Ψυχική Υγεία

Αυτισμός: Προκαλεί κατάθλιψη και άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτισμός: Προκαλεί κατάθλιψη και άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτισμός: Τα αυτιστικά άτομα είναι πιο ευάλωτα στην κατάθλιψη και το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Τα αυτιστικά άτομα είναι πιο ευάλωτα στην κατάθλιψη και το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Journal of Autism and Developmental Disorders και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υποστήριξη των αυτιστικών ατόμων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στη μελέτη, με επικεφαλής τους ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Αυτισμό, 524 μη αυτιστικά άτομα και 417 αυτιστικά άτομα συμπλήρωσαν μια διαδικτυακή έρευνα σχετικά με την εμπειρία τους από την εγκυμοσύνη. Δικαίωμα συμμετοχής είχε όποια ήταν έγκυος τη στιγμή της ανταπόκρισης ή είχε προηγουμένως γεννήσει. Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι αυτιστικοί γονείς είχαν περίπου τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους μη αυτιστικούς γονείς να αναφέρουν ότι είχαν εμφανίσει:

  • προγεννητική κατάθλιψη (9% των μη αυτιστικών γονέων και 24% των αυτιστικών γονέων)
  • και άγχος (14% των μη αυτιστικών γονέων και 48 % των αυτιστικών γονέων)

Οι ερωτηθέντες με αυτισμό παρουσίασαν επίσης χαμηλότερη ικανοποίηση από την υγειονομική περίθαλψη της εγκυμοσύνης. Οι ερωτηθέντες με αυτισμό ήταν λιγότερο πιθανό να εμπιστευτούν τους επαγγελματίες, να αισθάνονται ότι οι επαγγελματίες έπαιρναν τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους στα σοβαρά, να αισθάνονται ότι οι επαγγελματίες τους αντιμετώπιζαν με σεβασμό και να είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που τους παρουσιάζονταν οι πληροφορίες στα ραντεβού.

Επιπλέον, οι ερωτηθέντες με αυτισμό είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αισθητηριακά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πιο πιθανό να αισθάνονται συγκλονισμένοι από το αισθητηριακό περιβάλλον των προγεννητικών ραντεβού. Η Δρ Sarah Hampton, επικεφαλής ερευνητής στη μελέτη, δήλωσε: “Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι τα αυτιστικά άτομα είναι πιο ευάλωτα σε δυσκολίες ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος ψυχικής υγείας και υποστήριξη για τα αυτιστικά άτομα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.”

Η Δρ Rosie Holt, μέλος της ερευνητικής ομάδας, πρόσθεσε: “Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν επίσης ότι τα άτομα με αυτισμό μπορούν να επωφεληθούν από τις προσαρμογές στην προγεννητική υγειονομική περίθαλψη. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν προσαρμογές στο αισθητηριακό περιβάλλον των ρυθμίσεων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο παρέχονται πληροφορίες κοινοποιούνται κατά τη διάρκεια των προγεννητικών ραντεβού”.

Η Δρ Carrie Allison, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για τον Αυτισμό και μέλος της ομάδας, δήλωσε: “Είμαστε ευγνώμονες στα μέλη της αυτιστικής κοινότητας για την παροχή σχολίων όταν σχεδιάσαμε αυτήν την έρευνα. Είναι ζωτικής σημασίας να βοηθήσουν τα αυτιστικά άτομα με βιωμένη εμπειρία διαμορφώνουμε την έρευνα που κάνουμε και κρατάμε τις προτεραιότητές τους ως σαφή εστίαση”.

Ο καθηγητής Simon Baron-Cohen, Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για τον Αυτισμό και μέλος της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε: Είναι σημαντικό να διεξαχθεί περισσότερη έρευνα εξετάζοντας τις εμπειρίες αυτιστικών νέων γονέων, οι οποίοι έχουν παραμεληθεί στην έρευνα. Είναι σημαντικό αυτή η έρευνα να μεταφραστεί σε πολιτική και πρακτική για την υγεία και την κοινωνική μέριμνα για να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι γονείς λαμβάνουν έγκαιρα την υποστήριξη και τις προσαρμογές που χρειάζονται”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μεταφέρει παιδιά με αυτισμό στο νοσοκομείο;

Οι μητέρες παιδιών με αυτισμό πάσχουν από κατάθλιψη;

Η έκταση των αναπτυξιακών καθυστερήσεων ποικίλλει ανάλογα με τον φάσμα του αυτισμού

Ερευνητές ανακαλύπτουν λύσεις για την προκατάληψη του φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα για το πότε οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Επίσης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φυσική εγγύτητα αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων, πώς μπορούν οι σύντροφοι που ζουν σε διαφορετικά μέρη να καλλιεργήσουν, επίσης, κοινές αναμνήσεις; Το ερώτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα του τρόπου με τον οποίο η COVID-19 επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται και να σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση χρειάζεται περισσότερη ψυχική υποστήριξη

Υπογονιμότητα: Η υπογονιμότητα, η οποία επηρεάζει περίπου ένα στα επτά ζευγάρια, προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τις σχέσεις, τα οικονομικά και την καριέρα.

Πότε το πολύ φαγητό γίνεται υπερβολικά πολύ;

Υπερφαγία διαταραχή:  Τα άτομα με διαταραχή υπερφαγίας μπορεί να αισθάνονται αμήχανα για την υπερκατανάλωση τροφής, αλλά έχουν μια έντονη, καταναγκαστική επιθυμία να συνεχίσουν να τρώνε.

Ο Καρκίνος και η Ψυχική σας Υγεία - Συμβουλές από έναν ειδικό στην ογκολογία και την ψυχιατρική

Το στίγμα είναι πολύ πραγματικό, αλλά θα πρέπει να κανονικοποιήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι και στη συνέχεια να το πρεσβεύουμε για τον εαυτό μας. Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν να αναζητήσει φροντίδα ψυχικής υγείας όπου μπορεί.