Ψυχική Υγεία

Αλτσχαιμέρ : Πειραματικό φάρμακο δίνει την λύση

Αλτσχαιμέρ : Πειραματικό φάρμακο δίνει την λύση

Οι ερευνητές στο Albert Einstein College of Medicine έχουν σχεδιάσει ένα πειραματικό φάρμακο που ανέστρεψε τα βασικά συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ σε ποντίκια.

Το φάρμακο λειτουργεί αναζωογονώντας έναν κυτταρικό μηχανισμό καθαρισμού που απαλλάσσει τις ανεπιθύμητες πρωτεΐνες μέσω της πέψης και της ανακύκλωσής τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Cell .Οι ανακαλύψεις σε ποντίκια δεν μεταφράζονται πάντα σε ανθρώπους, ειδικά στη νόσο του Αλτσχάιμερ”, δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Ana Maria Cuervo, MD, Ph.D., η πρόεδρος του Robert and Renée Belfer για τη μελέτη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, καθηγητής αναπτυξιακής νόσου και μοριακή βιολογία, και συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Γήρανσης στο Αϊνστάιν.

 

Ωστόσο, ενθαρρύνουμε να ανακαλύψουμε στη μελέτη μας ότι η μείωση του κυτταρικού καθαρισμού που συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ σε ποντίκια συμβαίνει επίσης σε άτομα με την ασθένεια, υποδηλώνοντας ότι το φάρμακό μας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε ανθρώπους.” Στη δεκαετία του 1990, ο Δρ Cuervo ανακάλυψε την ύπαρξη αυτής της διαδικασίας καθαρισμού των κυττάρων, γνωστή ως αυτοφαγική μεσολαβούμενη από συπερόνη (CMA) και έχει δημοσιεύσει 200 ​​εργασίες σχετικά με το ρόλο της στην υγεία και τις ασθένειες.

Αναποτελασματική η CMA, με την αύξηση της ηλικίας

  • Η CMA καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, αυξάνοντας τον κίνδυνο συσσώρευσης ανεπιθύμητων πρωτεϊνών σε αδιάλυτες συστάδες που καταστρέφουν τα κύτταρα. Στην πραγματικότητα, το Αλτσχάιμερ και όλες οι άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες χαρακτηρίζονται από την παρουσία συσσωματωμάτων τοξικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο των ασθενών. Το Cell paper αποκαλύπτει μια δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ της CMA και της νόσου του Αλτσχάιμερ, με την απώλεια CMA στους νευρώνες να συμβάλλουν στο Αλτσχάιμερ και το αντίστροφο Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα φάρμακα για την αναζωογόνηση της CMA μπορεί να προσφέρουν ελπίδα για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πως το σύνδεσμο CMA συνδέετε με το αλτσχάιμερ

  • Η ομάδα του Δρ Cuervo εξέτασε για πρώτη φορά εάν η εξασθενημένη CMA συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ. Για να το κάνουν, γενετικά σχεδίασαν ένα ποντίκι για να έχουν διεγερτικούς νευρώνες του εγκεφάλου που δεν είχαν CMA. Η απουσία CMA σε έναν τύπο εγκεφαλικού κυττάρου ήταν αρκετή για να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, μειωμένο περπάτημα και άλλα προβλήματα που εντοπίζονται συχνά σε μοντέλα τρωκτικών της νόσου του Alzheimer. Επιπλέον, η απουσία CMA διέκοψε βαθιά την πρωτεόσταση – την ικανότητα των κυττάρων να ρυθμίζουν τις πρωτεΐνες που περιέχουν. Κανονικά οι διαλυτές πρωτεΐνες είχαν μετατραπεί σε αδιάλυτες και κινδυνεύουν να συσσωματωθούν σε τοξικά συσσωματώματα.

Ακολουθεί βίντεο για το Αλτσχαιμερ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

Κ. Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Ευχές για Πάσχα : Καλή Ανάσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.