Πολιτική Υγείας

HΠΑ: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν ενισχυτικές λήψεις για την COVID-19 πριν από το κανονιστικό OK

HΠΑ: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν ενισχυτικές λήψεις για την COVID-19 πριν από το κανονιστικό OK

Ορισμένοι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς έχουν ήδη αναζητήσει πρόσθετες δόσεις χωρίς επίβλεψη και πριν από οποιαδήποτε κανονιστική έγκριση, δήλωσε ο Δρ. Camille Kotton, κλινικός διευθυντής Μεταμοσχευτικών και Ανοσοκατασταλμένων Λοιμώξεων Νοσοκομείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) αργά τον Ιούλιο.

HΠΑ: Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν ενισχυτικές λήψεις για την COVID-19 πριν από το κανονιστικό OK: έκθεση. Δεν ήταν σαφές εάν οι άνθρωποι ζήτησαν ένα τρίτο εμβόλιο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού, σημειώνεται στην έκθεση. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 της Pfizer ή της Moderna επέστρεψαν για μια τρίτη δόση μπροστά από κάθε ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με μια έκθεση που επικαλείται εκτιμήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η εκτίμηση του 1,1 εκατομμυρίου που αναφέρεται σε ένα έγγραφο ενημέρωσης εσωτερικών πρακτορείων, που φέρεται να ελήφθη από το ABC News, πιθανότατα αντιπροσωπεύει μια υποτίμηση, επειδή αποκλείει τους λήπτες του εμβολίου Johnson & Johnson που μπορεί να επέστρεψαν για δεύτερη μη εξουσιοδοτημένη δόση.

Η Φλόριντα αναφέρθηκε μεταξύ των πολιτειών με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αναζητούσαν τρίτους εμβολιασμούς.

Άλλες πολιτείες που αναφέρονται ήταν το Οχάιο, η Καλιφόρνια, το Ιλινόις και το Τενεσί. Τα CDC δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Fox News για σχόλιο.

Η έκθεση σημείωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν όσοι έλαβαν μη εξουσιοδοτημένο τρίτο εμβόλιο είχαν συμβουλευτεί γιατρό και ζήτησαν το τρίτο εμβόλιο υπό την καθοδήγησή του.

Τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 δεν έχουν ακόμη εγκριθεί και η FDA και τα CDC στα μέσα Ιουλίου δήλωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται επιπλέον δόση. Ωστόσο, μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τα CDC σκοπεύει να συναντηθεί την Παρασκευή 13 Αυγούστου για να συζητήσουν “πρόσθετες δόσεις σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα” ή εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά στην αρχική σειρά εμβολιασμών.

Ορισμένοι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς έχουν ήδη αναζητήσει πρόσθετες δόσεις χωρίς επίβλεψη και πριν από οποιαδήποτε κανονιστική έγκριση, δήλωσε ο Δρ. Camille Kotton, κλινικός διευθυντής Μεταμοσχευτικών και Ανοσοκατασταλμένων Λοιμώξεων Νοσοκομείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) αργά τον Ιούλιο.

«Έχω σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ισότητα, διότι, από την εμπειρία μου, έχω σημειώσει ότι οι ασθενείς που τείνουν να είναι πιο μορφωμένοι και πιο εξουσιοδοτημένοι να φροντίζουν τη δική τους υγειονομική περίθαλψη λαμβάνουν αυτές τις πρόσθετες δόσεις, οπότε ανησυχώ ότι ορισμένοι το άφησαν πίσω », είχε πει νωρίτερα ο Κότον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν

Μία επιπλέον δόση εμβολίων COVID-19 ασπίδα για ασθενείς με μεταμόσχευση

Οι επιστήμονες έχουν βρει ενδείξεις ότι τα κορυφαία εμβόλια COVID-19 στον κόσμο προσφέρουν διαρκή προστασία

Δοκιμή σε μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στις ΗΠΑ

Μικρές οι τροποποιήσεις στα αρχικά εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

"Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να διασφαλίσει ότι θα έχουμε αρκετούς κρίσιμους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τώρα και πέρα ​​καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις εξουθένωσης και ψυχικής υγείας, είπε σε δήλωση.

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.

Μαγιορκίνης: Τάση συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τον υψηλό αριθμό νεκρών στην χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που καταγράφεται στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών στην Ελλάδα. «Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο περισσότεροι είναι και οι θάνατοι» εξήγησε ο καθηγητής.