ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα

Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα

Κορωνοιός εμβόλια : Τα δεδομένα δείχνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του νέου κορανοϊού, παραμένουν αποτελεσματικά μετά από 6 μήνες.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 .Το πόσο διαρκεί αυτή η προστασία δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό – τόσο ο ιός όσο και τα εμβόλια κατά του είναι σχετικά νέα.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ασυμπτωματικοί και τα περιστατικά τους εντοπίζονται μόνο κατά τη διάρκεια απλών ελέγχων.

Οι παρατηρήσεις των ειδικών

  • Καθώς οι παραλλαγές του νέου κορανοϊού συνεχίζουν να εξαπλώνονται και να μεταλλάσσονται, οι ερευνητές παρακολουθούν την απόδοση των εμβολίων και εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις για τη διατήρηση ουσιαστικής ανοσίας.
  • Αυτήν τη στιγμή, οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε εάν θα χρειαστούμε ενισχυτικές λήψεις όπως μερικά εμβόλια ακόμα.

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος των εταιριών για τα εμβόλια

  •  Ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών των οποίων τα εμβόλια COVID-19 διανέμονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ότι οι λήψεις τους ενδέχεται να πρέπει να χορηγούνται ετησίως , όπως ένα εμβόλιο γρίπης. Είπαν στον Axios ότι οι ενισχυτές θα μπορούσαν να έρθουν ήδη το Σεπτέμβριο.

Αποτελεσματικότητα εμβολίων έναντι στον Κορωνοιό

  • Τα δεδομένα δείχνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του νέου κορανοϊού, παραμένουν αποτελεσματικά μετά από 6 μήνες.
  • Το εμβόλιο της AstraZeneca – το οποίο δεν έχει λάβει έγκριση για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες – ήταν δοκιμάστηκε με ενισχυτή ή ένα δεύτερο πλάνο μετά από 12 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να προσφέρει πιο ουσιαστική προστασία από τις δόσεις που δίνονται πιο κοντά.

Έρευνα για την προστασία του εμβολίου

  • Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών δημοσίευσε έρευνα τον Μάρτιο που χρησιμοποίησε προγνωστική μοντελοποίηση για να δει πόσο καλά προστατεύει το εμβόλιο COVID-19  εξετάζοντας τον τίτλο ή τη συγκέντρωση προστατευτικών αντισωμάτων. Βρήκαν την αποσύνθεση της προστασίας 250 ημέρες αφότου η ανοσοποίηση προέβλεπε μια «σημαντική απώλεια» στην προστασία, «αν και η προστασία από σοβαρές ασθένειες πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό»
  • Και αυτό είναι το βασικό σημείο των εμβολίων: Προστασία από σοβαρές λοιμώξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή ακόμα και θάνατο. Είναι πιθανό ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο να μπορεί να παραμείνει προστατευμένο για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή η προστασία θα μπορούσε επίσης να σταματήσει μόλις 3 μήνες.
  • Επομένως, ο κατάλληλος χρονισμός των ενισχυτικών λήψεων είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο αντισώματος εξουδετέρωσης κορυφής και τον ρυθμό πτώσης του σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς "8 Λέξεις" στα επεισόδια 225&226 του β κύκλου

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 148 : Η Μυρσίνη καταρρέει

Ποιες διατροφικές συνήθειες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο φλεγμονής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Ποιο διατροφικό σχήμα συστήνεται για την μείωση της αρτηριακής πίεσης

Επιπλέον λόγους δίνουν στους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με υπέρταση οι επιστήμονες για να προσθέσουν στη διατροφή τους ένα δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν. Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Αυξημένη κατανάλωση φαστ φουντ από παιδιά στην πανδημία-Το άγχος δυσκολεύει γονείς να μαγειρέψουν

Οικογένεια Διατροφή: Ενώ σχεδόν όλοι οι γονείς συμφωνούν ότι το γρήγορο φαγητό είναι ανθυγιεινό για τα παιδιά τους, πολλοί πιστεύουν επίσης ότι είναι εντάξει όταν καταναλώνεται με μέτρο. 

Τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Διατροφή για λαμπερό δέρμα: Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Αν και η ημικρανία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Σεξ και Ημικρανίες: Οι πονοκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου επεισοδίου. Συμπτώματα όπως ναυτία, πόνος, ζάλη και κόπωση συνήθως μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά έως ότου τελειώσει ο πονοκέφαλος ή η ημικρανία. Γενικά, οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των επιθέσεων. Αλλά τις ημικρανίες συχνά προηγούνται προδρομικά συμπτώματα.