιολόγησης συντρόφου» και ως μέσο «έναρξης, διατήρησης και παρακολούθησης της τρέχουσας κατάστασης της σχέσης τους με έναν μακροχρόνιο σύντροφο».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την αγάπη στη σχέση μας;

Πώς θα γίνετε ρομαντικοί με το ταίρι σας;

Πρωινές συνήθειες που θα κάνουν όλη τη μέρα σας καλύτερη

Πόσο σημαντικά είναι τα φιλιά για την ευτυχία μιας σχέσης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μείωση του πειρασμού της απιστίας στις σχέσεις

Εκτός από τη μείωση της πιθανότητας απιστίας, η ανάληψη προοπτικής παρακινεί τους ανθρώπους να συμπονούν τα συναισθήματα των συντρόφων τους και να επιδιώκουν να ενισχύσουν τον δεσμό με τον εν λόγω σύντροφο, ενισχύοντας έτσι την υπάρχουσα σχέση.

Η ανεπαρκής μόρφωση συνδέεται με χειρότερη ψυχική υγεία παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτη

"Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο χαμηλός αλφαβητισμός προκαλεί κακή ψυχική υγεία, αλλά υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση". "Μπορεί να υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και οι οποίοι επίσης επηρεάζουν τον αλφαβητισμό - όπως η φτώχεια ή η διαβίωση σε περιοχή με ιστορικό συγκρούσεων. Ωστόσο, αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι ακόμη και σε αυτά τα μέρη, εξακολουθεί να παρατηρείται χειρότερη ψυχική υγεία για όσους δεν έχουν δεξιότητες αλφαβητισμού".