Ψυχική Υγεία

Αλτσχαιμέρ : Πειραματικό φάρμακο δίνει την λύση

Αλτσχαιμέρ : Πειραματικό φάρμακο δίνει την λύση

Οι ερευνητές στο Albert Einstein College of Medicine έχουν σχεδιάσει ένα πειραματικό φάρμακο που ανέστρεψε τα βασικά συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ σε ποντίκια.

Το φάρμακο λειτουργεί αναζωογονώντας έναν κυτταρικό μηχανισμό καθαρισμού που απαλλάσσει τις ανεπιθύμητες πρωτεΐνες μέσω της πέψης και της ανακύκλωσής τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό Cell .Οι ανακαλύψεις σε ποντίκια δεν μεταφράζονται πάντα σε ανθρώπους, ειδικά στη νόσο του Αλτσχάιμερ”, δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Ana Maria Cuervo, MD, Ph.D., η πρόεδρος του Robert and Renée Belfer για τη μελέτη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, καθηγητής αναπτυξιακής νόσου και μοριακή βιολογία, και συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Γήρανσης στο Αϊνστάιν.

 

Ωστόσο, ενθαρρύνουμε να ανακαλύψουμε στη μελέτη μας ότι η μείωση του κυτταρικού καθαρισμού που συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ σε ποντίκια συμβαίνει επίσης σε άτομα με την ασθένεια, υποδηλώνοντας ότι το φάρμακό μας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε ανθρώπους.” Στη δεκαετία του 1990, ο Δρ Cuervo ανακάλυψε την ύπαρξη αυτής της διαδικασίας καθαρισμού των κυττάρων, γνωστή ως αυτοφαγική μεσολαβούμενη από συπερόνη (CMA) και έχει δημοσιεύσει 200 ​​εργασίες σχετικά με το ρόλο της στην υγεία και τις ασθένειες.

Αναποτελασματική η CMA, με την αύξηση της ηλικίας

  • Η CMA καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, αυξάνοντας τον κίνδυνο συσσώρευσης ανεπιθύμητων πρωτεϊνών σε αδιάλυτες συστάδες που καταστρέφουν τα κύτταρα. Στην πραγματικότητα, το Αλτσχάιμερ και όλες οι άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες χαρακτηρίζονται από την παρουσία συσσωματωμάτων τοξικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο των ασθενών. Το Cell paper αποκαλύπτει μια δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ της CMA και της νόσου του Αλτσχάιμερ, με την απώλεια CMA στους νευρώνες να συμβάλλουν στο Αλτσχάιμερ και το αντίστροφο Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα φάρμακα για την αναζωογόνηση της CMA μπορεί να προσφέρουν ελπίδα για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πως το σύνδεσμο CMA συνδέετε με το αλτσχάιμερ

  • Η ομάδα του Δρ Cuervo εξέτασε για πρώτη φορά εάν η εξασθενημένη CMA συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ. Για να το κάνουν, γενετικά σχεδίασαν ένα ποντίκι για να έχουν διεγερτικούς νευρώνες του εγκεφάλου που δεν είχαν CMA. Η απουσία CMA σε έναν τύπο εγκεφαλικού κυττάρου ήταν αρκετή για να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, μειωμένο περπάτημα και άλλα προβλήματα που εντοπίζονται συχνά σε μοντέλα τρωκτικών της νόσου του Alzheimer. Επιπλέον, η απουσία CMA διέκοψε βαθιά την πρωτεόσταση – την ικανότητα των κυττάρων να ρυθμίζουν τις πρωτεΐνες που περιέχουν. Κανονικά οι διαλυτές πρωτεΐνες είχαν μετατραπεί σε αδιάλυτες και κινδυνεύουν να συσσωματωθούν σε τοξικά συσσωματώματα.

Ακολουθεί βίντεο για το Αλτσχαιμερ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

Κ. Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Ευχές για Πάσχα : Καλή Ανάσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.

Πώς οι τεχνικές χαλάρωσης οφελούν τη συνολική σας υγεία

Τεχνικές χαλάρωσης Άγχους: Όταν αντιμετωπίζετε πολλές ευθύνες και καθήκοντα μέσα στην καθημερινότητά σας, οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να μην αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή σας. Αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χάνετε τα σημαντικά οφέλη της χαλάρωσης στην υγεία σας, σωματική και ψυχική.