Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός: Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία [vid]

Αθλητισμός: Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία [vid]

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

H έρευνα Kaiser Permanente που δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Preventive Medicine έδειξε ότι τα άτομα που ασκούνταν περισσότερο κατά την αρχική περίοδο απομόνωσης της πανδημίας COVID-19 παρουσίασαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη από όσους δεν ασκούνταν. Επιπλέον, όσοι περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους είχαν συνήθως χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης από εκείνους που έμεναν μέσα.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία ήταν βασισμένη στην έρευνα από 6 περιοχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες (Χαβάη, Κολοράντο, Γεωργία και τις πολιτείες του μέσου Ατλαντικού, καθώς και τη Νότια και Βόρεια Καλιφόρνια).

Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα πάρκα και άλλες φυσικές περιοχές θα πρέπει να παραμένουν προσβάσιμοι τόποι κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών δημόσιας υγείας για να ενθαρρύνουν την υπαίθρια σωματική δραστηριότητα.

Τον Μάρτιο του 2020, ο COVID-19 εξελίχθηκε σε παγκόσμια πανδημία. Χωρίς διαθέσιμη θεραπεία, οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας προσπάθησαν να μειώσουν την εξάπλωσή του περιορίζοντας τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις μέσω πολιτικών παραμονής στο σπίτι. Οι επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά ή άλλαξαν τις πρακτικές τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, επηρεάζοντας την οικονομία και τις θέσεις εργασίας πολλών ανθρώπων. Αυτοί οι αγχωτικοί παράγοντες, μαζί με λιγότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης με φίλους και οικογένεια, αύξησαν τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους για πολλούς ανθρώπους.

Δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι η σωματική δραστηριότητα και ο χρόνος στη φύση συνδέονται με βελτιωμένη ψυχική υγεία, οι ερευνητές στο Kaiser Permanente στη Νότια Καλιφόρνια προσπάθησαν να προσδιορίσουν πώς η άσκηση και ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους συνδέονταν με την ψυχική υγεία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Τον Απρίλιο του 2020, οι ερευνητές έστειλαν μια σειρά από έρευνες για τον COVID-19 σε περισσότερους από 250.000 συμμετέχοντες στην Τράπεζα Ερευνών Kaiser Permanente – μια συλλογή από έρευνες για τον τρόπο ζωής, δεδομένα ηλεκτρονικών αρχείων υγείας και βιοδειγμάτων. Τα άτομα που ανέφεραν συμπτώματα COVID-19 δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν την ανάλυση, με αποτέλεσμα 20.012 ερωτηθέντες να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 4 έρευνες μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2020. Οι λευκές γυναίκες άνω των 50 ετών αντιπροσώπευαν ένα υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες είπαν ότι ήταν συνταξιούχοι και γενικά τηρούσαν υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού κατά την περίοδο της έρευνας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι:

  • Οι βαθμολογίες άγχους και κατάθλιψης ήταν υψηλότερες για τις γυναίκες και τους νεότερους ενήλικες και χαμηλότερες για τους Ασιάτες και τους μαύρους σε σύγκριση με τους λευκούς ερωτηθέντες.
  • Οι συμμετέχοντες που δεν ανέφεραν καμία φυσική δραστηριότητα ανέφεραν την υψηλότερη κατάθλιψη και άγχος σε σύγκριση με άτομα που ασκούνταν.
  • Μικρότερη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους συσχετίστηκε με υψηλότερες βαθμολογίες κατάθλιψης και άγχους. Οι άνθρωποι που είχαν αυξήσει το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους κατέγραψαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες άγχους, αλλά η έρευνα δεν μπόρεσε να εξηγήσει αυτό το εύρημα.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Kaiser Permanente Research Bank.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σημασία της άσκησης για ασθενείς με διαβήτη τύπου 1

Το "άμεσο εργαλείο" για τη διατήρηση της γνωστικής υγείας

Σημαντικότερη η άσκηση από την απώλεια βάρους για την διατήρηση της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους. Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Αλλεργίες: Αν και είναι κοινές, οι αλλεργίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες και τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν στην αποφυγή κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Αυτό το άρθρο εξετάζει την επίδραση των αλλεργιών στην ψυχική υγεία. Τι λέει η έρευνα;

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.