Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Τα ψυχολογικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Τα ψυχολογικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας [vid]

Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η άσκηση αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο και αυξάνει την ανθεκτικότητα στο άγχος. Η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση μέσα από την απελευθέρωση των ενδορφινών.

Για πολλούς από εμάς, οι ζωές μας είναι τόσο γεμάτες που δεν ξέρουμε πώς να προσθέσουμε την άσκηση στις ήδη φορτωμένες μέρες μας. Η παραμέληση της υγείας μας σε βάρος των πολυάσχολων προγραμμάτων μας είναι ωστόσο επικίνδυνη και μπορεί να μας εμποδίσει να είμαστε η πιο ολοκληρωμένη και υγιής εκδοχή του εαυτού μας, τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Η κατανόηση του αντίκτυπου που έχει η άσκηση στη ζωή μας, μας επιτρέπει να κάνουμε σκόπιμες επιλογές για τη βελτίωση της υγείας μας.

Ποια είναι τα συναισθηματικά οφέλη που αποκομίζουμε από την τακτική σωματική δραστηριότητα;

  • Βελτιώνει το άγχος και τη συνολική διάθεση

Τα σώματά μας απελευθερώνουν ορμόνες του στρες καθώς αυξάνεται το επίπεδο άγχους μας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αποκρίσεις δια του γνωστού μηχανισμού “fight or flight”. Το άγχος προκαλεί επίσης αυξημένο καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή και εφίδρωση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνολικών επιπέδων άγχους. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο και αυξάνει την ανθεκτικότητα στο άγχος. Η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση ενιχύοντας την παραγωγή των ενδορφινών.

  • Αυξάνει την εμπιστοσύνη

Η άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει την εμπιστοσύνη. Ο καθορισμός, η εργασία και η επίτευξη ενός συνόλου στόχων βοηθά στην οικοδόμηση μιας αίσθησης προσωπικού επιτεύγματος. Με κάθε επίτευγμα, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε για την οικοδόμηση μεγαλύτερων στόχων.

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου. Ο επαρκής ύπνος συνδέεται με καλύτερη ποιότητα ζωής και γερή υγεία. Επειδή η άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου. Εδώ είναι ένα μπόνους – υπάρχει μια διμερής σύνδεση μεταξύ άσκησης και ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι καθώς αρχίζετε να ασκείστε περισσότερο, η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί και η ποιότητα των προπονήσεών σας επίσης.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eνισχύστε την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία με γιόγκα

Πώς η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα ευεξίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

Παιχνίδι στην άμμο: Τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία συμβάλλουν θετικά στις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Πάρτε κουβαδάκια και μπρατσάκια και τρέξτε στη θάλασσα!

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.