Ψυχική Υγεία

Αδελφικές σχέσεις: Πώς επηρεάζονται οι αδελφικές σχέσεις σε μικρή ηλικία

Αδελφικές σχέσεις: Πώς επηρεάζονται οι αδελφικές σχέσεις σε μικρή ηλικία

Αδελφικές σχέσεις: Εκτός από την παραδοσιακή οικογένεια μητέρας και πατέρα, τα παιδιά ανατρέφονται από παππούδες, γιαγιάδες, άλλους συγγενείς, ανάδοχους γονείς, μόνους γονείς ή γονείς του ίδιου φύλου. Ανεξάρτητα από το είδος των αδερφών, οι σχέσεις τους μεταξύ τους είναι σημαντικές.

Σχεδόν το 80% των παιδιών μεγαλώνουν με τουλάχιστον έναν αδερφό ή αδελφή. Τα αδέρφια και οι αδερφές διδάσκουν ο ένας τον άλλον πώς να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους. Ακόμα κι αν δεν τα πάνε πάντα καλά μεταξύ τους, τα αδέρφια παίζουν πολύ θετικούς ρόλους ο ένας στη ζωή του άλλου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα αδέρφια τα καταφέρνουν.

Αδελφικές σχέσεις

Στον σημερινό κόσμο υπάρχουν πολλά είδη οικογενειών. Εκτός από την παραδοσιακή οικογένεια μητέρας και πατέρα, τα παιδιά ανατρέφονται από παππούδες, γιαγιάδες, άλλους συγγενείς, ανάδοχους γονείς, μόνους γονείς ή γονείς του ίδιου φύλου. Ως αποτέλεσμα, οι αδελφοί και οι αδερφές έρχονται σε πολλές μορφές. Τα παραδοσιακά αδέρφια είναι αδέρφια και αδερφές με την ίδια μητέρα και πατέρα. Τα ετεροθαλή αδέρφια έχουν είτε την ίδια μητέρα είτε τον ίδιο πατέρα. Μπορεί να είναι αδέρφια και αδερφές που δεν συνδέονται βιολογικά, αλλά οι γονείς τους είναι παντρεμένοι μεταξύ τους. Ανεξάρτητα από το είδος των αδερφών, οι σχέσεις τους μεταξύ τους είναι σημαντικές.

Πολλά πράγματα επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των αδελφών. Μερικά από αυτά είναι:

  • Προσωπικότητα.  Οι γονείς συχνά αναρωτιούνται πώς τα παιδιά από τους ίδιους γονείς που μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι μπορεί να είναι τόσο διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, τα αδέρφια μερικές φορές είναι πιο διαφορετικά από όμοια. Ακόμα κι αν τα αδέρφια μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο, είναι σημαντικό για τους γονείς να αναγνωρίσουν τη μοναδική προσωπικότητα κάθε παιδιού τους.
  • Ηλικία. Τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών συμπεριφέρονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα μικρότερα παιδιά μπορεί να τσακώνονται με πιο σωματικούς τρόπους. Καθώς μεγαλώνουν, οι τσακωμοί τους μπορεί να θυμίζουν λογομαχίες.
  • Γένος. Το φύλο επηρεάζει και τις σχέσεις. Πολλοί γονείς διαπιστώνουν ότι τα παιδιά του ίδιου φύλου ανταγωνίζονται μεταξύ τους περισσότερο από τα παιδιά του αντίθετου φύλου.

  • Μέγεθος οικογένειας, απόσταση και σειρά γέννησης.  Κανένα παιδί δεν βλέπει την οικογένεια με τον ίδιο τρόπο. Η εμπειρία ενός μοναχικού παιδιού είναι διαφορετική από αυτή ενός παιδιού σε μεγαλύτερη οικογένεια. Τα παιδιά που έχουν λιγότερο από 2 χρόνια διαφορά έχουν μερικές φορές περισσότερες συγκρούσεις από τα παιδιά που απέχουν περισσότερο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για αυτούς τους λόγους σε αγαπάει το κατοικίδιό σου

Τι είναι η πλατωνική σχέση;

Πώς να δείξετε τη φροντίδα σας στα παιδιά σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σχέσεις και τον αυτισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά oργάνων

Δωρεά οργάνων: Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εξερευνώντας τα οφέλη μιας ζωηρής φαντασίας

Αγκαλιάζοντας και καλλιεργώντας τις δυνατότητες της φαντασίας μας, ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη, εξερεύνηση και εκπλήρωση σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."