Ψυχική Υγεία

Διαταραχές Ψυχικές ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις για ψυχιατρική φροντίδα γυναικών μετά τον τοκετό

Διαταραχές Ψυχικές ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις για ψυχιατρική φροντίδα γυναικών μετά τον τοκετό

"Οι αυξήσεις στα ποσοστά επισκέψεων ήταν πιο έντονες για άτομα 0–90 ημέρες μετά τον τοκετό, ειδικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2020, από ό, τι για εκείνες των 91–365 ημερών μετά τον τοκετό", γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Διαταραχές Ψυχικές ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις στην πρωτοβάθμια και ψυχιατρική φροντίδα για άγχος, κατάθλιψη και διαταραχές χρήσης ουσιών. Οι νέες μητέρες αναζητούσαν θεραπεία ψυχικής υγείας συχνότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη, με υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται εντός τριών μηνών μετά τον τοκετό. Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο CMAJ (Canadian Medical Association Journal) τη Δευτέρα προήλθαν από στοιχεία για περισσότερες από 137.000 μητέρες μετά τον τοκετό στο Οντάριο του Καναδά.

Οι ασθενείς που μελετήθηκαν ήταν κατά μέσο όρο περίπου 31 ετών. Ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Ινστιτούτο Γυναικών Κολλεγίων του Τορόντο συνέκριναν τα ποσοστά κλινικών επισκέψεων από το 2016-2020, τα βασικά ποσοστά προ πανδημίας, με δεδομένα από τον Μάρτιο-Νοέμβριο του 2020 για να προσδιορίσουν οποιαδήποτε αύξηση.

Η ψυχική ασθένεια μετά τον τοκετό λέγεται ότι επηρεάζει έως και 1 στις 5 μητέρες, με βλάβες στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μητέρων και μωρών που ενδέχεται να έχουν μακροπρόθεσμες κοινωνικές, γνωστικές και συμπεριφορικές συνέπειες για τα παιδιά, καθώς και ταλαιπωρία για τη μητέρα, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Εννέα μήνες μετά την πανδημία, οι ερευνητές βρήκαν αύξηση κατά 30% στις επισκέψεις.

Μέχρι τον Νοέμβριο οι παρατηρούμενες επισκέψεις ξεπέρασαν τα αναμενόμενα ποσοστά στα 51,5 ανά 1000, σε σύγκριση με 40,9 ανά 1.000 ή αύξηση 25,9%.

Οι αυξημένες επισκέψεις παρατηρήθηκαν στην πρωτοβάθμια και ψυχιατρική περίθαλψη για άγχος, καταθλιπτικές διαταραχές και διαταραχές χρήσης ουσιών, οι οποίες επιμένουν έως τον Νοέμβριο του 2020 “Οι αυξήσεις στα ποσοστά επισκέψεων ήταν πιο έντονες για άτομα 0–90 ημέρες μετά τον τοκετό, ειδικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2020, από ό, τι για εκείνες των 91–365 ημερών μετά τον τοκετό”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Κατά τους πρώτους 9 μήνες της πανδημίας COVID-19, οι κλινικές επισκέψεις για ψυχικές ασθένειες μετά τον τοκετό ήταν σημαντικά συχνότερες από ό,τι θα περίμενε κανείς από τα προ-πανδημικά πρότυπα», αναφέρει η μελέτη.

“Τα αυξημένα ποσοστά επισκέψεων άρχισαν τον Μάρτιο του 2020, αν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε μόλις στα μέσα του μήνα, υποδηλώνοντας ότι η ταλαιπωρία που σχετίζεται με την πανδημία μεταφράζεται σε αυξημένη ανάγκη φροντίδας πολύ γρήγορα. Εάν η συνεχής αύξηση στη χρήση υπηρεσιών οφείλεται σε  πραγματική αύξηση της επιβάρυνσης της ψυχικής υγείας δεν μπορεί να εξακριβωθεί από αυτά τα δεδομένα.”

Οι ερευνητές πρότειναν ότι η διευρυμένη πρόσβαση στην εικονική φροντίδα μπορεί να εξηγήσει τις τάσεις, ενδεχομένως να διευκολύνει πολύπλοκα χρονοδιαγράμματα λόγω βρεφικής σίτισης, παιδικής φροντίδας, ταξιδιού σε ραντεβού και στίγματος. Επιπλέον, οι ερευνητές ανέμεναν τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά επισκέψεων μεταξύ ασθενών με χαμηλό εισόδημα, δεδομένης της δυσανάλογης επίδρασης που παρατηρήθηκε σε αυτή την ομάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν τις μικρότερες αυξήσεις, σε σύγκριση με άλλες ομάδες εισοδήματος.

“Αυτό εγείρει κάποια ανησυχία για το ενδεχόμενο μη ικανοποιημένης ανάγκης, επειδή οι ασθενείς με χαμηλό εισόδημα μπορεί να έχουν μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας στην παροχή της απαιτούμενης τεχνολογίας ή στην εύρεση ιδιωτικού χώρου για να παρακολουθήσουν εικονικά ραντεβού (π.χ., πολυσύχναστα σπίτια) ή λιγότερες ευκαιρίες «ζωντανά» ραντεβού λόγω απασχόλησης σε θέσεις πρώτης γραμμής.”

“Τα συστήματα υγείας πρέπει να επικεντρώνονται ενεργά σε ασθενείς από ομάδες υψηλού κινδύνου, να παρακολουθούν λίστες αναμονής για φροντίδα και να διερευνούν δημιουργικές λύσεις για την επέκταση της χωρητικότητας του συστήματος, με ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς μετά τον τοκετό που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν εμπόδια στη φροντίδα”, συμβούλευαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι βιολογικές και ψυχικές αλλαγές της εγκύου

Επιλόχειος κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε

Τα σημάδια της κατάθλιψης μετά τη γέννα

Επιλόχειος χρονική περίοδος και ψυχολογία της μαμάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

Κρύσταλλα : Οι κρύσταλλοι και οι πέτρες κερδίζουν δημοτικότητα ως κομμάτια έμφασης που παρέχουν μια γήινη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρήση κρυστάλλων για πιο εσωτερικούς σκοπούς.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.