Ψυχική Υγεία

Άγχος κατάθλιψη : Δείτε πως επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς

Άγχος κατάθλιψη : Δείτε πως επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς

Άγχος κατάθλιψη :Νέοι ενήλικες με κατάθλιψη ή άγχος μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχουν πολλά περισσότερα καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυξημένη η κατάθλιψη λόγο πανδημίας

  • Ομοσπονδιακές στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 8% των ενηλίκων των ΗΠΑ είχαν κατάθλιψη το 2019, σύμφωνα με τη Διοίκηση Υπηρεσιών κατάχρησης ουσιών και ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το ποσοστό των ενηλίκων των ΗΠΑ που εμφάνισαν κατάθλιψη ή άγχος αυξήθηκε από 36,4% σε 41,5%, με την υψηλότερη αύξηση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
  • Προηγούμενη έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως σε ηλικιωμένους ενήλικες που είναι πιο πιθανό να έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Αλλά “διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζονται συνήθως σε νεότερους ενήλικες, οπότε με ενδιέφερε να δω αν σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Το εύρημα έδειξε ότι 134 συμμετέχοντες – περίπου 15% – είχαν μέτριο έως σοβαρό άγχος. Είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν βέλτιστα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, καπνίσματος και βάρους και η βαθμολογία της καρδιαγγειακής υγείας ήταν 0,91 μονάδες χαμηλότερη, σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν την πάθηση. Ομοίως, το 15% των συμμετεχόντων είχαν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη και σημείωσαν χειρότερη βαθμολογία στις ίδιες μετρήσεις, καθώς και χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση.
  • Αυτά τα ευρήματα προτείνουν ότι πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε τόσο την κατάθλιψη / το άγχος όσο και την καρδιαγγειακή υγεία σε νεότερους ενήλικες. Τα ευρήματα θεωρούνται προκαταρκτικά έως ότου δημοσιευθούν σε ένα περιοδικό με κριτές.

Το τσιγάρο αυξάνει τις καρδιακές παθήσεις

  • Οι άνθρωποι που τείνουν να καπνίζουν ,μπορεί να καπνίζουν για να αντισταθμίσουν το άγχος ή την κατάθλιψή τους. Όμως, από τώρα, είπε ότι καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι οι παρεμβάσεις για τη θεραπεία του άγχους ή της κατάθλιψης επηρεάζουν τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για το στρες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στην σωματική και ψυχική υγεία

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαμορφωσεις την καθημερινή σου ρουτίνα

Metropolitan Hospital : Οργανώνει εβδομάδα δωρεάν δερματολογικού ελέγχου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Ψυχικά οφέλη της σωματικής άσκησης

Ψυχική υγεία: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η άσκηση είναι τόσο καλή για τον εγκέφαλό σας όσο και για το σώμα σας.

Πώς το φιλί μπορεί να σώσει την ζωή σας;

Φιλί: Το φιλί δεν είναι μόνο καλό, είναι καλό και για εσάς. Ανακουφίζει από το στρες και απελευθερώνει επινεφρίνη στο αίμα σας, καθιστώντας το να αντλεί γρηγορότερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της LDL χοληστερόλης