Ψυχική Υγεία

Covid-19: Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Covid-19: Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι μεγάλες λίστες αναμονής για ψυχοθεραπεία, για παράδειγμα, μπορεί επίσης να έπαιξαν κάποιο ρόλο. «Στην κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψής μου, άκουγα συχνά από ασθενείς και οικογένειες ότι αντιμετώπιζαν λίστες αναμονής 6-9 μηνών για θεραπεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. ," είπε. Περαιτέρω μελέτες, λέει ο Chua, θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιες παρεμβάσεις μπορούν να προάγουν καλύτερα την ψυχική υγεία των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Covid-19: Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες αυξήθηκε απότομα μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 —ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών—διαπιστώνει μια νέα μελέτη. Ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ηλικίας 12 έως 25 ετών λάμβαναν αντικαταθλιπτικά πριν από την πανδημία, το ποσοστό χορήγησης αντικαταθλιπτικών αυξήθηκε σχεδόν 64% πιο γρήγορα μετά τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα της Michigan Medicine που δημοσιεύθηκαν στο Pediatrics. «Η χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες ήταν ήδη υψηλή και αυξανόταν πριν από τον Μάρτιο του 2020. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι αυτές οι τάσεις επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Kao Ping Chua, M.D., Ph.D., παιδίατρος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Παιδιατρικό Νοσοκομείο Υγείας Health C.S. Mott και το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας για την Υγεία του Παιδιού Susan B. Meister.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μια εθνική βάση δεδομένων που ανέφερε το 92% των συνταγών τα οποία χορηγούνται στα φαρμακεία των ΗΠΑ. Διαπίστωσαν ότι η αύξηση του ποσοστού χορήγησης αντικαταθλιπτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας οφείλεται σε γυναίκες. Μετά τον Μάρτιο του 2020, αυτό το ποσοστό αυξήθηκε 130% ταχύτερα στις γυναίκες έφηβες ηλικίας 12-17 ετών και κατά 60% ταχύτερα στις νεαρές γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών. «Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης μεταξύ των εφήβων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Τσούα. «Αυτές οι μελέτες, σε συνδυασμό με τα ευρήματά μας, υποδηλώνουν ότι η πανδημία επιδείνωσε μια προϋπάρχουσα κρίση ψυχικής υγείας σε αυτήν την ομάδα». Σε αντίθεση με τις γυναίκες, το ποσοστό χορήγησης αντικαταθλιπτικών άλλαξε ελάχιστα μεταξύ των ανδρών νεαρών ενηλίκων μετά τον Μάρτιο του 2020 και μειώθηκε μεταξύ των ανδρών εφήβων, κάτι που ο Chua βρήκε ως έκπληξη. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή η πτώση αντανακλά βελτιωμένη ψυχική υγεία», είπε. Πιστεύει ότι μια πιο πιθανή εξήγηση είναι πως οι άρρενες έφηβοι μπορεί να έχουν παραλείψει σωματικές και άλλες επισκέψεις υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μειώνοντας τις ευκαιρίες για διάγνωση και θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Η μετάβαση από τη διαπροσωπική μάθηση, σημειώνει, μπορεί επίσης να έχει μειώσει τις ευκαιρίες για τους δασκάλους και το άλλο σχολικό προσωπικό να ανιχνεύουν προβλήματα ψυχικής υγείας σε άνδρες εφήβους.

Ο Τσούα είπε ότι η συνολική αύξηση στη χορήγηση αντικαταθλιπτικών σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μπορεί όχι μόνο να σχετίζεται με την επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Οι μεγάλες λίστες αναμονής για ψυχοθεραπεία, για παράδειγμα, μπορεί επίσης να έπαιξαν κάποιο ρόλο. «Στην κλινική πρωτοβάθμιας περίθαλψής μου, άκουγα συχνά από ασθενείς και οικογένειες ότι αντιμετώπιζαν λίστες αναμονής 6-9 μηνών για θεραπεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. ,” είπε. Περαιτέρω μελέτες, λέει ο Chua, θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιες παρεμβάσεις μπορούν να προάγουν καλύτερα την ψυχική υγεία των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης ψυχικής υγείας στα παιδιά

Πώς η στέρηση αφής επηρεάζει την ψυχική ευεξία;

ΠΟΥ - Σύσταση Επιτροπής για την αντιμετώπιση της μοναξιάς ως απειλής για τη δημόσια υγεία

Ο ΠΟΥ δημιουργεί Επιτροπή για την ενίσχυση της κοινωνικής σύνδεσης

4 χρόνια μετά την Covid, συνεχίζουμε να βιώνουμε συλλογικό τραύμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας όρια

Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε ποια είναι τα όριά σας και μεταδώστε τα ξεκάθαρα στους άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθορισμό ορίων στο πώς σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, τις προσδοκίες τους για το χρόνο και την ενέργειά σας και την πρόσβασή τους στον προσωπικό σας χώρο.