Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDA: Θα επιτρέψει σε παιδιά 12-15 ετών να λαμβάνουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech,

ΗΠΑ FDA: Θα επιτρέψει σε παιδιά 12-15 ετών να λαμβάνουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε στην εκπομπή "Today" του NBC τον περασμένο μήνα ότι ο ενισχυτής της εταιρείας θα ήταν αρκετός για να "διατηρηθεί η προστασία" έναντι της omicron.

ΗΠΑ FDA: Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι 68,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει ενισχυτικό εμβόλιο για την COVID-19 Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) φέρεται να σχεδιάζει να επεκτείνει την καταλληλότητα για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 τη Δευτέρα. Ο οργανισμός θα επιτρέψει σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να λαμβάνουν τρίτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι Times, οι οποίοι επικαλέστηκαν «άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις συζητήσεις του οργανισμού», ανέφεραν επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να εγκρίνουν μια επιπλέον δόση του εμβολίου Pfizer τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες πέντε μήνες μετά τη λήψη μιας δεύτερης δόσης – μειωμένη από το τρέχον διάστημα των έξι μηνών – και ότι τα παιδιά με ανοσοανεπάρκεια ηλικίας 5-11 ετών θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενισχυτικά.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η απόφαση βασίστηκε εν μέρει σε δεδομένα από το Ισραήλ που δεν έδειξαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας. Περίπου 68,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η Pfizer έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19 φέτος σε μια προσπάθεια που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποκτήσει οικονομικά εμβόλια σε 92 φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα παρέχει τις λήψεις στο πρόγραμμα γνωστό ως COVAX. Ένας φαρμακοποιός ετοιμάζει μια σύριγγα με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για την COVID-19 την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021, στο Queen Anne Healthcare, μια εξειδικευμένη μονάδα νοσηλευτικής και αποκατάστασης στο Σιάτλ.

Η Pfizer έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19 φέτος σε μια προσπάθεια που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποκτήσει οικονομικά εμβόλια σε 92 φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα παρέχει τις λήψεις στο πρόγραμμα γνωστό ως COVAX. Τον Δεκέμβριο, ο FDA τροποποίησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Pfizer, εγκρίνοντας τη χρήση αναμνηστικής δόσης για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Pfizer.

«Ο εμβολιασμός και η λήψη αναμνηστικού όταν είναι κατάλληλος, μαζί με άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η κάλυψη και η αποφυγή μεγάλου πλήθους και ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων, παραμένουν οι πιο αποτελεσματικές μας μέθοδοι για την καταπολέμηση της COVID-19», είπε σε δήλωσή της η επίτροπος του FDA, Δρ. Janet Woodcock. “Καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους με την οικογένεια και τους φίλους για τις γιορτές, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε όλα τα προληπτικά μέτρα δημόσιας υγείας που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με τις παραλλαγές δέλτα και όμικρον να συνεχίζουν να εξαπλώνονται, ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη προστασία από την COVID-19». Καθώς η παραλλαγή Omicron έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, σπάζοντας καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, κορυφαίοι ηγέτες δημόσιας υγείας και η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσαν τους Αμερικανούς να λάβουν μια ενισχυτική δόση Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, τα άτομα που λαμβάνουν αναμνηστικό λαμβάνουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας έναντι της όμικρον, καθώς η προστασία του εμβολίου έναντι της μόλυνσης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Την Πέμπτη, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με το στέλεχος omicron και οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να μάθουν για τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ικανότητα της παραλλαγής να αποφεύγει τα εμβόλια και την ανοσολογική απόκριση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πολύ νωρίς για να καθησυχαστούν από τα αρχικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη νόσο.

Πάνω από το 70% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τα παιδιά κάτω των 5 ετών παραμένουν ακατάλληλα.

Το εμβόλιο Pfizer είναι ένα από τα τρία ομοσπονδιακά εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε στην εκπομπή “Today” του NBC τον περασμένο μήνα ότι ο ενισχυτής της εταιρείας θα ήταν αρκετός για να “διατηρηθεί η προστασία” έναντι της omicron. “Υπάρχει τεράστια αξία σε σύγκριση με το αν έχετε μόνο ένα ή αν δεν έχετε κανένα. Τεράστια αξία. Μπορεί να μην είναι αρκετό από μόνο του, αλλά περιμένουμε να δούμε”, είπε. “Επομένως, ίσως χρειαστεί να πάτε για να πάρετε το τρίτο αναμνηστικό γρηγορότερα και αυτό είναι κάτι που… έχουν εξετάσει πολύ προσεκτικά και κάνουν τις συστάσεις τους. Αλλά, σαφώς, έχοντας δύο δόσεις σε σύγκριση με το τίποτα σε προστατεύει πολύ καλύτερα από το να μην έχεις καμία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν ο εμβολιασμός παιδιών έχει τη δύναμη να βοηθήσει στο τέλος των επιζήμιων επιπτώσεων από το κλείσιμο των σχολείων

Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια ξεπερνά τώρα αυτούς που λαμβάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη αρχική δόση εμβολίου.

Ξεκινούν τον Οκτώβρη οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.