Ψυχική Υγεία

Διστακτικότητα εμβολίου: Πώς μπορούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να βοηθήσουν;

Διστακτικότητα εμβολίου: Πώς μπορούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να βοηθήσουν;

Διστακτικότητα εμβολίου: Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και οι ομάδες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν ενσυναίσθηση, στοχαστική ακρόαση και συνεργατικό καθορισμό στόχων για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Δεδομένου ότι η πρόσληψη εμβολίων είναι χαμηλή μεταξύ των νεαρών ενηλίκων – και η νεαρή ενήλικη ζωή είναι η ηλικία έναρξης πολλών προβλημάτων ψυχικής υγείας, οι ειδικοί ψυχικής υγείας είναι κατάλληλοι για να βοηθήσουν στην υπέρβαση της αντίστασης στον εμβολιασμό COVID-19. Καθώς μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο από την εμφάνιση της πανδημικής ασθένειας που είναι πλέον γνωστή ως COVID-19, έχει καταστεί σαφές ότι τα διαθέσιμα εμβόλια παρέχουν σημαντική προστασία από τις χειρότερες καταστροφές της νόσου. Φυσικά, η COVID-19 είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή, πολυσυστηματική ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοϊό, γνωστό ως SARS-CoV-2.

Οι συγγραφείς, Δρ. Noel T. Brewer και Dr. Neetu Abad, σημειώνουν: “Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και οι ομάδες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν ενσυναίσθηση, στοχαστική ακρόαση και συνεργατικό καθορισμό στόχων για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Η δέσμευση νέων προσεγγίσεων για την αύξηση του εμβολιασμού ενηλίκων αποτελεί εθνική προτεραιότητα”. Ο Dr. Brewer είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Gillings στη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Σε μια συνέντευξη, ο Δρ Μπρούερ έγραψε: “Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι το διαβατήριό μας για μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία. Μας επιτρέπει να πηγαίνουμε με ασφάλεια σε καταστήματα, να κάνουμε παρέα με φίλους και να επισκεπτόμαστε αγαπημένα πρόσωπα που είναι άρρωστα. Μπορεί ακόμη και να απαιτηθεί από τις αεροπορικές εταιρείες σύντομα. Έχουμε δει κρούσματα COVID-19 να κατακλύζουν τα νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες”.

Το διακύβευμα είναι υψηλό, σημειώνει ο Δρ. Μπρούερ, προσθέτοντας: “Για να αποφευχθεί μια εθνική κατάρρευση της επείγουσας περίθαλψης αυτόν τον χειμώνα, το έθνος πρέπει να αυξήσει την κάλυψη του εμβολίου για την COVID-19. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν να συνεργαστούν με τους πελάτες τους για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους και να τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν για τη λήψη ενός εμβολίου για την COVID-19”. Τα διαθέσιμα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη των χειρότερων συμπτωμάτων της λοίμωξης SARS-CoV-2. Τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna είναι εμβόλια mRNA. Αυτό σημαίνει ότι περιέχουν οδηγίες για τα κύτταρά μας να δημιουργήσουν μόνο ένα μικρό τμήμα ενός βασικού συστατικού του ιού SARS-CoV-2: την πρωτεΐνη ακίδας. Το “m” σημαίνει “αγγελιοφόρος”.

Από μόνο του, αυτό το απόσπασμα πρωτεΐνης είναι ακίνδυνο. Παρέχει όμως αρκετές πληροφορίες στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε το σώμα να αναγνωρίσει και να εξουδετερώσει τον ζωντανό ιό εάν τον συναντήσει. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα, αδρανοποιημένα εμβόλια που βασίζονται σε ιούς, τα εμβόλια mRNA δεν περιέχουν κανένα δυνητικά μολυσματικό υλικό. Το αν αυτά τα εμβόλια εμποδίζουν πραγματικά τη μόλυνση είναι λιγότερο σαφές. Αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων. Στην πραγματικότητα, τα αναδυόμενα δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού υποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων και των νοσηλειών από COVID-19 συμβαίνουν πλέον σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους. Σαφώς, ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tέχνασμα για πρόβατα και κατσίκες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Γερμανίας να ενθαρρύνει ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητα απέναντι στην Όμικρον, οι δύο δόσεις δεν είναι αρκετές

Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

Ο FDA πλησιάζει στην έγκριση ενισχυτή εμβολίου covid για παιδιά 12-15 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι καταθλιπτικοί ασθενείς από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος

«Ελπίζω ότι αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν την τρέχουσα και μελλοντική έρευνα στον καλύτερο χαρακτηρισμό ατόμων με κατάθλιψη με βάση τα ανοσοβιολογικά τους προφίλ, προσφέροντας πιο αποτελεσματικές κλινικές στρατηγικές σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δεν επωφελούνται από τα τρέχοντα αντικαταθλιπτικά»

Πώς τα podcast μπορούν να επηρεάσουν τη στάση σχετικά με την ψυχική υγεία

Οι συμμετέχοντές μας ένιωσαν ότι οι πραγματικές ιστορίες από άτομα με βιωμένη εμπειρία, που μοιράστηκαν μέσω επεισοδίων podcast, είναι εντυπωσιακές: "Αυτό είναι η ψυχική υγεία και είναι στίγμα, αλλά στη ρίζα του, είναι ιστορίες, είναι προσωπικές ιστορίες. Είναι βιωμένη εμπειρία και με αυτό έχουν απήχηση οι άνθρωποι.