ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα

Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα

Κορωνοιός εμβόλια : Τα δεδομένα δείχνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του νέου κορανοϊού, παραμένουν αποτελεσματικά μετά από 6 μήνες.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 .Το πόσο διαρκεί αυτή η προστασία δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό – τόσο ο ιός όσο και τα εμβόλια κατά του είναι σχετικά νέα.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ασυμπτωματικοί και τα περιστατικά τους εντοπίζονται μόνο κατά τη διάρκεια απλών ελέγχων.

Οι παρατηρήσεις των ειδικών

  • Καθώς οι παραλλαγές του νέου κορανοϊού συνεχίζουν να εξαπλώνονται και να μεταλλάσσονται, οι ερευνητές παρακολουθούν την απόδοση των εμβολίων και εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις για τη διατήρηση ουσιαστικής ανοσίας.
  • Αυτήν τη στιγμή, οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε εάν θα χρειαστούμε ενισχυτικές λήψεις όπως μερικά εμβόλια ακόμα.

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος των εταιριών για τα εμβόλια

  •  Ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών των οποίων τα εμβόλια COVID-19 διανέμονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ότι οι λήψεις τους ενδέχεται να πρέπει να χορηγούνται ετησίως , όπως ένα εμβόλιο γρίπης. Είπαν στον Axios ότι οι ενισχυτές θα μπορούσαν να έρθουν ήδη το Σεπτέμβριο.

Αποτελεσματικότητα εμβολίων έναντι στον Κορωνοιό

  • Τα δεδομένα δείχνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του νέου κορανοϊού, παραμένουν αποτελεσματικά μετά από 6 μήνες.
  • Το εμβόλιο της AstraZeneca – το οποίο δεν έχει λάβει έγκριση για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες – ήταν δοκιμάστηκε με ενισχυτή ή ένα δεύτερο πλάνο μετά από 12 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να προσφέρει πιο ουσιαστική προστασία από τις δόσεις που δίνονται πιο κοντά.

Έρευνα για την προστασία του εμβολίου

  • Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών δημοσίευσε έρευνα τον Μάρτιο που χρησιμοποίησε προγνωστική μοντελοποίηση για να δει πόσο καλά προστατεύει το εμβόλιο COVID-19  εξετάζοντας τον τίτλο ή τη συγκέντρωση προστατευτικών αντισωμάτων. Βρήκαν την αποσύνθεση της προστασίας 250 ημέρες αφότου η ανοσοποίηση προέβλεπε μια «σημαντική απώλεια» στην προστασία, «αν και η προστασία από σοβαρές ασθένειες πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό»
  • Και αυτό είναι το βασικό σημείο των εμβολίων: Προστασία από σοβαρές λοιμώξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή ακόμα και θάνατο. Είναι πιθανό ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο να μπορεί να παραμείνει προστατευμένο για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή η προστασία θα μπορούσε επίσης να σταματήσει μόλις 3 μήνες.
  • Επομένως, ο κατάλληλος χρονισμός των ενισχυτικών λήψεων είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο αντισώματος εξουδετέρωσης κορυφής και τον ρυθμό πτώσης του σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς "8 Λέξεις" στα επεισόδια 225&226 του β κύκλου

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 148 : Η Μυρσίνη καταρρέει

Ποιες διατροφικές συνήθειες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο φλεγμονής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Γιατί αρρωσταίνουμε το καλοκαίρι;

Κρυολόγημα; Ανεξάρτητα από την εποχή, οι ιώσεις που προκαλούν συμπτώματα κρυολογήματος είναι μεταδοτικές. Μεταδίδονται μέσω μικροσκοπικών σταγονιδίων στον αέρα που αποβάλλονται από τη μύτη και το στόμα ενός ατόμου όταν φτερνίζεται, βήχει ή μιλάει.

Οφέλη από την αποικιακή εκμετάλλευση στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου

Έρευνα: Το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστήριξε και επωφελήθηκε άμεσα από την εκμετάλλευση και την υποταγή των αποικισμένων χωρών από τη βρετανική αυτοκρατορία, σύμφωνα με μια έκθεση για την ιστορία της.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.